Και εγένετο... Genesis

Conceptual, προκλητική και με σαφείς διεθνείς βλέψεις η λίστα με τον τίτλο Genesis είναι η νέα ομαδική δημιουργία του «The Clumsies».

Και εγένετο... Genesis

Το αρχίγραμμα «G» (από το Genesis, που είναι το όνομα του concept της λίστας, και από το Greece) εισάγει στον νέο ασπρόμαυρο κατάλογο του «The Clumsies». Στη ράχη, μια φράση από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», το «Δεν είμαι τρελός, απλώς η πραγματικότητά μου είναι διαφορετική από τη δική σου», συνοψίζει τη συνολική προσέγγιση που έχει το 9ο καλύτερο bar του κόσμου στη δημιουργία cocktails. Conceptual (ο καλαίσθητος κατάλογος χρειάζεται μελέτη προτού παραγγείλεις), εγκεφαλικό, προκλητικό (υπάρχει cocktail με κατσικίσιο τυρί) και με διεθνείς βλέψεις, αυτό το προϊόν ομαδικής δουλειάς με επικεφαλής τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη (όλο το team έχει αφήσει τα αποτυπώματά του στην τελευταία σελίδα), περιέχει 16 cocktails.

Χωρισμένα στις κατηγορίες Hydrogen, Synchrony, Zymosis και Harmony, ανάλογα με τα υλικά, τις τεχνικές ή τα χαρακτηριστικά, βαφτίζονται με ελληνικές λέξεις που απαντώνται στα αγγλικά (μην ξεχνάμε τους πολλούς τουρίστες που έρχονται εδώ), περιέχουν υλικά από την ελληνική γη, κρύβουν ακροβατικές τεχνικές στο εργαστήριο και οικολογικές ευαισθησίες, δημιουργούν γευστικές ψευδαισθήσεις κι επιβεβαιώνουν την επιδίωξη αυτού του βραβευμένου high volume bar να εντυπωσιάζει και να προκαλεί συζητήσεις. Cocktails που ξεχωρίσαμε είναι τα Echo, Nostalgia, Metamorphosis, Anarchy (σε ένα ποτήρι με πινελιές αλά Jackson Pollock) και Eureka. Ωραία ιδέα η αναπαραγωγή των negative space σχεδίων που συνοδεύουν τα cocktails σε αφίσες, οι οποίες θα πωλούνται σύντομα σε χαμηλή τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.