Odori, vermuteria di Atene

Garden in a bottle: Ο ενισχυμένος οίνος που εμφανίστηκε πριν δυο αιώνες στην Ιταλία με την ονομασία vermuth αρωματίζεται με μια πλειάδα βοτάνων, λουλουδιών και άλλων αρωματικών, βγάζει σύνθετα αρώματα και μια γευστική πολυπλοκότητα μοναδική.

Odori, vermuteria di Atene

Garden in a bottle: Ο ενισχυμένος οίνος που εμφανίστηκε πριν δυο αιώνες στην Ιταλία με την ονομασία vermuth αρωματίζεται με μια πλειάδα βοτάνων, λουλουδιών και άλλων αρωματικών, βγάζει σύνθετα αρώματα και μια γευστική πολυπλοκότητα μοναδική. Σαν κήπος κλεισμένος στο μπουκάλι. Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, που θέλει το επί δεκαετίες "βοηθητικό" ποτό να επανέρχεται θριαμβευτικά στην επικαιρότητα σαν βασικό πλέον στοιχείο στο ποτήρι, η ομάδα του Theory bar and more -Λ.Γεωργόπουλος, Θ.Τσουνάκας, Γ. Καίσαρης, Μανώλης Λυκιαρδόπουλος- υλοποίησαν φέτος την ιδέα τους για την πρώτη Vermuteria της Αθήνας. Και εγένετο το Odori... Το concept bar, με βασικό συντελεστή της επιτυχίας του τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο ως head bartender, εμφάνισε από την αρχή το επιτυχημένο στίγμα του.

Ο χώρος σε βάζει στο πνεύμα, δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Κλασική, φινετσάτη κομψότητα βόρειας Ιταλίας, που ελαφρύνεται από τον καταπράσινο τοίχο με τα φυλλώματα σε πλακάκι, αναφορά σε βοτανικό κήπο και στο ποτό-βεντέτα (με υπογραφή Nine Design). Η δεκάμετρη μπάρα με λουσάτα στοιχεία χαλκού κυριαρχεί στο χώρο, προσδιορίζoντας ένα καθαρόαιμο μπαρ. Χωρίς αυτό να σημαίνει, ότι η κουζίνα -με μικρή αλλά επαρκή λίστα- δεν ακολουθεί κατά πόδας την ιταλική ατμόσφαιρα -και μάλιστα πολύ επιτυχημένα (αρκεί να δοκιμάσετε την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα του Walter Speranza, αλλά ακόμα και τις μπρουσκέτες), τόσο, ώστε να αποτελεί και λόγο επίσκεψης.

H λίστα του Μανώλη Λυκιαρδόπουλου "Garden in a bottle" συγκαταλέγεται στις ωραιότερες που συναντήσαμε φέτος -και αισθητικά αλλά και ουσιαστικά, με μια έξυπνη και πρωτότυπη παρουσίαση των κατηγοριών cocktails και το κεντρικό άνοιγμα αφιερωμένο στο Odori Botany, μια παρουσίαση των βοτάνων και μπαχαρικών που αρωματίζουν τα vermuth. Το αποτέλεσμα στο ποτήρι είναι αναμφισβήτητη απόδειξη. Η λίστα περιλαμβάνει Aperitivi, Classics, classics με twist (the Odori touch), signatures (the Odori Trademark), The Negroni Story, που περιλαμβάνει μια επιλογή τεσσάρων vermuth και τεσσάρων spirits για να φτιάξετε το δικό σας Negroni και το πολύ ενδιαφέρον 3 Βοttles Negroni Experience: τρία μπουκαλάκια Negroni με διαφορετικό vermuth το καθένα, σ' ένα σερβίρισμα.

Η συλλογή vermuth του Odori είναι εκπληκτική. Σε πολλά από τα signatures ο Μανώλης χρησιμοποιεί το δικό τους blend -ζητήστε να το δοκιμάσετε και σκέτο. Από τη λίστα, ό,τι και να πάρετε θα το ευχαριστηθείτε. Φινετσάτο και δροσερό το Smoked Botanist με gin, malt whisky, σιρόπι από καρδάμωμο και lime. Πρωτότυπο, πλούσιο, με σύνθετα αρώματα το 1.618 Punch, με τεκίλα reposado, ελαιοσάκχαρα φασκόμηλου και ανανά, λεμόνι και 3Cents ginger beer. Ωραίο aperitivo με focus στον καφέ το Piazza Castello, με vermuth riserva, καφέ cold brew και 3Cents tonic. Στο κομψό Shang Dynasty η βότκα συνδυάζεται με καπνιστό τσάι, ασιατικό citrus cordial και ginger σ' ένα πρωτότυπο κοκτέιλ με καπνιστά αρώματα και γλυκοπικάντικη, εξωτική γεύση.

To Odori λειτουργεί όπως μια μικρή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ραντεβού ή μια μοναχική στάση για κοκτέιλ σε συνδυασμό μ΄ένα ιταλικό πιάτο, είναι αρκετά για να σου αλλάξουν τη διάθεση.

Περισσότερες πληροφορίες

Odori Vermuteria Di Atene

Σκουλενίου 2, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.