8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών

Όσο εμείς μέναμε σπίτι, νέα μπαρ και all day στέκια ξεφύτρωσαν στην Αθήνα, ενώ φρέσκα και ενδιαφέροντα πρότζεκτ που κυοφορήθηκαν στην καραντίνα, έκαναν δυναμική εμφάνιση αμέσως μετά τη λήξη της.

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών

Όσο εμείς μέναμε σπίτι, νέα μπαρ και all day στέκια ξεφύτρωσαν στην Αθήνα, ενώ φρέσκα και ενδιαφέροντα πρότζεκτ που κυοφορήθηκαν στην καραντίνα, έκαναν δυναμική εμφάνιση αμέσως μετά τη λήξη της. Ιδού 8 φρέσκιες αφίξεις στην πόλη που αποδεικνύουν ότι η εστίαση κάνει δυναμικό come back με περισσότερο πείσμα και δημιουργικότητα.

Manouka

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 1

Το νέο wine bar στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που βρίσκεται στο roof garden του ξενοδοχείου «Utopia», δεν έχει να μας επιδείξει μόνο τη μαγευτική, περιμετρική του θέα σε Ακρόπολη, Μητρόπολη και Λυκαβηττό. Θα σε συνεπάρει όχι μόνο η θέα στο 7ο επίπεδο του «Utopia», αλλά και η λίστα κρασιών με τις 101 ετικέτες που έχει επιλέξει πολύ προσεκτικά ο head sommelier Βασίλης Παπαδόπουλος, μαζί με τις εξαιρετικές προτάσεις της μεσογειακής κουζίνας του με ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα, για να γευματίσεις όλη μέρα.

Λάλος

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 2

Η νέα άφιξη στην ανερχόμενη γειτονιά του Νέου Κόσμου είναι το φρέσκο, all day στέκι όπου θα δίνεις ραντεβού το φετινό καλοκαίρι. Η καλύτερή του ώρα είναι το πρωί όταν μπορείς να καθίσεις στα τραπεζάκια του για να διαβάσεις το βιβλίο σου, να κάνεις την εργασία σου και να συνδυάσεις τον specialty καφέ σου με χειροποίητα ρολά κανέλας και νόστιμα sandos σάντουιτς. Νωρίς το βραδάκι θα δοκιμάσεις δροσιστικά early drinks και κλασικά κοκτέιλ, δια χειρός του έμπειρου Σπύρου Πανόπουλου.

Junior Does Wine

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 3

Το νέο wine bar του κέντρου συνδυάζει την αγάπη του για το καλό κρασί με την casual χαλαρότητα ενός καθαρόαιμου μπαρ, δίνοντας έμφαση τόσο στη λίστα των κρασιών και στα συνοδευτικά τους, όσο στην παρεΐστικη ατμόσφαιρα στη μεγάλη του μπάρα – την οποία, όμως, δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε ακόμα λόγω των περιοριστικών μέτρων. Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα, βολευόμαστε στα άνετα τραπεζάκια του και απολαμβάνουμε μία από τις 60 ετικέτες κρασιού που προτείνει μαζί με επιλεγμένα τυριά, αλλαντικά και αλίπαστα ή ακόμα δοκιμάζουμε ένα αυθεντικό βενετσιάνικο Spritz.

Blame the sun taproom

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 4

Η τρελοπαρέα της Blame the sun, της γνωστής ελληνικής μικροζυθοποιίας, μόλις απέκτησε σπίτι στη γειτονιά του Κουκακίου. Το νέο taproom ακολουθεί την tiki, χαβανέζικη αισθητική, όπως ακριβώς και οι μπίρες της μικροζυθοποιίας, τις οποίες μπορείτε να απολαύσετε επιτόπου από τις βρύσες του. Εκτός από τις σταθερές Blame the sun ετικέτες, θα βρείτε και επιλεγμένες μπίρες από άλλες ελληνικές μικροζυθοποιίες, αλλά και σπέσιαλ ζύθους περιορισμένης παραγωγής, όπως τη νέα ετικέτα που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το Baba au Rum.

Nuéra contemporary bistro & bar

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 5

Το νέο all day bar με την κομψή αισθητική είναι η πιο ενδιαφέρουσα άφιξη της Γλυφάδας. Στον μοντέρνο του χώρο που θυμίζει σύγχρονο γαλλικό bistro, θα γευματίσετε και θα απολαύσετε πρωτότυπα κοκτέιλ αμέσως μετά τη βόλτα στο κέντρο της Γλυφάδας. Δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και τις εξαιρετικές συνεργασίες του Nuéra, με τον Νίκο Μπάκουλη του «The Clumsies» να βάζει την υπογραφή του στην cocktail list, αλλά και τον Μιχάλη Ντουνέτα, ο οποίος έχει επιμεληθεί το μενού της σύγχρονης all day κουζίνας του.

The Roosters

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 6

Το «The Roosters» είναι το νέο place to be για specialty καφέ στο Περιστέρι. Μπαίνοντας στα αριστερά θα δείτε το εργαστήρι με το μεγάλο καβουρδιστήρι ,όπου καθημερινά καβουρδίζονται οι 10 επιλεγμένες ποικιλίες καφέ από διάφορες γωνιές του κόσμου, ενώ στα δεξιά θα δείτε τον χώρο παρασκευής και τη βιτρίνα με τα φρεσκοφουρνισμένα μπέϊγκελ και τα κρουασάν για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Μπορείτε να τον απολαύσετε στα τραπεζάκια του ή να πάρετε τον αγαπημένο σας καφέ συσκευασμένο και να τον φτιάξετε στο σπίτι.

Plegma coffee & living

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 7

Ένας νέος conceptual χώρος σκανδιναβικής αισθητικής άνοιξε στο Παγκράτι, καταφέρνοντας να συνδυάσει το πάθος για τη διακόσμηση και το design με την απόλαυση ενός καλού καφέ το πρωί, αλλά και απεριτίβο ή κοκτέιλ το απόγευμα. Στο «Plegma» θα βρείτε ιδιαίτερα αντικείμενα, μικροέπιπλα, φωτιστικά και πρωτότυπα είδη για να διακοσμήσετε το σπίτι σας, ενώ μπορείτε να καθίσετε για καφέ και πρωινό, να απολαύσετε ένα δροσερό και ελαφρύ απεριτίβο ή ένα πειραγμένο κλασικό κοκτέιλ.

Marketta

8 νέα μπαρ ομορφαίνουν την πόλη, σε πείσμα των καιρών - εικόνα 8

Μια άφιξη με νέο κόνσεπτ έχει κάνει ήδη εντύπωση στους περιηγητές του κέντρου. Το «Marketta» στεγάζεται σε έναν μικρό χώρο στη Λέκκα, που συνδυάζει την αίσθηση της σπιτικής κουζίνας με την κομψότητα γαλλικού μπιστρό, και έχει ήδη γίνει το νέο talk of the town για λαχταριστό street food στο χέρι ή για… πικνίκ στην πόλη. Οι γευστικές επιλογές είναι λίγες και καλές, με έμφαση στα φρέσκα, εποχικά υλικά και στις μεσογειακές γεύσεις. Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τέσσερις σαλάτες και τρία διαφορετικά σάντουιτς με χειροποίητο ψωμί φοκάτσια, αλλά και σπιτικές λεμονάδες, cold brew και κρύα ροφήματα βοτάνων.

Περισσότερες πληροφορίες

Manouka

Ερμού 46, (ξεν. «Utopia» 7ος όροφος), κέντρο
  • Εστιατόρια

Λάλος

Ευρυδάμαντος 19, Νέος Κόσμος
  • Bars

Plegma coffee & living

Ευφράνορος 10, Παγκράτι
  • Bars

Roosters (The)

25ης Μαρτίου & Κώστα Βάρναλη, Περιστέρι
  • Bars

Blame the sun taproom

Βεΐκου 60, Κουκάκι
  • Bars

Nuera Athens

Κύπρου 57, Γλυφάδα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event