Η Μαστίχα M dry παίζει με κλασσικά κοκτέιλ

Η εθνική μαστίχα πειράζει γοητευτικά κλασσικά μιξ όπως αποδεικνύεται από τους πειραματισμούς του Διονύση Πολάτου στο «Ipitou The Bar».

Η Μαστίχα M dry παίζει με κλασσικά κοκτέιλ

Μέχρι πριν λίγο καιρό, τη δημοφιλή Μαστίχα μπορούσες να την πιεις μόνο σαν ένα περισσότερο ή λιγότερο γλυκό λικέρ. H «M dry» όμως καθιέρωσε με το λανσάρισμά της μια νέα κατηγορία ποτού, με πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, που διευρύνει τη δυναμική της χρησιμοποίησής της μέσα στον εκρηκτικό κόσμο των κοκτέιλ. Με πρώτη ύλη τα δάκρυα της μαστίχας, αποστάζεται στους χάλκινους άμβυκες της ποτοποιίας Πλωμαρίου στη Λέσβο και το αποτέλεσμα είναι ένα ποτό με άρωμα εκρηκτικό. Μοσχοβολάει ντελικάτο άρωμα μαστίχας, με μια αίσθηση λεμονανθού να του δίνει φρεσκάδα και νότες τριαντάφυλλου να του δίνουν τρυφερότητα. Οι γουλιές της είναι πλούσιες, εξαιρετικά γευστικές και μυρωδάτες, και η γλύκα τους διακριτική. Ότι πρέπει δηλαδή για να παίξεις μαζί της σε κοκτέιλ.

Η Μαστίχα M dry παίζει με κλασσικά κοκτέιλ - εικόνα 1

Ένας από τους καλύτερους bartenders της πόλης, στο «Ipitou The Bar», έχει πειραματιστεί μαζί της παραλλάσοντας γνωστά κλασσικά κοκτέιλ όπου αντικαθιστά με «M dry», το τζιν, το ρούμι και τη βότκα, ή δημιουργώντας ακόμη νέες συνταγές. «Η μαστίχα M Dry έχει πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων, δυνατό αλκοολικό χαρακτήρα, λιγότερη γλύκα και έτσι μας δίνει δυνατοτήτες για μεγάλη γκάμα συνδυασμών» μου λέει καθώς κάθομαι στην μπάρα του μπαρ έτοιμος να δοκιμάσω τις προτάσεις του. «Εξάλλου είναι καιρός να αξιοποιήσουμε τα ελληνικά αποστάγματα αντιμετωπίζοντάς τα με μια νέα οπτική, το θεωρώ πολύ σημαντικό». Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει ένα πειραγμένο Negroni, που λόγω μαστίχας έχει λιγότερο σθένος απ' ότι με τζιν, βγάζοντας στο προσκήνιο μια dark γλυκόπικρη θυληκότητα. Κάτι ανάλογο συμβαινει και μ' ένα από τα κλασσικά κοκτέιλ με λευκό ρούμι σαν το Air Mail, που με «M Dry» ανάβει πάνω του μια σοβαρή στάμπα girly long drink. Ιδού όμως και τρεις ακόμη πιο δυνατές προτάσεις.

Τρία κοκτέιλ – διαμάντια

Last Word

Η Μαστίχα M dry παίζει με κλασσικά κοκτέιλ - εικόνα 2

Ένα δυνατό καλοκαιρινό ποτό όπου η M DRY αντικαθιστά το Gin και μαζί με Chartreuse, χυμό lime και λικέρ Mandarin Napoleon και πετυχαίνει μια δροσιστική βοτανικότητα με αλκοολικό σθένος. Σερβίρεται υποβλητικά σε μπρούτζινο ποτήρι.

Bramble

Η Μαστίχα M dry παίζει με κλασσικά κοκτέιλ - εικόνα 3

Η παραλλαγή «Ipitou», με συνδυασμό μαστίχας αντί για Gin και σιροπιού μαχλέπι μαζί με λεμόνι, το κάνει να μοιάζει γευστικά λίγο σαν το δικό μας «υποβρύχιο» με ωραία ισορροπημένη οξύτητα. Η μαγκιά είναι ότι στην κορυφή του βάζουν ένα λεπτό παγομπώλ με γλυκό του κουταλιού βύσσινο που καθώς λιώνει βάφει το κοκτέιλ με το σιρόπι του και του δίνει μια καπνιστή φρουτένια γλύκα.

Cosmopolitan

Η Μαστίχα M dry παίζει με κλασσικά κοκτέιλ - εικόνα 4

Το λατρεμένο κοκτέιλ του «Sex & the City» γίνεται πολύ σοβαρό κι ωραίο στην εκδοχή του Πολάτου. Έχει πολύ πιο βαθύ μωβ – κόκκινο και όχι pink χρώμα, με την ωραία του οξύτητα και το άρωμα πορτοκαλιού και cranberries να ταιριάζει ασύλληπτα όμορφα με τη μαστίχα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ipitou The Bar

Ηπίτου 4, Σύνταγμα
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.