5 μπαρ που αποδεικνύουν ότι η Κυψέλη είναι τάση!

Κάτω από τα Τουρκοβούνια και το Γαλάτσι, δύο βήματα από την Πατησίων και την Ομόνοια και άλλα τόσα μέχρι το Σύνταγμα και το Κολωνάκι, η για χρόνια παραγνωρισμένη Κυψέλη έχει γίνει δημοφιλής και ανεπιτήδευτα κουλ.

5 μπαρ που αποδεικνύουν ότι η Κυψέλη είναι τάση!

Μία βόλτα στην περιοχή αρκεί για να αναγνωρίσεις ότι η Κυψέλη ξαναμπαίνει με σταθερά, αλλά δυναμικά βήματα στον nightlife χάρτη της Αθήνας. Σίγουρα δεν θυμίζει (ακόμα) τις παλιές της δόξες, αλλά σαν να ξανανιώνει κι αυτή σιγά-σιγά, με αφίξεις μαγαζιών που συζητιούνται. Με μία γρήγορη περαντζάδα από τον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη, θα δεις το παλιό να συνυπάρχει με το καινούργιο, τα ξεπερασμένα καφέ-μπαρ, που μοιάζουν κολλημένα στη δεκαετία του ‘90, να γειτονεύουν με νέα ενδιαφέροντα πρότζεκτ, ενώ μια βόλτα στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου θα σε πείσει ότι εκεί βρίσκεται ένα από τα πιο ζωντανά σημεία της Αθήνας. Επιλέξαμε μια πεντάδα με νέα στέκια, αλλά και σταθερές αξίες της περιοχής, για ενδιαφέρουσες εξόδους σε μια από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

#1 Αυθεντικό old school στην Πατησίων

5 μπαρ που αποδεικνύουν ότι η Κυψέλη είναι τάση! - εικόνα 1

Το «Au Revoir» άνοιξε το 1958 και είναι ένα από τα παλιότερα και εμβληματικότερα μπαρ της Αθήνας. Αποτελεί ένα κόμματι ζωντανής ιστορίας για την περιοχή, έχοντας φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο γνωστούς συγγραφείς και καλλιτέχνες στην μπάρα του, ενώ εδώ, με θέα τα διερχόμενα αμάξια στην Πατησίων, έχει πιει το ποτό του ακόμα και ο Φρανκ Σινάτρα, όταν είχε επισκεφτεί την Αθήνα. Το «Au Revoir» έχει διατηρήσει αναλλοίωτη την αισθητική του, από τη διάταξη των τραπεζιών, τους επενδυμένους με ψάθα τοίχους μέχρι και τα φωτιστικά, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι πίνεις ποτό σε ένα από τα πιο αυθεντικά μπαρ της πόλης.

#2 New entry στη Φωκίωνος

5 μπαρ που αποδεικνύουν ότι η Κυψέλη είναι τάση! - εικόνα 2

Το «Amalur», που στα βασκικά σημαίνει «μάνα γη», είναι η πιο φρέσκια άφιξη στον πεζόδρομο της Φωκίωνος Νέγρη. Άνοιξε πριν από τρεις εβδομάδες και ξεχωρίζει για την έθνικ διακόσμηση, τον άνετο, ψηλοτάβανο χώρο του και την εντυπωσιακή του μπάρα (με μήκος περίπου 9 μέτρα), η οποία είναι επενδυμένη με πέτρα και ξύλο. Θα το επισκεφτείς από το πρωί για καφέ στα τραπεζάκια του που απλώνονται στον πεζόδρομο, ενώ από το απόγευμα και μετά θα δοκιμάσεις κάποιο από τα κοκτέιλ του ή ένα ποτήρι κρασί από τη λίστα του και θα τα απολαύσεις χαζεύοντας την περαντζάδα στη Φωκίωνος και ακούγοντας ποπ μουσικές με έθνικ επιρροές.

#3 Εμπνευσμένα κοκτέιλ στον πεζόδρομο

5 μπαρ που αποδεικνύουν ότι η Κυψέλη είναι τάση! - εικόνα 3

Το «Beetle bar» με σήμα τον θρυλικό σκαραβαίο, είναι το μπαρ που θα πιεις τα καλύτερα κοκτέιλ στον πεζόδρομο της Φωκίωνος. Άνοιξε τον Οκτώβριο του 2017 και είναι το δημιούργημα τριών παιδικών φίλων που μεγάλωσαν στην Κυψέλη και κατάφεραν να φτιάξουν έναν όμορφο χώρο με industrial αισθητική, που εύκολα θα σου τραβήξει το βλέμμα. Το δυνατό του χαρτί, βέβαια, είναι η λίστα των κοκτέιλ με προτάσεις όπως το best seller Jumanji με τζιν, μαστίχα, λάιμ, βασιλικό και αφρό εσπεριδοειδών, που μπορείς να το συνοδεύσεις με μια χειροποίητη πίτσα.

#4 Το κουλ χωριό στην πλατεία

5 μπαρ που αποδεικνύουν ότι η Κυψέλη είναι τάση! - εικόνα 4

Το «It’s a βίλατζ», είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο κουλ πλατείες της πόλης. Άνοιξε το 2016 και γρήγορα έγινε στέκι των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο, μιας και αρκετοί επισκέπτονται την Κυψέλη αποκλειστικά για να πιουν ποτό στο πιο κουλ «χωριό» της Αθήνας. Στην επιτυχία του βοηθάνε σίγουρα η χαλαρή του ατμόσφαιρα και οι καλές μουσικές, το all-day brunch και τα τραπεζάκια του για καφέ και άραγμα στην πολυσύχναστη πλατεία.

#5 Shopping και καφές σε μοντέρνο πολυχώρο

5 μπαρ που αποδεικνύουν ότι η Κυψέλη είναι τάση! - εικόνα 5

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις στην περιοχή είναι το «Kick», ένας ντιζαϊνάτος πολυχώρος στον οποίο μπορείς να βρεις ρούχα και αξεσουάρ Ελλήνων σχεδιαστών, αλλά και να απολαύσεις καλό καφέ, βίγκαν λιχουδιές και ποιοτικές αλκοολούχες επιλογές. Βρίσκεται σε ένα στενό δρομάκι λίγο πιο κάτω από τη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης, σε έναν φωτεινό χώρο με μίνιμαλ ύφος και μοντέρνα αισθητική. Βασικός σκοπός του «Kick» είναι να προωθήσει τις εξαιρετικές δουλειές των ελληνικών fashion brands, ενώ παράλληλα να προσφέρει νόστιμες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές από ντόπιους bakers, καφέ από εξαιρετικά χαρμάνια και ενδιαφέρουσες ετικέτες μπίρας από ελληνικές μικροζυθοποιίες.

Περισσότερες πληροφορίες

Au Revoir

Πατησίων 136, Πατήσια
  • Bars

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη
  • Bars

It’s a βίλατζ

Πλ. Αγίου Γεωργίου, Κυψέλη
  • Bars

Beetle

Φωκίωνος Νέγρη 53, Κυψέλη
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.