To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα

Η ομάδα του τσιπουράδικου του Βόλου και της Λάρισας φέρνει την προχωρημένη γευστική φιλοσοφία της σε δύο αθηναϊκά μπαρ, ένα στο κέντρο κι ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα

Η ομάδα του τσιπουράδικου του Βόλου και της Λάρισας φέρνει την προχωρημένη γευστική φιλοσοφία της σε δύο αθηναϊκά μπαρ, ένα στο κέντρο κι ένα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 1
Ο Ανδρέας Διακοδημήτρης (αριστερά), ο Γρηγόρης Χέλμης (δεξιά) και η ομάδα τους έρχονται στην Αθήνα με δύο διαφορετικές γευστικές προτάσεις

Η διήμερη pop up τσιπουρο-φιέστα του «ΜεΖεν» στο «Τhe Trap» τον περασμένο Μάρτιο ήταν μόνο η αρχή. Το out of the box τσιπουράδικο του Βόλου και της Λάρισας, που παντρεύει την παράδοση με σύγχρονα στοιχεία, έπιασε εδώ και λίγες μέρες μόνιμο πόστο στο κοκτέιλ μπαρ της Όθωνος, διασκευάζοντας το γευστικό του προφίλ. Το καινούργιο μενού, στον άξονα ενός ελληνικού μπιστρό, έχει τις… ώρες του. Ξεκινά από νωρίς με πλούσια μιξάζ γιαουρτιού (βλ. καραμελωμένη βρώμη, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα σύκα και μέλι, ή χειροποίητο παστέλι λεμονιού και μύρτιλλα) και μια σειρά από σάντουιτς με τοπικά ελληνικά υλικά. Μέχρι να πάρει τη σκυτάλη, στις 6 μ.μ., το bar food, που ρίχνει στο τραπέζι πιο προχωρημένες ιδέες, σαν τα λαδερά edamame με τομάτα και φέτα, τον κατσικίσιο καβουρμά με σιρόπι espresso και αφρό σοκολάτας κι ένα συνδυασμό σοκολάτας Valrhona με Σαν Μιχάλη και χαβιάρι μαύρου σκόρδου που ομολογώ ότι θέλω πολύ να τον δοκιμάσω.

Οι φίλοι των μεζεδο-χιτ του «ΜεΖεν» θα χαρούν και στην Αθήνα την καπνιστή κοπανιστή, τον πολίτικο τσίρο, το γαλέο σεβίτσε ή το αβγό με την παστή γίδα παρέα με όποιο τσίπουρο ή απόσταγμα προτιμήσουν, αν και θα τους δελεάσουν σίγουρα και οι νέες συνταγές του Γιάννη Σαμαρά και του Στέφανου Δραγανιδάκη, πολλές από τις οποίες αλληλεπιδρούν με την κουζίνα στο ρυθμό της τσιπουροποσίας νέας εποχής: ένα Negroni κι ένα Old Fashioned με βάση το παλαιωμένο τσίπουρο, ένα Made from grapes με παλαιωμένο τσίπουρο, Campari, manzanilla και ρετσίνα…

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 2
To «ΜεΖεν» αναλαμβάνει σε μόνιμη βάση την κουζίνα του «Trap» στη στοά της οδού Όθωνος

Ο Γρηγόρης Χέλμης, ο Ανδρέας Διακοδημήτρης κι η ομάδα τους όμως, έχουν στα σκαριά κι άλλη μία συνεργασία επί αθηναϊκού εδάφους. Βάζουν την γευστική τους πινελιά και στο «Barsol» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το δημοφιλές μπαρ της Πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου από ό,τι μαθαίνω επεκτείνεται και στον διπλανό χώρο και ταυτόχρονα εμπλουτίζει την πρότασή του με καινούργια στοιχεία.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι στο ισόγειο του νέου χώρο θα δημιουργηθεί ένα espresso bar κι η κουζίνα, που θα βρίσκεται στο επάνω επίπεδο, θα προτείνει σνακ και πειραγμένο street food και tapas με την υπογραφή του «MεΖεν», που σ’ αυτή την περίπτωση θα παίζει σε τελείως διαφορετικό τερέν, ξεφεύγοντας από την αφηγηματική του τσίπουρου και αντλώντας ιδέες από διάφορες κουλτούρες του κόσμου. Η νέα εξελιγμένη, ενοποιημένη εκδοχή του «Barsol» θα είναι έτοιμη κατά πάσα πιθανότητα γύρω στα τέλη του Οκτωβρίου. Αναμείνατε πιο γλαφυρή περιγραφή και εντυπώσεις μόλις πάρουμε μια πρώτη γεύση και από το μεν και από το δε.

To «ΜεΖεν» έρχεται με... φόρα - εικόνα 3
Το ίδιο team θα επιμελείται και το bar food του «Barsol» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Περισσότερες πληροφορίες

Barsol

Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου 4, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το Bar Ton έρχεται στην Αθήνα για δύο guest shifts σε Birdman και Ekiben South

Η συνεργασία μεταξύ Birdman, Ekiben South και Bar Ton αποτελεί μέρος της σειράς των guest shifts και takeovers που είναι αφιερωμένα στη μουσική κουλτούρα, τις σύγχρονες drinking εμπειρίες και την ανταλλαγή δημιουργικής ενέργειας ανάμεσα στην Αθήνα και ορισμένους από τους πιο συναρπαστικούς χώρους φιλοξενίας της Ευρώπης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/05/2026

Σε άλλα νέα, ο θεσμός των Top 500 Bars έρχεται στην Αθήνα

Το σύμπαν των μπαρ κάνει save the date για την 1η Νοεμβρίου στην ελληνική πρωτεύουσα.

Στο 7 Jokers, για το άχαστο πάρτι των 20 ετών του

Ο μύθος της αθηναϊκής νύχτας στην οδό Βουλής έσβησε πρόσφατα 20 κεράκια στην τούρτα της ύπαρξής του. Το πάρτι άργησε αλλά αξίζει - απόψε, από τις 21.00, με guests από Line και Tiki Bar.

Τα 7 ελληνικά μπαρ που ξεχωρίζει για φέτος το The Pinnacle Guide

Έγιναν γνωστά τα μπαρ από κάθε γωνιά του κόσμου που απέσπασαν τις 'πινέζες' του φρέσκου θεσμού, με τις ελληνικές παρουσίες να έρχονται από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Στο Ιαπωνικό Πάρκο της Αθήνας για ένα ξεχωριστό Cocktail Party

Την Κυριακή 17 Μαΐου και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο.

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου πάνε Μιλάνο

Επιστροφή στην Ευρώπη για τα The World’s 50 Best Bars, που θα ανακοινώσουν τη χρυσή Βίβλο της μπάρας για το 2026 στην ιταλική μητρόπολη του απεριτίβο.

4 κρασιά συναντούν 4 πιάτα στο Felicita

Το 4 Wines & 4 Dishes επιστρέφει στο Felicita, με το Oinotropai Winery, την Πέμπτη 14 Μαΐου.