Και εγένετο... Genesis

Conceptual, προκλητική και με σαφείς διεθνείς βλέψεις η λίστα με τον τίτλο Genesis είναι η νέα ομαδική δημιουργία του «The Clumsies».

Και εγένετο... Genesis

Το αρχίγραμμα «G» (από το Genesis, που είναι το όνομα του concept της λίστας, και από το Greece) εισάγει στον νέο ασπρόμαυρο κατάλογο του «The Clumsies». Στη ράχη, μια φράση από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», το «Δεν είμαι τρελός, απλώς η πραγματικότητά μου είναι διαφορετική από τη δική σου», συνοψίζει τη συνολική προσέγγιση που έχει το 9ο καλύτερο bar του κόσμου στη δημιουργία cocktails. Conceptual (ο καλαίσθητος κατάλογος χρειάζεται μελέτη προτού παραγγείλεις), εγκεφαλικό, προκλητικό (υπάρχει cocktail με κατσικίσιο τυρί) και με διεθνείς βλέψεις, αυτό το προϊόν ομαδικής δουλειάς με επικεφαλής τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη (όλο το team έχει αφήσει τα αποτυπώματά του στην τελευταία σελίδα), περιέχει 16 cocktails.

Χωρισμένα στις κατηγορίες Hydrogen, Synchrony, Zymosis και Harmony, ανάλογα με τα υλικά, τις τεχνικές ή τα χαρακτηριστικά, βαφτίζονται με ελληνικές λέξεις που απαντώνται στα αγγλικά (μην ξεχνάμε τους πολλούς τουρίστες που έρχονται εδώ), περιέχουν υλικά από την ελληνική γη, κρύβουν ακροβατικές τεχνικές στο εργαστήριο και οικολογικές ευαισθησίες, δημιουργούν γευστικές ψευδαισθήσεις κι επιβεβαιώνουν την επιδίωξη αυτού του βραβευμένου high volume bar να εντυπωσιάζει και να προκαλεί συζητήσεις. Cocktails που ξεχωρίσαμε είναι τα Echo, Nostalgia, Metamorphosis, Anarchy (σε ένα ποτήρι με πινελιές αλά Jackson Pollock) και Eureka. Ωραία ιδέα η αναπαραγωγή των negative space σχεδίων που συνοδεύουν τα cocktails σε αφίσες, οι οποίες θα πωλούνται σύντομα σε χαμηλή τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Baba Au Rum' υποδέχεται το 'Tabula Rasa'

Ο Φίλιππος Φιλιππόπουλος σε ένα ξεχωριστό guest shift, στην μπάρα του δημοφιλούς αθηναϊκού σποτ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/02/2024

Στο 'Barro Negro' για την πρώτη Margarita Week της Αθήνας

Από τις 19 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2024, οι επισκέπτες ενός εκ των κορυφαίων μπαρ της χώρας θα ζήσουν μια πολυδιάστατη εμπειρία γεύσης και διασκέδασης, με την Margarita στο επίκεντρο.

Εκρηκτικό b2b στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Όχι ένα αλλά δύο events με ελεύθερη είσοδο θα μας οδηγήσουν αυτό το σαββατοκύριακο στην Κυψέλη.

Το esthete concept του Αλέξανδρου Χριστόπουλου για πρώτη φορά στο "Zebra Bar"

Ο κοσμοπολίτης Dj έρχεται για πρώτη φορά στο hot spot των Βορείων Προαστίων για ένα δυνατό event.

Στο "Line" για το πρώτο Fords Gin Festival

Μία ολοήμερη γιορτή του αρκευθούχου αποστάγματος σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, με τη σφραγίδα του Fords Gin.

Στο 'Halfman' για ελληνικά κρασιά

Αυτή την εβδομάδα, τιμάμε τον ελληνικό αμπελώνα στο all day cocktail bar restaurant του Αμαρουσίου.

Η 'Κόκκινη Σβούρα' δε σταματά στιγμή να γυρνά

Το στέκι του Χαλανδρίου ανανεώνεται και επενδύει σε όλα όσα μετρούν πραγματικά για ένα καλό μπαρ.