Και εγένετο... Genesis

Conceptual, προκλητική και με σαφείς διεθνείς βλέψεις η λίστα με τον τίτλο Genesis είναι η νέα ομαδική δημιουργία του «The Clumsies».

Και εγένετο... Genesis

Το αρχίγραμμα «G» (από το Genesis, που είναι το όνομα του concept της λίστας, και από το Greece) εισάγει στον νέο ασπρόμαυρο κατάλογο του «The Clumsies». Στη ράχη, μια φράση από την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», το «Δεν είμαι τρελός, απλώς η πραγματικότητά μου είναι διαφορετική από τη δική σου», συνοψίζει τη συνολική προσέγγιση που έχει το 9ο καλύτερο bar του κόσμου στη δημιουργία cocktails. Conceptual (ο καλαίσθητος κατάλογος χρειάζεται μελέτη προτού παραγγείλεις), εγκεφαλικό, προκλητικό (υπάρχει cocktail με κατσικίσιο τυρί) και με διεθνείς βλέψεις, αυτό το προϊόν ομαδικής δουλειάς με επικεφαλής τον Βασίλη Κυρίτση και τον Νίκο Μπάκουλη (όλο το team έχει αφήσει τα αποτυπώματά του στην τελευταία σελίδα), περιέχει 16 cocktails.

Χωρισμένα στις κατηγορίες Hydrogen, Synchrony, Zymosis και Harmony, ανάλογα με τα υλικά, τις τεχνικές ή τα χαρακτηριστικά, βαφτίζονται με ελληνικές λέξεις που απαντώνται στα αγγλικά (μην ξεχνάμε τους πολλούς τουρίστες που έρχονται εδώ), περιέχουν υλικά από την ελληνική γη, κρύβουν ακροβατικές τεχνικές στο εργαστήριο και οικολογικές ευαισθησίες, δημιουργούν γευστικές ψευδαισθήσεις κι επιβεβαιώνουν την επιδίωξη αυτού του βραβευμένου high volume bar να εντυπωσιάζει και να προκαλεί συζητήσεις. Cocktails που ξεχωρίσαμε είναι τα Echo, Nostalgia, Metamorphosis, Anarchy (σε ένα ποτήρι με πινελιές αλά Jackson Pollock) και Eureka. Ωραία ιδέα η αναπαραγωγή των negative space σχεδίων που συνοδεύουν τα cocktails σε αφίσες, οι οποίες θα πωλούνται σύντομα σε χαμηλή τιμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Gajah': Στον εξωτισμό ενός viral μυστικού νησιού

Γιατί όλοι μιλούν για το πολύ ιδιαίτερο bar restaurant του Πειραιά;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/07/2022

Το Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε έναν φανταστικό χώρο και με το καθιερωμένο Premium Lounge για τους πιο απαιτητικούς.

Μία γιορτή του Gin στο "Λοκάλι"

Mία από τις ομορφότερες ταράτσες της πόλης υποδέχεται και φέτος τα Local Juniper Meetings.

Επόμενος σταθμός: "Pathos"

Η DJ Carlita μας ταξιδεύει στον κόσμο μέσο Ίου.

''Κλουβί'': Στα Πετράλωνα το στέκι δεν αλλάζει

Αυθεντικά vibes πόλης με τη συνοδεία χαρακτηριστικών κοκτέιλ.

Ανεβάζοντας την μπάρα: 12 έξοχα μπαρ σε αθηναϊκές ταράτσες

Αν ανήκεις σε εκείνους που πιστεύουν πως η Αθήνα μοιάζει ομορφότερη από ψηλά, με ένα cocktail στο χέρι, τότε διαβάζεις τις σωστές γραμμές.