Τι θα ντυθείτε (και τι θα ακούσετε) στα αποκριάτικα parties της πόλης

Οι φετινές Απόκριες θα βγάλουν την Τζέιν Φόντα και τον Ταρζάν που κρύβεις μέσα σου και θα σε γυρίσουν μουσικά σε περασμένες δεκαετίες της cult pop.

Τι θα ντυθείτε (και τι θα ακούσετε) στα αποκριάτικα parties της πόλης

Εσείς τι θα ντυθείτε φέτος; Θα προτείναμε χάπι, για να είστε πολιτικά επίκαιροι, μαχητής του «Survivor» (αρκεί να έχετε κοιλιακούς και τατουάζ), hashtag στα social media (η στολή έχει πολλή πλάκα και θα σας κάνει… trending topic) ή Ζορό και Αμαλία γιατί το vintage είναι μόδα. Το θέμα είναι ελεύθερο –σε αντίθεση με το σκοτεινό και αιματοβαμμένο dress code του Halloween, που αν και ξενόφερτο τείνει να καθιερωθεί ως έθιμο– και τα πάρτι όπου μπορείτε να εμφανιστείτε για να κάνετε εντύπωση πολλά.

Πέμπτη 15/2

MTV Generation Tribute
Αν και δεν πλασάρεται ως αποκριάτικο party, αυτό το live αφιέρωμα στη γενιά του MTV από τη Χριστίνα Συριοπούλου, τον Μάνο Ταβλάκη και τον Ντίνο Μάνο θα μπορούσε να είναι μια καλή αφορμή για να ντυθείτε pop star της δεκαετίας του ’80 και του ’90, όπως Prince, Michael Jackson, 4 Non Blondes και George Michael. (Café Νομισματικού Μουσείου, Πανεπιστημίου 12)

Παρασκευή 16/2

Carnival Masque Party
Στο κλασικό μεξικάνικο εστιατόριο «Dos Hermanos», στο ρυθμό του καρναβαλιού θα σε βάλουν οι DJs που θα παίζουν λατινοαμερικανική μουσική, μία φαντασμαγορική χορεύτρια της samba και οι Margaritas, που φτιάχνονται σε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Αξίζει να αφιερώσεις χρόνο και φαντασία για να μασκαρευτείς, γιατί η καλύτερη μεταμφίεση θα ανταμειφθεί με πλήρες γεύμα και Margaritas για τέσσερα άτομα.

Masquerade Party
Στο roof-top bar του «Hilton» με την εντυπωσιακή θέα στην πόλη, μουσική από τα ’80s και στα ’90s θα παίζει ο Ανδρέας Γιάγιας ενώ ο ανταγωνισμός στη μεταμφίεση θα είναι σκληρός καθώς η καλύτερη θα κερδίσει μια διανυκτέρευση σε executive ωμάτιο του ξενοδοχείου. («Galaxy Bar & Restaurant», είσοδος 15€ με ένο ποτό)

The Circus is Coming
Το «Mosaiko» θα μεταμορφωθεί σε τσίρκο για τρεις μέρες, οπότε πάρε ιδέες για μεταμφίεση από το «American Horror Story: Freak Show». Στα decks θα βρεθούν οι SP PS και Photoharrie (Παρασκευή), Σπύρος Παγιατάκης (Σάββατο) και Pene και Τάκης Αποστόλου (Κυριακή). (είσοδος ελεύθερη)

Σάββατο 17/2

Gymnastics in the ’90s
Φόρεσε χρωματιστά κολάν Lycra, φανελάκια με λογότυπα, γκέτες και πετσετένιες μπαντάνες, και ετοιμάσου να χορέψεις υπό τους ήχους των The Swingin’ Cats – κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει αν αντί για χορευτικές φιγούρες κάνεις push-ups, καθίσματα, διατάσεις και σχοινάκι σαν να ήσουν η Τζέιν Φόντα! (Roof Stage του «Gazarte», είσοδος ελεύθερη)

2 σε 1
Στο «υπερevent που θα κάνει το καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο και το καρναβάλι της Βενετίας να σκάσουν από τη ζήλεια τους», οι Trashformers σε προκαλούν να συνδυάσεις δύο στολές – μερικές από τις ιδέες που προτείνουν είναι ο Οβελίξ/Άγιος Βασίλης και η πριγκίπισσα/νεράιδα.. («Fuzz», είσοδος 10€ με μπίρα ή κρασί)

Secret Venice Carnival
Από τον τίτλο του party των ομάδων Hideout Events και Level Up, που θα πραγματοποιηθεί σε έναν καινούργιο χώρο στο Γκάζι, θεωρούμε ότι τις καλύτερες ιδέες για μεταμφίεση (και μόνο!) θα βρεις στο «Μάτια Ερμητικά Κλειστά» – όχι, βέβαια, ότι ο Κιούμπρικ θα φανταζόταν ποτέ μια συγκεκριμένη σκηνή από το κύκνειο άσμα του με house, hip hop και R&B μουσική υπόκρουση. (Shelter Club, Μεγάλου Αλεξάνδρου 141, είσοδος 7€ με ποτό)

Disco Not Disco Carnival Edition
Στα decks του «Death Disco» θα συναντηθούν o Λεωνίδας Σκιαδάς και ο George Sagnier προτρέποντάς σε να ντυθείς ντισκόβιος ή νιουγουεϊβάς και να χορέψεις χωρίς ταμπού. (είσοδος ελεύθερη)

The EPIC Carnival Party
Όλες οι ένοχες απολαύσεις από περασμένες δεκαετίες και από την εποχή των rave parties και της disco θα ακουστούν σε αυτό το «οπτικοακουστικό υπερθέαμα απαράμιλλης ομορφιάς» με DJ τον Kanye Zest και τους δημιουργούς της σελίδας EPIC/ΕΠΙΚ στο Facebook. («Monastiraki Center», είσοδος 5€)

Carnival Party
Ένα αποκριάτικο party να το πιεις στο ποτήρι... Ξέφρενο χορό στη στοά του wine bar «By the Glass» υπόσχονται η Rossana Mailan και οι Key Royale. (είσοδος ελεύθερη)

Κυριακή 18/2

Welcome to the Jungle
Το Roof Stage του «Gazarte» θα μεταμορφωθεί σε ζούγκλα για να σε υποδεχτεί ως Ταρζάν ή μόνο με ένα φύλλο συκής αν αισθάνεσαι τόσο τολμηρός. Οι Jaguar Bombs θα παίζουν
ζωντανά διασκευές από περασμένες δεκαετίες. (είσοδος ελεύθερη)

Alice in Wonderland
Οι «Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων» του Λούις Κάρολ εμπνέουν το πάρτι με ελεύθερη είσοδο στο «Steam», για το οποίο το αινιγματικό δελτίο Τύπου δεν αποκαλύπτει το line-up αλλά μας προετοιμάζει ότι θα περιπλανηθούμε «σε έναν κόσμο έξω από την πραγματικότητα αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας». (είσοδος ελεύθερη)

Athens Disco Kidz
Θα πας με τα παιδιά σου από τις 4 μ.μ., θα συναντήσεις κι άλλους hip γονείς που εκτιμούν το γεγονός ότι μουσική θα παίζουν οι Black Athena κι όλοι μαζί θα πάρετε μέρος σε μουσικοχορευτικές δραστηριότητες, ομαδικά θεατρικά παιχνίδια, χορογραφίες, dance battles, και διαδραστικά παιχνίδια με φως και projections. («Six D.O.G.S.», είσοδος 8€ για κάθε παιδί με χυμό και ποπ κορν)

Pop/Trash Party
Ο Γιώργος Φακίνος και η παρέα του (Afterdark, Nikolaos Chanakoulas , Anastos Kravvaritis, Anastos K) προειδοποιούν να περιμένουμε στο καθιερωμένο κιτς αποκριάτικο party του «Second Skin» «τα χειρότερα και όλα αυτά που ευχόμασταν μουσικά να ξεχάσουμε». (είσοδος 5€ με μπίρα ή energy drink)

The Most Embarrassing ’80s Party Ever
Στο σημερινό κιτσάτο party του «Death Disco» θα ακούσεις «οτιδήποτε μπορεί να παίξει ένα αποκριάτικο ’80s party και να ντρέπεται για τον εαυτό του», αλλά και italo και disco. (είσοδος ελεύθερη)

Grand Circus
Ζογκλέρ, ακροβάτες και drag shows από τις Devi Dharma και ΔούKISSα εμπνευσμένα από τον κόσμο του τσίρκου σε ένα πολύχρωμο party στο «Sodade2».

6 Years Alchemy Party Masque
Το ιντερνετικό Radio Alchemy συμπληρώνει τα έξι χρόνια λειτουργίας και σβήνει κεράκια με latin μουσική από τους παραγωγούς του και ένα χορευτικό live από τη Χριστίνα Γκόλια και την μπάντα της. («Άλικο», είσοδος ελεύθερη)

Περισσότερες πληροφορίες

Fuzz Live Music Club

Π. Ιωακείμ 1 & Πειραιώς 209, Ταύρος
  • Συναυλίες

Dos Hermanos

Κυριαζή 24, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Bars

Sodade2

Τριπτολέμου 10, Γκάζι
  • Clubs

Mosaiko

Λαοδίκης 30, Γλυφάδα
  • Bars

Death Disco

Ωγύγου 15 & Λεπενιώτου, Ψυρρή
  • Clubs

By the Glass

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων (Στοά Ράλλη), Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.