Τα καλύτερα ταράτσα-bars

Σ' αυτά τα 8 + 1 spots, θα βρεις τον επιτυχημένο summer συνδυασμό δροσιάς, θέας και αναζωογονητικών κοκτέιλ, σε τέλειες αναλογίες.

Τα καλύτερα ταράτσα-bars

Το καλοκαίρι στη πόλη θέλει να το δεις αφ’ υψηλού, ειδικά αυτήν την Παρασκευή με την κατακόκκινη πανσέληνο του Ιουλίου. Στην Αθήνα τα open air bars είναι αρκετά και σερβίρουν τον επιτυχημένο summer συνδυασμό δροσιάς, θέας και αναζωογονητικών κοκτέιλ, σε τέλειες αναλογίες. Ιδού 8+1 spot με μοναδική οπτική της πόλης!

Με τον Αύγουστο να μπαίνει σιγά σιγά στην κορυφή της λίστας των εξόδων μας είναι τα bar που μας ανεβάζουν ψηλά, περιτριγυρίζονται από την καλύτερη θέα της πόλης και παίζουν πολύ δυνατά σε δροσερά κοκτέιλ και καλοκαιρινές γεύσεις. Οι επιλογές είναι πολλές: ταράτσες σωστοί κήποι, άλλες με πιο βιομηχανικό στιλ, κάποιες που σε κάνουν να νιώθεις ότι αγγίζεις την Ακρόπολη ή σε ταξιδεύουν με μουσικά live και πολλές που εστιάζουν στα ευρηματικά κοκτέιλ και τις υψηλές γευστικές εμπειρίες.

«Galaxy Bar restaurant» Κοσμοπολίτικη αύρα στα ψηλά

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 1

Mε το που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες, οι επισκέψεις στον 13 όροφο του «Hilton» αυξάνονται. Ο κοσμοπολίτικος αέρας, το φουτουριστικό ντιζάιν και πάνω απ’ όλα η breathtaking θέα έχουν κάνει το «Galaxy» κλασικό προορισμό. Κάθε καλοκαίρι το μενού ενισχύεται με νέες προτάσεις. Φέτος ο executive chef του «Hilton» Kώστας Αθανασίου συνεργάστηκε με τον σεφ του «Galaxy» Παναγιώτη Αναστασίου και έχουν δημιουργήσει ευφάνταστα ελληνικά πιάτα, με εξαιρετικές ντόπιες πρώτες ύλες, όπως η Αθηναϊκή και το burger με γυλωμένη μανούρα Σίφνου. Δίπλα τους στέκονται οι premium μείξεις κλασικών κοκτέιλ και σπιρτόζικα signature ποτά.

«Thea Terrace» Αγγίζοντας την Ακρόπολη

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 2

Παραμένουμε στην κατηγορία των ξενοδοχειακών roof bars, καθώς στο «Central Hotel» στον έβδομο όροφο υπάρχει το «Thea Terrace», ένα bar restaurant με σφαιρική θέα και υπέροχο καλοκαιρινό σκηνικό, που σε ταξιδεύει. Με φόντο τα Αναφιώτικα και τον Λυκαβηττό, απολαμβάνεις από νωρίς διαλεχτό καφέ, περνάς στο ούζο, την μπίρα και τους μεζέδες και, όταν αρχίσει να πέφτει η νύχτα, αναλαμβάνει η μπάρα με τις προχωρημένες προτάσεις του Αλέξανδρου Γγικόπουλου, συνδυασμένες με τα δροσερά πιάτα του Γιώργου Ονάσογλου.

«Aventador Prime meat house», Roof Garden Off-Broadway απολαύσεις

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 3

Φετινή άφιξη αυτή η ταράτσα, αξίζει τη βόλτα μέχρι τα Μελίσσια. Στον τελευταίο όροφο του νέου πολυχώρου με επίκεντρο το κρέας και τα τοπικά προϊόντα, έχει στηθεί ένα bar με ατελείωτη θέα προς όλη την Αθήνα. Bonus το μενού που έχει σχεδιάσει ο σεφ Γιάννης Στανίτσας με νόστιμα fingerfood, που κάνουν καλή παρέα με τα καινοτόμα κοκτέιλ του βραβευμένου bartender Δημήτρη Παπαϊωάννου.

«Chocolat Royal» Μεσόγειος εις ύψος

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 4

Στον πιο hot δρόμο της Αθήνας, στην Αποστόλου Παύλου, το ανανεωμένο «Chocolat Royal» που αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα καταλήγει σε μια σικάτη ταράτσα, η οποία έχει φυσικά την Ακρόπολη στο πιάτο. Το μενού του «C Restaurant», που υπογράφει ο Σπύρος Μάλλιος, έχει όμως και άλλα must taste πιάτα όπως το χταπόδι καρπάτσιο και το φοβερό μυλοκόπι. Οι μεσογειακές γεύσεις κουμπώνουν με την εντυπωσιακή λίστα κρασιών, που επιμελείται ο σομελιέ Δημήτρης Σπυρόπουλος και με τις premium επιλογές αποσταγμάτων. Το βράδυ πρωταγωνιστούν τα κοκτέιλ σε πειραγμένες κλασικές συνταγές.

«City Zen» All day πτήση στο Μοναστηράκι

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 5

Πάνω από το Μοναστηράκι ίπταται το ιδιαίτερο «City Zen». Με ντεκόρ που ξεχωρίζει για τη vintage αισθητική του και μουσικές που φλερτάρουν έντονα με ρετρό ήχους, το all day roof bar της Αιόλου ξεφεύγει από την πεπατημένη. Στα highlights μπαίνει η κολεξιόν των κοκτέιλ με πρωτότυπα inhouse, ευχάριστα long drinks και πολύ καλοκαιρινές προτάσεις sangria. To πρωί σερβίρει brunch που έχει γίνει talk of the town με corn dogs και αλμυρές βάφλες και το βράδυ μας κάνει γευστικό τουρ σε Ελλάδα, Ιταλία και Ιαπωνία μέσα από τις συνταγές του Αλέξανδρου Καρανικόλα.

«Loukoumi Bar» Η εναλλακτική ταράτσα

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 6

Μια όμορφη bar ταράτσα στην πλατεία Αβησσυνίας κάνει το καλοκαίρι στην Αθήνα πιο διαδραστικό και συναρπαστικό. Ανεβαίνεις στον τελευταίο όροφο του arty «Loukoumi bar» και βρίσκεσαι σε έναν κανονικότατο κήπο που βλέπει «φάτσα» το ιστορικό κέντρο… Και οι ανακαλύψεις δεν σταματούν εδώ. Ακριβώς απέναντι, μετά τα διαφορετικά επίπεδα χώρων που λειτουργούν για live, εκθέσεις, σεμινάρια και θεατρικές παραστάσεις, θα βρεθείς στη δεύτερη μαγική ταράτσα του «Loukoumi». Και στα δύο open air bars, πάντως, μπορείς να απολαύσεις πρωτότυπο homemade slow food και πολύ ευχάριστα signature cocktails.

«Α For Athens» Ομηρική εμπειρία

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 7

Από το δημοφιλές «A For Athens», η θέα προς την Ακρόπολη συνδυάζεται με τα καινοτόμα και νόστιμα κοκτέιλ του ταλαντούχου Θοδωρή Πύριλλου. Ο Θοδωρής έχει δημιουργήσει ένα μενού με παραλλαγές κλασικών μείξεων εμπνευσμένο από την ομηρική «Οδύσσεια». Μια τέτοια περίπτωση είναι το Polyphemus the Cyclops, ένα εξαιρετικό πειραγμένο Zombie. Το δημοφιλέστερο κοκτέιλ του καταλόγου, πάντως, είναι αφιερωμένο στη σαγηνευτική Καλυψώ και συνδυάζει τζιν αρωματισμένο με ιβίσκο, σπιτικό cordial με πράσινο μήλο και ακτινίδιο, ροζ γκρέιπφορυτ και prosecco. Αν είστε τολμηροί, δοκιμάστε το αναπάντεχο Goddess in Disguise ή αλλιώς ένα μοντέρο coffee tonic εμπλουτισμένο με τεκίλα και το σύμβολο της θεάς Αθηνάς, μια ελιά, για γαρνιτούρα.

«The Zillers» Πράσινη Μητροπόλεως

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 8

Το roof bar του «The Zillers» είναι από τα πιο κομψά και «πράσινα» αλλά και πιο προνομιούχα από άποψη θέας, αφού έχει απέναντί του τη Μητρόπολη και φοβερή οπτική επαφή με την Ακρόπολη. Η μπάρα του είναι πολύ δυνατή και λειτουργεί υπό την καθοδήγηση των experts Γιώργου Σαρμαντά και Χρυσάνθης Μπίζιου. Ο τελευταίος κατάλογος είναι συνδεδεμένος με τη φιλοσοφία του ξενοδοχείου και αποτελείται από δέκα «αναδιαμορφωμένα» κλασικά κοκτέιλ όπως και τα δέκα «ανακαινισμένα δωμάτια του «The Zillers». Ξεκινήστε με το δροσερό Apelsin Fizz και μη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το πρωτοποριακό Pormantau, ένα πάντρεμα του Breakfast Martini και του Bloody Mary.

«Couleur Locale» Εξωτική εξόρμηση στη Νορμανού

Τα καλύτερα ταράτσα-bars - εικόνα 9

Φτάνοντας στην οδό Νορμανού στο Μοναστηράκι δεν περιμένεις ότι θα βρεις μια τόσο εντυπωσιακή ταράτσα. Το «Couleur Locale» έχει μαγική θέα και σε ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά, αφού ο καλοκαιρινός κατάλογος έχει επιρροές από την πολυνησιακή κουλτούρα και παίζει με βότανα, λουλούδια, φρέσκα φρούτα, μπαχαρικά αλλά και ελληνικά προϊόντα. Δοκιμάστε το αναβαθμισμένο Mojito, τη φραουλένια Cubanita, τη μεξικάνικη Mezcalita και τη δροσερή Lambada με ρούμι, μάνγκο, πεπόνι, βύσσινο και spicy chili. Η λίστα έχει ακόμα πολλά must taste και όλα ζευγαρώνουν με νόστιμα bar bites.

Περισσότερες πληροφορίες

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

City Zen

Μητροπόλεως και Αιόλου 11 (4ος όροφος), Μοναστηράκι
  • Bars

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.