Η αρχή έγινε το 2017 όταν ο Πάνος Σαγιάς άνοιξε το «The Blind Dandies», ένα new age μπαρμπέρικο με εξαιρετικό design, το οποίο εκτός από πελάτες απέκτησε γρήγορα και… θαμώνες. Αρκετοί ήταν αυτοί που τους άρεσε να αράζουν στο χώρο για καφέ και κουβέντα πριν ή μετά το κούρεμά τους και κάπως έτσι- 3 χρόνια μετά- γεννήθηκε η ιδέα για το «The Blind Spot»: έναν ντιζαϊνάτο χώρο συνάντησης για καφέ, brunch και long drinks σε απόσταση αναπνοής από το μπαρμπέρικο.
Και αυτό ακριβώς κατάφεραν να δημιουργήσουν οι Πάνος Σαγιάς, Γιάννης Χαρισιάδης και Χρήστος Τσουλφάς, έναν μίνιμαλ χώρο εξαιρετικής αισθητικής, με σκανδιναβικό design, που μοιάζει ως φυσική συνέχεια του «μεγάλου αδερφού», του μπαρμπέρικου. Στο εγχείρημα αυτό, βέβαια, βοήθησε και η creative ματιά του Δημήτρη Πεπόνη, ο οποίος έχει επιμεληθεί την διακόσμηση και των δύο χώρων. Λευκές επιφάνειες, ανοιχτόχρωμο ξύλο, πρασινάδες και vintage πινελιές συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό για χαλάρωση και κουβέντα στα τραπεζάκια στη στοά ή στο μικρό εσωτερικό του χώρο. Στα highlights σίγουρα είναι το vintage ψυγείο Izola, στο οποίο έχουν ενσωματώσει 2 βρύσες για να σερβίρουν φρέσκια μπίρα της ντόπιας ζυθοποιίας Αναστασίου.
Πέρα από το design, μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στον καφέ με τη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας Area 51, που τους έχει εφοδιάσει με εκλεκτά χαρμάνια, ενώ ο Χρήστος Τσουλφάς, κουβαλώντας την εμπειρία από το μισελενάτο Jordnær της Κοπεγχάγης, έχει αναλάβει τα απαραίτητα συνοδευτικά. Κάθε πρωί ετοιμάζει χειροποίητες πίτες και ρολάκια κανέλας, σοκολάτας, φιστίκι- μάνγκο και λευκή σοκολάτα, τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Αν πας μέχρι το μεσημέρι, θα τα προλάβεις (οριακά), διαφορετικά μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις προτάσεις του μικρού, αλλά δημιουργικού μενού.
Η σαλάτα Iron Nun είναι μία πολύ καλή vegetarian επιλογή με σπανάκι, ρεβίθια, κουνουπίδι, ανθότυρο, ψίχα πορτοκαλιού και σάλτσα ταχίνι με μέλι, όπως και τα νουντλς φαγόπυρου με αγγούρι, καρότο, σέλερι και κοτόπουλο μαριναρισμένο με miso και yuzu ή με φρέσκο σολομό ψημένο με ζάχαρη, αλάτι και παντζάρι. Τα best sellers, βέβαια, είναι τα γεμιστά μπέιγκελ και τα σάντουιτς, όπως αυτό με το roast beef, ψωμί αργής ωρίμανσης, πίκλα αγγουριού, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα κονφίτ, τσένταρ και σπιτική μαγιονέζα.
Όσο για τα ποτά του «Blind Spot», το χεράκι του έχει βάλει ο Αλέξανδρος Steptsenko από το Odori, σχεδιάζοντας μία ενδιαφέρουσα λίστα με 5 δροσιστικά long drinks για όλες τις ώρες. Και οι 5 συνταγές βασίζονται σε κλασικά κοκτέιλ με δημιουργικά twist, όπως το Blind Negroni με aperol, campari, gin, φράουλα και θυμάρι, αλλά και το εξωτικό Kokomo με παλαιωμένο ρούμι, ξηρό βερμούτ, falernum και σόδα αρωματισμένη με grapefruit.
Το νέο coffee spot αξίζει σίγουρα τη βόλτα στο Χαλάνδρι, είτε νωρίς μες στη μέρα σου για να προλάβεις τα φρεσκοφουρνισμένα ρολάκια και τις πίτες, είτε το απόγευμα για ένα ελαφρύ γεύμα και δροσιστικά long drinks.