Βρήκαμε το Μετς στα (πολύ) πάνω του...

Είναι αναμφίβολα μία από τις πιο όμορφες γειτονιές της Αθήνας, γι’ αυτό κι εμείς βολτάραμε στα γραφικά δρομάκια της και σας προτείνουμε πέντε σημεία για να απολαύσετε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ σε μποέμ σκηνικό.

Βρήκαμε το Μετς στα (πολύ) πάνω του...

Δύο είναι οι βασικοί οδικοί άξονες που έχουν οι περισσότεροι Αθηναίοι στο μυαλό τους όταν μιλούν για το Μετς: η αρχοντική Μάρκου Μουσούρου, με τα εντυπωσιακά νεοκλασικά και η πιο low profile, δεντροφυτεμένη Αναπαύσεως, το όνομα της οποίας προδίδει τον... προορισμό της: το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Μπορεί η στιλάτη συνοικία του Μετς να βρίσκεται δίπλα στο πολυσύχναστο Παγκράτι και μιαν ανάσα από το κέντρο, καταφέρνει όμως και διατηρεί την αίσθηση της ήσυχης γειτονιάς από άκρη σ’ άκρη. Εμείς βολτάραμε στα μποέμ δρομάκια της, πετύχαμε αναπάντεχη θέα στην Ακρόπολη από διάφορες κρυμμένες γωνιές της και ήπιαμε καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, από κλασικές συνταγές και πρωτότυπα Negroni μέχρι καινοτόμα κοκτέιλ με εξωτικά υλικά. Ιδού πέντε προτάσεις για κοκτέιλ σαφάρι στην όμορφη γειτονιά του Μετς:

Ο αδελφοκτόνος της Αναπαύσεως

Βρήκαμε το Μετς στα (πολύ) πάνω του... - εικόνα 1

Το «Κάιν» είναι το μπαρ, που όταν άνοιξε το 2015, έδωσε νέα πνοή στη γειτονιά της Αναπαύσεως. Έχει ιδιαίτερη αισθητική, που συνδυάζει κλασικά στοιχεία και art deco πινελιές, με μοντέρνες DIY κατασκευές, χωρίς όμως τίποτα περιττό ή επιτηδευμένο στη διακόσμησή του. Το μυστικό της επιτυχίας του δεν βρίσκεται μόνο στον κουλ χώρο του, αλλά και στα καλά χαρμάνια καφέ που σερβίρει το πρωί, στο αφράτο και έξτρα λεμονάτο crumb cake του, στις καλές μουσικές και τα διαφορετικά DJ sets και, τέλος, στα κοκτέιλ του που αποδίδουν φόρο τιμής στις κλασικές συνταγές, όπως είναι το θρυλικό Nekroni, ένα κλασικό Negroni αρωματισμένο με φύλλα αγκινάρας.

Το φρέσκο talk of the town

Βρήκαμε το Μετς στα (πολύ) πάνω του... - εικόνα 2

Το «Joshua Tree» είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στην cool πιάτσα της οδού Αναπαύσεως και εδώ και μερικούς μήνες αποτελεί αξιόλογη, εναλλακτική πρόταση για τους βίγκαν (και όχι μόνο) στην περιοχή. Ο ψηλοτάβανος χώρος του με την ποπ αισθητική, τα καλιφορνέζικα vibes και τις ντιζαϊνάτες πινελιές, είναι το ιδανικό spot για all-day άραγμα, ενώ το comfort μενού του με αποκλειστικά vegan και vegetarian προτάσεις είναι ακόμη ένας λόγος για να το επισκεφτείς. Θα δοκιμάσεις vegan hot dog, ιδιαίτερα ροφήματα και πειραγμένα κλασικά κοκτέιλ, όπως το Negroni Verde με μάτσα και το Bloody Maria με αβοκάντο και καυτερή πιπεριά.

Brunch και κοκτέιλ στο κολοκύθι

Βρήκαμε το Μετς στα (πολύ) πάνω του... - εικόνα 3

Δύο βήματα παρακάτω, στον αριθμό 18 της Αναπαύσεως, βρίσκεται το «Pumpkin bar», ένα all-day καφέ με χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Δυνατό χαρτί οι προτάσεις για brunch, με αρκετές επιλογές σε pancakes, ομελέτες, πίτσες, μπέργκερ και σαλάτες. Το βράδυ ανεβάζει ρυθμούς με ροκ κυρίως μουσικές, σερβίρει καραφάκια τσικουδιά και ρακόμελα, αλλά και κοκτέιλ από την ανανεωμένη λίστα με κλασικές και signature συνταγές. Ξεχωρίσαμε το Pumpkin’s Zombie με blend από διαφορετικά ρούμια, πορτοκάλι, ανανά και φρούτο του πάθους και το La rosita, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Negroni με τεκίλα.

Κοκτέιλ με nikkei φιλοσοφία

Βρήκαμε το Μετς στα (πολύ) πάνω του... - εικόνα 4

Το «Huaca» είναι η πιο multi culti πρόταση στο Μετς και συνδυάζει τις παραδοσιακές περουβιανές γεύσεις με τις ιαπωνικές τεχνικές. Η αισθητική του χώρου με τη μεγάλη μπάρα, τη φίνα διακόσμηση, τα έθνικ στοιχεία, τις επιρροές από τη Λατινική Αμερική και τη ζεν ατμόσφαιρα της Ιαπωνίας, αποτελεί μέρος ενός προσεκτικά σχεδιασμένου concept που εστιάζει σε μια ολοκληρωμένη fusion εμπειρία. Στα κοκτέιλ του «Huaca» έχει δοθεί η ίδια προσοχή, με μια λίστα με signature cocktails που έχει εμπνευστεί ο δημιουργικός Άρης Χατζηαντωνίου (του «MoMix») και περιλαμβάνει reinvented Old Fashioned και Margaritas, αλλά και άλλες πρωτότυπες επιλογές που θα σε αναζωογονήσουν και θα συνοδεύσουν εξαιρετικά το φαγητό σου.

Ένα καφενείο εκ Παρισίων

Βρήκαμε το Μετς στα (πολύ) πάνω του... - εικόνα 5

Το «Odeon» συνδυάζει ατμόσφαιρα γαλλικού μπιστρό αλλά και ελληνικού καφενείου, με τα μαρμάρινα τραπεζάκια του να φιλοξενούν από βαρύ γλυκό μέχρι μπίρες, ποτά και κοκτέιλ. Είναι ένα στέκι που εδώ και 32 χρόνια αποτελεί σταθερή αξία στην περιοχή και τόπο συνάντησης κατοίκων αλλά και Αθηναίων από κάθε γωνιά της πόλης, οι οποίοι εξακολουθούν να το επιλέγουν για την ανεπιτήδευτη γοητεία του, τις ωραίες μουσικές που κινούνται σε jazz και blues ρυθμούς, αλλά και τα απλά και νόστιμα κοκτέιλ του.


Περισσότερες πληροφορίες

Κάιν

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς
  • Bars

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς
  • Bars

Huaca

Τιμολέοντος 1, Μετς
  • Ethnic κουζίνες

Joshua tree cafe

Αναπαύσεως 13, Μετς
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.