Μια άπαιχτη πεντάδα για έξοδο σε Παγκράτι και Μετς

Είναι αναμφίβολα δύο γειτονιές που βρίσκονται σε περίοδο ακμής, γι’ αυτό φτιάξαμε μια δυνατή πεντάδα για nightlife αιφνιδιασμούς πίσω από το Καλλιμάρμαρο.

Μια άπαιχτη πεντάδα για έξοδο σε Παγκράτι και Μετς

Μιαν ανάσα από το σκληρό πυρήνα του αθηναϊκού downtown βρίσκονται δύο γειτονιές με εντελώς δικό τους χαρακτήρα και all day στέκια τα οποία ακροβατούν ανάμεσα στο νοσταλγικό ρετρό και στη μοντέρνα μπαρίστικη αισθητική. Γυρίζοντας σε πλατείες και στους πολυσύχναστους παγκρατιώτικους δρόμους, νιώθεις αμέσως τα παρεΐστικα vibes να μεταδίδονται, τόσο σε κλασικά στέκια της περιοχής όσο και σε καινούργια projects όπου φυσά φρεσκος nightlife αέρας.

Απ’ όλα έχει ο μπαξές: μπαρ με σεμεδάκια, καθαρόαιμα ποτάδικα, πρωτοποριακά coffee spots, μπάρες με παριζιάνικες επιρροές αλλά κι ευφάνταστες μείξεις όλων των παραπάνω. Εδώ μπορείς να πιεις ένα old fashioned ή να ανακαλύψεις καινοτόμα κοκτέιλ σε ατμόσφαιρα casual χαλαρότητας και γειωμένου κοσμοπολιτισμού, περνώντας από τη «χύμα» στη formal κατάσταση μέσα σε λίγα μέτρα. Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σας σερβίρουμε πέντε ιδιαίτερες προτάσεις στο ανεβασμένο δίδυμο Παγκράτι - Μετς.

#1 «Rabbit Punch»: The new kid on the block

Μια άπαιχτη πεντάδα για έξοδο σε Παγκράτι και Μετς - εικόνα 1

Η νέα άφιξη στη γειτονιά, δημιουργία της ομάδας του «Underdog», έχει πλημμυρίσει εδώ και δύο εβδομάδες με άρωμα φρεσκοαλεσμένου καφέ την Πλατεία Προφήτη Ηλία. Στα highlights ανήκει σίγουρα το πρωτότυπο concept των coffee cocktails, που θέλει μοναδικές ποικιλίες καφέ να παντρεύονται με αποστάγματα. Σημειώστε επίσης ότι η καντίνα του σερβίρει healthy βρόμικο (!) για να συνοδεύσετε το κοκτέιλ ή την μπίρα σας. Η δικής τους παραγωγής Coffee Beer σίγουρα ξεχωρίζει: πρόκειται για μια εξαιρετική Irish stout, αρωματισμένη με εσπρέσο από τον Παναμά.

#2 «Superfly» ...και μένουμε πάντα παιδιά

Μια άπαιχτη πεντάδα για έξοδο σε Παγκράτι και Μετς - εικόνα 2

Ο Χρήστος Γιαννόπουλος και ο Δημήτρης Κολτσίδας έχουν δημιουργήσει ένα ρετρό σκηνικό στην Εμπεδοκλέους, συγκεντρώνοντας όλα τα παιδικά φετίχ όσων μεγάλωσαν στα ’70s-’90s, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι: επιτραπέζια, παιχνιδομηχανές, εφημερίδες και περιοδικά της εποχής, σεμεδάκια, ένα τεράστιο τραπέζι-σουμπούτεο και κάπου εκεί ψηλά το σήμα των Thundercats! Σίγουρα θες πολλές επισκέψεις για να ανακαλύψεις όλους τους «θησαυρούς» που κρύβονται στη νοσταλγική διακόσμηση.

#3 «Κάιν»: I don’t want to be buried...

Μια άπαιχτη πεντάδα για έξοδο σε Παγκράτι και Μετς - εικόνα 3

Στη στιλάτη συνοικία του Μετς ένα συνοικιακό μπαρ έχει μετατραπεί σε καυτό αθηναϊκό στέκι. Έχοντας συνδυάσει το αστικό street vibe με τη ζεστασιά του μπαρ γειτονιάς, κατάφερε από τη στιγμή που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του, τον Νοέμβριο του 2015, να μπει για τα καλά στην καρδιά των Αθηναίων. Μια «βιβλική» τοιχογραφία του Κάιν διά χειρός του street artist Δημήτρη Ταξή, η μεγάλη μπάρα και οι καλές μουσικές είναι μόνο μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας του. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η ενδιαφέρουσα νέα cocktail list με τις πειραγμένες προτάσεις κλασικών συνταγών.

#4 «Odeon»: ένα παραδοσιακό καφενείο εκ Παρισίων

Μια άπαιχτη πεντάδα για έξοδο σε Παγκράτι και Μετς - εικόνα 4

Βγαίνοντας λίγο από τα σύνορα του Παγκρατίου και περνώντας πάλι στη γειτονιά του Μετς, σε έναν από τους ωραιότερους δρόμους της Αθήνας, θα βρείτε ένα κλασικό στέκι, αυθεντικό και ανεπιτήδευτο. Το «Odeon» έχει καταφέρει να παντρέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρισινή αισθητική με την παραδοσιακή ελληνική ζεστασιά. Είναι το μέρος όπου όλες οι ηλικίες συναντιούνται για να τα πουν, ένα κλασάτο cafe-bar με ποιοτικές μουσικές επιλογές.

#5 «Monsieur Cannibale»: μια κομψή brasserie για όλες τις ώρες

Μια άπαιχτη πεντάδα για έξοδο σε Παγκράτι και Μετς - εικόνα 5

Ήρθε πριν από ένα χρόνο στην Πλατεία Προφήτη Ηλία και κέρδισε επάξια μια θέση ανάμεσα στα all day στέκια του Παγκρατίου. Ο παριζιάνικος αέρας, η ιδιαί­τερη αισθητική και η ευφάνταστη διακόσμηση –με την υπογραφή του Αλέξανδρου Πετράκη– συνθέτουν ένα θεατράλε σκηνικό που σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Δυνατά του σημεία οι γευστικές προτάσεις σε brunch, νόστιμα πιάτα για κάθε ώρα της ημέρας, επιδόρπια που σκανδαλίζουν και μια ευφάνταστη cocktail list που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάιν

Αναπαύσεως 22 και Τιμολέoντος 1, Μετς
  • Bars

Monsieur Cannibale

Βρυαξίδος 24, Παγκράτι
  • Bars

Rabbit Punch (The)

Ευφρανόρος 40, Παγκράτι
  • Bars

Odeon

Μάρκου Μουσούρου 19, Μετς
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.