17 προτάσεις για μια άκρως γιορτινή μπαρότσαρκα στην πόλη

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα εορταστικά events που συμβαίνουν στα μπαρ της πόλης, για να επιλέξετε που θα διασκεδάσετε φέτος τα Χριστούγεννα, αλλά και τις τελευταίες μέρες που απομένουν πριν αλλάξουμε δεκαετία.

17 προτάσεις για μια άκρως γιορτινή μπαρότσαρκα στην πόλη

Συγκεντρώσαμε τα καλύτερα εορταστικά events που συμβαίνουν στα μπαρ της πόλης, για να επιλέξετε που θα διασκεδάσετε φέτος τα Χριστούγεννα, αλλά και τις τελευταίες μέρες που απομένουν πριν αλλάξουμε δεκαετία.

24 Δεκεμβρίου

Την Παραμονή των Χριστουγέννων ξεκινάμε να το γιορτάζουμε από νωρίς με ένα «Xmas Eve Aperitivo Party» στο «42 Barstronomy». Αμέσως μετά το shopping στο κέντρο, θα περάσετε από τη στοά της Κολοκοτρώνη για γιορτινό brunch, early drinks και σούπερ aperitivo cocktails, ενώ το «42» έχει ετοιμάσει για εσάς ένα δυνατό afternoon party με special guest πίσω από τα decks τον μουσικό παραγωγό Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

iΈναρξη: 4μ.μ – 9μ.μ | Είσοδος ελεύθερη

Όσοι θέλετετε να δοκιμάσετε κάτι τελείως διαφορετικό τα φετινά Χριστούγεννα, τότε πρέπει να πάτε στο «Pre-Christmas Margaritas & Oysters Party» του «Barro Negro». Το cocktail bar δίνει ένα μεξικάνικο twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων σερβίροντας καλοφτιαγμένες Margaritas, Palomas και νόστιμα πιάτα με θαλασσινά – και όχι μόνο- με τη συνοδεία λάτιν μουσικών.

iΈναρξη: 6μ.μ – 3π.μ | Είσοδος ελεύθερη | Κρατήσεις: 2100107618

17 προτάσεις για μια άκρως γιορτινή μπαρότσαρκα στην πόλη - εικόνα 1

Αν θέλετε να κάνετε Παραμονή με θέα όλη την Αθήνα, τότε το μεγάλο «Xmas Eve Party» στο «Galaxy Bar- restaurant» του Hilton είναι το ιδανικό spot για εσάς. Καλεσμένοι ειδικά για την εορταστική βραδιά είναι οι «Vanila Swing», που με τις rock ‘n’ roll και swing μελωδίες τους, υπόσχονται ότι θα περάσετε μια άκρως χορευτική βραδιά.

iΈναρξη:10μ.μ.-4π.μ. |Είσοδος: 25 € με ποτό | Κρατήσεις: 21072813 51

Παραμένουμε στο ίδιο χορευτικό mood και στους rock ‘n’ roll ρυθμούς με ένα εορταστικό διήμερο πάρτι (24-25/12) στο «Blue Fox», όπου και τα δύο βράδια θα είναι άκρως χορευτικά με υπέροχες μουσικές από τα '40s και τα '50s: rock 'n' roll, rhythm 'n' blues, boogie woogie και swing. Επιπλέον, σας περιμένουν πολλές εορταστικές εκπλήξεις και κληρώσεις με χριστουγεννιάτικα δώρα.

iΈναρξη: 9:30μ.μ – 3π.μ | Είσοδος ελεύθερη | Κρατήσεις: 6942487225

Για τους πιο νοσταλγικούς από εσάς που αναζητάτε κάτι από ‘80s και ‘90s στη διασκέδασή σας την Παραμονή των Χριστουγέννων, έχουμε τα κατάλληλα πάρτι που θα σας γυρίσουν πίσω στις χρυσές δεκαετίες. Ένα από αυτά είναι και το «Party like it’s 1999| Xmas Edition» στο «Χοροστάσιο». Τις μουσικές θα επιλέγουν ο itsmaikl μαζί με σπέσιαλ καλεσμένους και φυσικά δεν θα λείπουν τα guilty pop, αγαπημένα – και μη- ακούσματα από τα ‘80s, ‘90s, ‘00s, καθώς και disco επιτυχίες.

iΈναρξη: 10:30μ.μ – 3π.μ | Είσοδος ελεύθερη

Το επόμενο πάρτι που σας προτείνουμε για την Παραμονή κλείνει 10 χρόνια και δεν είναι άλλο από το «Trashathon Xmas Eve 2019» στο «Bios Urban Culture». Με τον Ηλία Φραγκούλη στο τιμόνι της βραδιάς και πίσω από τα decks ετοιμαστείτε να ακούσετε οικτρή pop και να χορέψετε τα λαϊκά σουξέ περασμένων δεκαετιών, ενώ θα συμμετάσχετε σε ασκήσεις γυμναστικής (σοβαρά!) με αγαπημένη εϊτίλα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

i Έναρξη: 11μ.μ – 5π.μ | Είσοδος ελεύθερη

17 προτάσεις για μια άκρως γιορτινή μπαρότσαρκα στην πόλη - εικόνα 2

Κάτι όμορφο και άκρως γιορτινό συμβαίνει στην Κυψέλη ξεκινώντας από την Παραμονή, ενώ θα διαρκέσει για μια ολόκληρη εβδομάδα. Πρόκειται για το «It’s a X-mas μιούζικ γουικ» (από 24/12 ως 30/12) στο «It’s a βίλατζ». Σε αυτό το 7ήμερο χριστουγεννιάτικο πάρτι οι resident Djs του μπαρ της Κυψέλης θα μοιραστούν τα decks με την αφρόκρεμα των αθηναϊκών Djs. Αναλυτικά, στις 24/12 ο Monophone υποδέχεται τον Dear Quentin, στις 25/12 ο Korre τον Blue Lagoon, στις 26/12 έχουμε Mukado και Dj Snach, στις 27/12 Red on Rush και Δημήτρη Παπασπυρόπουλο, στις 28/12 Dj Amanouza και Ladydust, στις 29/12 Θανάση Καρανίκα και Kill Emil και τέλος, στις 30/12 έχουμε Black Anthology και Εύη Σιδηροπούλου.

iΠλ. Αγίου Γεωργίου 9, Κυψέλη | Έναρξη: 3μ.μ – 4π.μ | Είσοδος ελεύθερη

25 Δεκεμβρίου

Ανήμερα των Χριστουγέννων, το «Six D.o.g.s» ετοιμάζει ένα επικό «Xmas Ball» πάρτι με δυνατές παρουσίες να καταλαμβάνουν τα decks του. Δύο από τα δημοφιλέστερα mobile parties της χώρας, «Needless» και «Street Outdoors», ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα επιλέγουν τις μουσικές στο stage της Αβραμιώτου. Σας περιμένει ένα κατανυκτικό Xmas Ball πάρτι με φανταστικές μουσικές από τους αγαπημένους resident Djs των Street Outdoors και Needless, όπου οι disco, house, electro και techno μουσικές θα είναι στα καλύτερά τους για το πιο fun πάρτι των γιορτών.

iΈναρξη: 12π.μ. | Είσοδος: 6 €

Το επόμενο δυνατό πάρτι που σας προτείνουμε κρατάει ψηλά το μουσικό τέμπο και κατεβαίνει στο υπόγειο του «Crust» για ένα «Jingle Bass Party» από την ομάδα του «Revolt!» σε φουλ εορταστικό κλίμα με house και techno βινύλια, acid, breaks, electro και uk garage, όπως αρμόζει σε ένα XMAS party. Την αρχή αναλαμβάνει η Nausicaä, αμέσως μετά παρουσιάζεται για πρώτη φορά ένα special b2b session με τους G.U.S και Δημήτρη Αναγνώστου, ενώ ο ΑΜ (aka Αντρέας Μανιάτης) αναλαμβάνει το closing set της βραδιάς.

iΈναρξη: 11:30μ.μ – 6π.μ | Είσοδος ελεύθερη

Για τους φίλους της τζαζ μουσικής έχουμε να προτείνουμε ένα «Live Party με τους Yiannis Kassetas Group» στην «Afrikana». Ανήμερα Χριστουγέννων, o σαξοφωνίστας και συνθέτης Γιάννης Κασσέτας θα παρουσιάσει νέο υλικό εμπνευσμένο απο τον αγαπημένο του συγγραφέα Τom Robbins και τις εκπληκτικές ιστορίες φαντασιας όπως το «Άρωμα του Ονείρου». Μαζί του θα βρίσκονται εξαιρετικοί μουσικοί και η μελωδία του σαξοφώνου θα πλαισιώνεται από πλήκτρα, ντραμς, φλάουτο και κοντραμπάσο.

iΈναρξη: 10:30μ.μ. | Είσοδος: 5 €

28 Δεκεμβρίου

17 προτάσεις για μια άκρως γιορτινή μπαρότσαρκα στην πόλη - εικόνα 3

Το τελευταίο Σάββατο του 2019 σας περιμένει ένα πολλά υποσχόμενο πάρτι από αυτά που διοργανώνει το «Ρομάντσο» σε σύμπραξη με Κορμοράνο. Πρόκειται για το «Team Spirit Xmas Special» με headliner τον μοναδικό Kornel Kovacs της Studio Barnhus από τη Σουηδία. Τον Kornel Kovacs θα πλαισιώσουν - πριν και μετά - κάποιοι από τους πιο σταθερούς της διοργάνωσης, οι residents του Κορμοράνου, Body Double και Blue Lagoon στο ξεκίνημα, αλλά και οι Noff Weezy και Andreas Palmer στο τέλος, για ένα εκρηκτικό back to back που αναμένεται να κλείσει το event με απογείωση.

iΈναρξη: 11μ.μ. | Είσοδος: 8 €

Δύο σπέσιαλ events σας περιμένουν στο «Six D.o.g.s» το τελευταίο Σάββατο του χρόνου, όπου ένα ατμοσφαιρικό live και ένα μεταμεσονύχτιο πάρτι θα σας βάλουν στο γιορτινό κλίμα. Οι «SWORR.» επιστρέφουν στο stage της Αβραμιώτου για ένα ακόμα ατμοσφαιρικό show, όπως αυτά που συνηθίζουν να δίνουν στο κοινό, κλείνοντας έτσι την χρονιά με μια γεύση από την δουλειά που ετοιμάζουν για το 2020, ενώ μαζί τους θα εμφανιστούν ο «Aprovoli» και ο «Drips Zacheer». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το διαδραστικό mobile πάρτι «Gletzair», όπου την αρχή στα decks θα κάνει ο Chrizino, στη συνέχεια θα αναλάβουν οι Nikolas Gale και Dj Beautifool, ενώ το κλείσιμο της βραδιάς θα βρεθεί στα έμπειρα χέρια του Tolis Q.

iΓια το live: Έναρξη: 8μ.μ.- 12π.μ. | Προπώληση: 8 €, Ταμείο: 10 € | Για το πάρτι: Έναρξη: 12π.μ.- 8π.μ. | Είσοδος: 6 €

31 Δεκεμβρίου

Την τελευταία μέρα του χρόνου θα ξεκινήσετε από νωρίς με all day brunch και aperitivo party στο «Odori». Η πρώτη αθηναϊκή βερμουτερία θα σας σερβίρει από νωρίς νόστιμα πιάτα εμπνευσμένα από τη γειτονική Ιταλία, ενώ μετά το απόγευμα σας καλεί σε ένα cocktail party με ωραίες μουσικές και πολλά γευστικά aperitivo cocktails. Θα περάσετε μια βόλτα πριν το μεγάλο πάρτι της Παραμονής για χειροποίητες πίτσες και καλτσόνε, νόστιμα ζυμαρικά, τα οποία θα συνδυάσετε με τα εξαιρετικά κοκτέιλ του καταλόγου.

i Έναρξη: Brunch από τις 11π.μ., Πάρτι από τις 5μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

17 προτάσεις για μια άκρως γιορτινή μπαρότσαρκα στην πόλη - εικόνα 4

Για τους λάτρεις της πραγματικής underground dance culture ένας γνήσιος εκφραστής της θα βρίσκεται στα decks του «Faust», την τελευταία μέρα της χρονιάς. Ο Sunshine Pedro, o resident dj του Cariocas beach bar, επιστρέφει στο μπαρ της Αθηναΐδος για μία ακόμα εμφάνιση που θα γράψει ιστορία, έχοντας φορτώσει στις βαλίτσες του disco, psychedelic, soul, funk, house, dance και space μουσικές. Ετοιμαστείτε για πολύ χορό μέχρι το πρωί στο μεγαλύτερο πάρτι της χρονιάς, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας δεκαετίας.

iΈναρξη: 11:50μ.μ | Είσοδος ελεύθερη

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς το «Rudu Bar» θα έχει αδειάσει τελείως το χώρο του από καναπέδες, καρέκλες και τραπέζια διαμορφώνοντας έτσι το απαραίτητο dancefloor, για να υποδεχτεί χορευτικά το 2020. Σε αυτό το πάρτι, αν κρίνουμε από το περσινό, ετοιμαστείτε να ακούσετε και να χορέψετε τα πάντα μέχρι το πρωί, σαν να πρόκειται για την τελευταία μέρα του κόσμου.

iΈναρξη: 10μ.μ | Είσοδος ελεύθερη

17 προτάσεις για μια άκρως γιορτινή μπαρότσαρκα στην πόλη - εικόνα 5

Η τελευταία νύχτα της δεκαετίας θα σας μείνει αξέχαστη με το ονειρεμένο «Ρεϊβεγιόν» στο ολοκαίνουργιο bar- restaurant του «Six D.o.g.s». Στα decks θα πρωταγωνιστήσουν οι αστραφτερές «Trophy Wives» και οι «Jacob of Cappadocia» και «Κ.Atou». Μαζί τους ο «A Man To Pet» (Θανάσης Πετρογιάννης), απευθείας από το Ντάλστον θα γιορτάσει τα 20+20 γενέθλια του με ένα ξεσηκωτικό ρέιβ καμπαρέ, ενώ στις 00:00 ακριβώς σας περιμένει το καθιερωμένο countdown στον κήπο για καλή χρονιά.

iΈναρξη: 9μ.μ| Είσοδος ελεύθερη | Κρατήσεις: 2103210510

Όσοι από εσάς θέλετε να ροκάρετε την πρώτη μέρα του χρόνου, τότε το καθιερώμενο live των «Sexy Christians» στο «Lost N Found» είναι εγγύηση. Το πιο παρδαλό ροκ σχήμα, λίγο μετά την αλλαγή της χρονιάς, επιστρέφει στο μπαρ της Κεραμεικού για το πρώτο live του 2020, όπως παραδοσιακά τα τελευταία 3 χρόνια τους αρέσει να είναι on stage τις πρώτες ώρες κάθε νέας χρονιάς.

iΈναρξη: 12π.μ| Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερες πληροφορίες

Χοροστάσιον

Σκουλενίου 2 (1ος όροφος), Πλ. Κλαυθμώνος
  • Bars

Bios Bar

Σαλαμίνος 13 & Πειραιώς 84, κέντρο
  • Bars

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Blue Fox

Ασκληπιού 91, Εξάρχεια
  • Bars

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

Faust

Αθηναΐδος 12 & Καλαμιώτου 11, κέντρο
  • Συναυλίες

Afrikana

Ιεροφαντών 13, Γκάζι
  • Bars

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Clubs

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Rudu Bar

Ευάδνης 1, Πετράλωνα
  • Bars

Barro Negro

Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.