The Blind Spot: το νέο hip στέκι του Χαλανδρίου

Το νέο ντιζαϊνάτο all day spot του Χαλανδρίου αξίζει σίγουρα τη βόλτα για specialty coffee, νόστιμα χειροποίητα σνακ και δροσιστικά long drinks.

The Blind Spot: το νέο hip στέκι του Χαλανδρίου

Η αρχή έγινε το 2017 όταν ο Πάνος Σαγιάς άνοιξε το «The Blind Dandies», ένα new age μπαρμπέρικο με εξαιρετικό design, το οποίο εκτός από πελάτες απέκτησε γρήγορα και… θαμώνες. Αρκετοί ήταν αυτοί που τους άρεσε να αράζουν στο χώρο για καφέ και κουβέντα πριν ή μετά το κούρεμά τους και κάπως έτσι- 3 χρόνια μετά- γεννήθηκε η ιδέα για το «The Blind Spot»: έναν ντιζαϊνάτο χώρο συνάντησης για καφέ, brunch και long drinks σε απόσταση αναπνοής από το μπαρμπέρικο.

The Blind Spot: το νέο hip στέκι του Χαλανδρίου - εικόνα 1

Και αυτό ακριβώς κατάφεραν να δημιουργήσουν οι Πάνος Σαγιάς, Γιάννης Χαρισιάδης και Χρήστος Τσουλφάς, έναν μίνιμαλ χώρο εξαιρετικής αισθητικής, με σκανδιναβικό design, που μοιάζει ως φυσική συνέχεια του «μεγάλου αδερφού», του μπαρμπέρικου. Στο εγχείρημα αυτό, βέβαια, βοήθησε και η creative ματιά του Δημήτρη Πεπόνη, ο οποίος έχει επιμεληθεί την διακόσμηση και των δύο χώρων. Λευκές επιφάνειες, ανοιχτόχρωμο ξύλο, πρασινάδες και vintage πινελιές συνθέτουν το κατάλληλο σκηνικό για χαλάρωση και κουβέντα στα τραπεζάκια στη στοά ή στο μικρό εσωτερικό του χώρο. Στα highlights σίγουρα είναι το vintage ψυγείο Izola, στο οποίο έχουν ενσωματώσει 2 βρύσες για να σερβίρουν φρέσκια μπίρα της ντόπιας ζυθοποιίας Αναστασίου.

The Blind Spot: το νέο hip στέκι του Χαλανδρίου - εικόνα 2
Ο Χρήστος Τσουλφάς στην ανοιχτή κουζίνα του "Blind Spot"

Πέρα από το design, μεγάλη προσοχή έχει δοθεί στον καφέ με τη συνεργασία της ελληνικής εταιρείας Area 51, που τους έχει εφοδιάσει με εκλεκτά χαρμάνια, ενώ ο Χρήστος Τσουλφάς, κουβαλώντας την εμπειρία από το μισελενάτο Jordnær της Κοπεγχάγης, έχει αναλάβει τα απαραίτητα συνοδευτικά. Κάθε πρωί ετοιμάζει χειροποίητες πίτες και ρολάκια κανέλας, σοκολάτας, φιστίκι- μάνγκο και λευκή σοκολάτα, τα οποία γίνονται ανάρπαστα. Αν πας μέχρι το μεσημέρι, θα τα προλάβεις (οριακά), διαφορετικά μπορείς να δοκιμάσεις κάποια από τις προτάσεις του μικρού, αλλά δημιουργικού μενού.

The Blind Spot: το νέο hip στέκι του Χαλανδρίου - εικόνα 3

The Blind Spot: το νέο hip στέκι του Χαλανδρίου - εικόνα 4

Η σαλάτα Iron Nun είναι μία πολύ καλή vegetarian επιλογή με σπανάκι, ρεβίθια, κουνουπίδι, ανθότυρο, ψίχα πορτοκαλιού και σάλτσα ταχίνι με μέλι, όπως και τα νουντλς φαγόπυρου με αγγούρι, καρότο, σέλερι και κοτόπουλο μαριναρισμένο με miso και yuzu ή με φρέσκο σολομό ψημένο με ζάχαρη, αλάτι και παντζάρι. Τα best sellers, βέβαια, είναι τα γεμιστά μπέιγκελ και τα σάντουιτς, όπως αυτό με το roast beef, ψωμί αργής ωρίμανσης, πίκλα αγγουριού, καραμελωμένα κρεμμύδια, ντομάτα κονφίτ, τσένταρ και σπιτική μαγιονέζα.

The Blind Spot: το νέο hip στέκι του Χαλανδρίου - εικόνα 5

Όσο για τα ποτά του «Blind Spot», το χεράκι του έχει βάλει ο Αλέξανδρος Steptsenko από το Odori, σχεδιάζοντας μία ενδιαφέρουσα λίστα με 5 δροσιστικά long drinks για όλες τις ώρες. Και οι 5 συνταγές βασίζονται σε κλασικά κοκτέιλ με δημιουργικά twist, όπως το Blind Negroni με aperol, campari, gin, φράουλα και θυμάρι, αλλά και το εξωτικό Kokomo με παλαιωμένο ρούμι, ξηρό βερμούτ, falernum και σόδα αρωματισμένη με grapefruit.

Το νέο coffee spot αξίζει σίγουρα τη βόλτα στο Χαλάνδρι, είτε νωρίς μες στη μέρα σου για να προλάβεις τα φρεσκοφουρνισμένα ρολάκια και τις πίτες, είτε το απόγευμα για ένα ελαφρύ γεύμα και δροσιστικά long drinks.

Περισσότερες πληροφορίες

Blind Spot (The)

Αγ. Παρασκευής 29, Χαλάνδρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.