
Αδιαμφισβήτητη γεύση του και αυθεντική -μυστική συνταγή, με 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά, που προκύπτει μετά από μία εξάμηνη διαδικασία εκχύλισης και δεν αλλάζει ποτέ. Ένα -before it was cool- μη αλκοολούχο απεριτίφ που ξεκίνησε το ταξίδι του από την Ιταλία στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και φιλοδοξεί να κατακτήσει το σύμπαν της απόλαυσης. Αυτό ακριβώς είναι το Crodino, που συναντάται πια σε όλο και περισσότερα ποτήρια και ξεχωρίζει για όλους τους σωστούς λόγους, με τη δημοτικότητά του να αυξάνεται διαρκώς, σε όλο τον κόσμο.
Η ιστορία
Η ιστορία του Crodino τρέχει πίσω στο 1965. Σε μία ιστορική στιγμή για την ιταλική ποτοποιία, διαφορετικοί ποτοποιοί και entrepreneurs αναζητούσαν μη αλκοολικά ή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ ποτά, καθώς αυτά ακριβώς αναζητούσε το κοινό. Μία τάση που, διόλου τυχαία, επαναλαμβάνεται εντόνως και στις μέρες μας.


Το Crodino εξελίχθηκε γρήγορα σε μέρος της ιταλικής κουλτούρας, που ως γνωστόν λατρεύει το οτιδήποτε έχει να κάνει με το (καλό) ποτό και το (εξίσου καλό) φαγητό. Πλέον, σχεδόν 60 χρόνια αργότερα, είναι ένα 'Italian classic', με τη δημοφιλία του να γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη σε κάθε σημείο του πλανήτη.
Το προφίλ
Με παρατεταμένες νότες πορτοκαλιού και φρούτων, έντονα καρυκευμένες με νότες βοτάνων στη μύτη, αφρώδες σώμα και γεύση που 'ανοίγει' με εσπεριδοειδή και χαρακτηριστικές νότες πορτοκαλιού, πριν οδηγήσει σε μια ενδιαφέρουσα γλυκύτητα με στοιχεία πικράδας και με πολύπλοκα μπαχαρικά, το Crodino δε χρειάζεται παρά μόνο ελάχιστες πρώτες γουλιές για να ξεχωρίσει.



Πριν από αυτό, έχει ήδη καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον με το ξανθό, βαθυκίτρινο χρώμα του με τις πορτοκαλί λάμψεις και αμέσως μετά τις τελευταίες γουλιές, το μεγάλο φινάλε με ένα εκλεπτυσμένο φινίρισμα πικάντικων εσπεριδοειδών, με φυτικούς και ξυλώδεις τόνους.
Πώς θα το απολαύσεις
Λένε πως στη γεύση δεν υπάρχουν περιορισμοί και αυτό φαίνεται να ταιριάζει ακριβώς στο Crodino. Οι έντονες νότες εσπεριδοειδών και φρούτων και η παρατεταμένη, πικάντικη επίγευση, δε χρειάζονται παρά μόνο ένα ποτήρι γεμάτο πάγο για να σε πείσουν. Μη ξεχάσεις να προσθέσεις για γαρνιτούρα μία φέτα πορτοκαλιού, για να δημιουργήσεις ένα άμεσο aperitivo effect. Αν πάλι επιζητάς κάτι παραπάνω, μπορείς να προσθέσεις ένα splash σόδας.
Info