Όλη η Αθήνα συζητά το «Back Door» στου Ψυρρή

Επισκεφθήκαμε το νέο μπαρ της οδού Σαρρή που αγαπά τις μαύρες μουσικές, σερβίρει πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ και νόστιμο bar food, ενώ μετά την άρση των μέτρων υπόσχεται να φιλοξενήσει στη σκηνή του από live gigs μέχρι παιδικό κουκλοθέατρο.

Όλη η Αθήνα συζητά το «Back Door» στου Ψυρρή

Οι μπλούζμεν είχαν υμνήσει την «Back door», φράση που καθιερώθηκε να αναφέρεται στον εραστή που το σκάει από την πίσω πόρτα όταν ο σύζυγος μπαίνει στο σπίτι από την κεντρική είσοδο. Κορυφαίο όλων, το «Back Door Man» του Willie Dixon, τραγούδι-θρύλος που ερμηνεύτηκε μοναδικά από τον Howlin’ Wolf και διασκευάστηκε από τους Doors – και πλέον φιγουράρει στη μαρκίζα ενός νέου μπαρ, που πριν από λίγες μέρες άνοιξε τις πόρτες του στου Ψυρρή.

Πολύ παραμυθένια για να είναι αληθινή, η νέα άφιξη του κέντρου επιβεβαιώνει πως το nightlife στην Αθήνα γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον, ακόμα και σ’ αυτήν τη δύσκολη εποχή. Όχι άδικα, εφόσον το team πίσω από το «Back Door» έχει πολλά νυχτερινά γαλόνια στους ώμους του: τη συνταγή της επιτυχίας υπογράφουν οι Πάνος Βελούζος, Βίκυ Δημακάκου, Ελένη Σάση, Αρμελίνα Αντωναροπούλου (γνώριμη από «7 Jokers», «Juan Rodriguez») και Κώστας Λούκας («Παλιάτσος», «Juan Rodriguez»), οι οποίοι αποφάσισαν να ενώσουν τις εμπειρίες τους στο χώρο και τις φρέσκες ιδέες τους προκειμένου να φτιάξουν έναν all day προορισμό που φιλοδοξεί να γίνει το νέο στέκι του downtown.

Όλη η Αθήνα συζητά το «Back Door» στου Ψυρρή - εικόνα 1

Το επισκεφτήκαμε λίγες μέρες αφότου άνοιξε τις πόρτες του και ξεχωρίσαμε αμέσως την ιδιαίτερη αισθητική του χώρου του που φέρει τη σφραγίδα του έμπειρου Άλεξ Πετράκη («Noel», «7 Jokers», «Juan Rodriguez», «Παλιάτσος», «Upupa Epops» κ.ά.). Πρώτα, το μάτι τραβάνε οι ζωγραφισμένοι τοίχοι, τα παλιομοδίτικα φωτιστικά, οι φοίνικες και οι μπρούντζινες λεπτομέρειες, στοιχεία που συνθέτουν ένα θεατράλε σκηνικό που μας μεταφέρει σε άλλη εποχή, και φυσικά η υπερυψωμένη σκηνή του, στην οποία προβλέπεται να φιλοξενηθούν αρκετά καλλιτεχνικά δρώμενα, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Όπως μας είπε και ο Πάνος Βελούζος, θα ανέβουν από συναυλίες, stand up comedy, pole dancing και burlesque shows μέχρι παιδικές παραστάσεις κουκλοθεάτρου και Καραγκιόζη, φτιάχνοντας ένα πλήρες πολιτιστικό πρόγραμμα.

Πιάσαμε αμέσως θέση σε ένα από τα τραπεζάκια του στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Σαρρή, μελετώντας την κάρτα με τις all day προτάσεις του: το «Back Door» ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφέ, φρέσκους χυμούς και πρωινό, συνεχίζοντας μέχρι το βράδυ για ποτό και κοκτέιλ. Η Αρμελίνα Αντωναροπούλου έχει επιμεληθεί την cocktail list και προτείνει δέκα κλασικές συνταγές, δημιουργικά πειραγμένες, για να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει, όπως τo δροσιστικό Cumquat Paloma, με τεκίλα, λικέρ κουμκουάτ, αγαύη, grapefruit soda και αρωματικά bitters. Για όσους πάλι προτιμούν ένα straight ποτό, η κάβα είναι πολύ ενημερωμένη και διαθέτει ακόμα και προτάσεις για το perfect Gin & tonic.

Όλη η Αθήνα συζητά το «Back Door» στου Ψυρρή - εικόνα 2

Όσο για την all day κουζίνα του, ο Διονύσης Παπανικολάου δημιούργησε πιάτα κατάλληλα να συνοδεύσουν το ποτό αλλά και τον πρωινό καφέ σας. Στην κάρτα της κουζίνας εντοπίσαμε προτάσεις για πρωινό, μπέργκερ, χειροποίητες πίτσες και σαλάτες, τορτίγιες με μοσχαρίσιο μάγουλο ή κοτόπουλο, γαρίδες τεμπούρα και ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, που επισφραγίζουν τον all day χαρακτήρα του νέου, πολλά υποσχόμενου μπαρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

18/04/2024

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.