Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας

Ένα νέο all day bar με εξαιρετικό design ζωντάνεψε τα Ιλίσια, σκορπίζοντας αρώματα φρεσκοαλεσμένου καφέ και ανεβαστικές μουσικές στην Πλατεία Βραζιλίας.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας

Είναι πάντα ωραίο όταν βλέπεις να ξεπηδούν ενδιαφέροντα spots στην πόλη, που σε ωθούν να ανακαλύψεις πανέμορφες γωνιές της Αθήνας που μέχρι πρόσφατα σου περνούσαν απαρατήρητες. Αυτό ακριβώς συνέβη με το «Lot 51», το νέο all day bar που εγκαταστάθηκε στην Πλατεία Βραζιλίας στα Ιλίσια, δυο βήματα απόσταση από το σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής.

Μπαίνοντας στο «Lot 51» αμέσως αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είναι σαν τα all day bars που έχεις συνηθίσει. Ένας μακρόστενος χώρος σε δύο επίπεδα με εξαιρετική αισθητική και μεγάλες τζαμαρίες, που σου δίνει την εντύπωση ότι ξεπήδησε από τις σελίδες περιοδικού για το design, παρά ότι πρόκειται για χώρο εστίασης. Υπεύθυνοι για αυτό είναι η Ρένα Ρούσσου και ο Δημήτρης Παναγόπουλος, δύο νέοι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν το design, φέρνοντας αέρα Brooklyn στα Ιλίσια.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας - εικόνα 1

Λιτός αλλά πολύ ενδιαφέροντας σχεδιασμός με καθαρές γραμμές, όπου επικρατεί το λευκό, ενώ σε σημεία βλέπουμε γυμνούς τοίχους και κολώνες που αναδεικνύουν το φυσικό υλικό. Τα αραιά τραπεζοκαθίσματα, όπως και οι κερκίδες στο χαλαρό πατάρι του, σε «καλούν» να αράξεις με τον καφέ σου και να αλληλεπιδράσεις με το χώρο και τους γύρω σου. Στα highlights, πάντως, είναι οι πρασινάδες στο ταβάνι, μέσα στο λευκό μεταλλικό πλέγμα, που δίνουν ένα ωραίο contrast με τους χρωματισμούς που επικρατούν.

Περνώντας στο ζουμί της υπόθεσης, το «Lot 51» έχει δύο μπάρες και κουζίνα που εκφράζουν επάξια τον πολυσυλλεκτικό του χαρακτήρα. Η πρώτη μπάρα, αισθητά χαμηλότερη, είναι αφιερωμένη στον καφέ και είναι εξοπλισμένη με όλα τα high end μηχανήματα για την παρασκευή του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, αφού δημιουργοί του είναι τρεις νέοι baristi, ο Κώστας Σπηλιόπουλος, ο Σπύρος Λάππας και ο Παναγιώτης Ζωτιάδης, που εκτιμούν και ξέρουν από καλό καφέ. Θα δείτε αποκλειστικά να δουλεύουν single origin καφέδες από την ελληνική εταιρία «Area 51», από την οποία εμπνεύστηκαν και το όνομα του μαγαζιού. Στο χώρο θα βρείτε και stand που φιλοξενούνται καφέδες του ελληνικού brand, όπου μπορούν να σας δείξουν με ένα μίνι σεμινάριο πώς να κάνετε καλό καφέ στο σπίτι.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας - εικόνα 2

Όσο καλά έχουν προσέξει τον καφέ, με την ίδια φροντίδα έχουν αντιμετωπίσει και τις προτάσεις τους σε φαγητό και αλκοόλ. Στη δεύτερη μπάρα του ποτού φιλοξενούνται ιδιαίτερες ετικέτες σε spirits, ενώ τα cocktail, που έχει επιμεληθεί ο Αργύρης Κοντραφούρης, είναι πρωτότυπα και φινετσάτα. Το ίδιο ενδιαφέρον έχει και η all day κουζίνα, τόσο με comfort, όσο και healthy επιλογές.

Την ολιστική προσέγγιση του «Lot 51» έρχεται να συμπληρώσει η εξίσου προσεγμένη μουσική· όσο νυχτώνει η ένταση ανεβαίνει και γνωστοί παραγωγοί εναλλάσσονται στα decks του. Σημειώστε ότι, όταν ανοίξει ο καιρός, σχεδιάζουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εξωτερικό χώρο και υπόσχονται να κάνουν την Πλατεία Βραζιλίας ακόμα πιο εξωτική.

Το «Lot 51» έφερε αέρα Brooklyn στην Πλατεία Βραζιλίας - εικόνα 3

Περισσότερες πληροφορίες

Lot 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.