Cinco

Η είσοδος στο χώρο αρκεί για να μπεις στο jsp πνεύμα, με σωστές δόσεις έθνικ στοιχείων, που προβάλλονται εντυπωσιακά σε μια στυλάτη, μοντέρνα σκηνή, ζεστά χρώματα, focus στη βιτρίνα-κελλάρι που δίνει το στίγμα. 

Cinco

To γουστόζικο Cinco, από την αρχή που άνοιξε έδωσε φρέσκο αέρα στο Κολωνάκι και σήμερα, όπως διαπιστώσαμε, από την επίσκεψη μας, βρίσκεται στην καλύτερη φάση του. Με σταθερό φόντο τα εντυπωσιακά μπρούτζινα φωτιστικά, τις πολύχρωμες αγελάδες bibelot, τους κόκκινους καναπέδες και την υπέροχη βιτρίνα με τα κρεμασμένα αλλαντικά, καταφέρνει να παντρεύει μοντέρνα στοιχεία με βιομηχανικά και να δημιουργεί μια απρόσμενη ζεστασιά.

Στην ενότητα των cocktails, τα signature είναι μια καλή μείξη από τις προτάσεις του expert Δημήτρη Μπενάκη (ιδιοκτήτη του Cinco) και του νεαρού bartender John Cortell. O John είναι αποκάλυψη. Όλα του τα κλασικά cocktails έχουν μια χαρακτηριστική φινέτσα, είναι αέρινα, μυρωδάτα και βελούδινα στο στόμα. Οι δυο τους έχουν κάνει μια εξαιρετική επιλογή σε in house συνταγές, που κουμπώνουν πάρα πολύ με τη νόστιμη JSP κουζίνα και ενισχύουν το ταξίδι που κάνουμε ανάμεσα σε Ιαπωνία, Ισπανία και Περού. Μερικά από τα καλύτερα ντουέτα είναι τα Endamame, που σερβίρονται πέρα από τα κλασικά, με chorizo ή με σολομό, με το JSP Pisco, ένα cocktail με διακριτικές καπνιστές νότες και ωραίες νύξεις λεμονιού και κάρδαμου. Πολύ ενδιαφέρον έχει το ζευγάρι του cheviche από λαυράκι με το Cinco Picante, που ανεβάζει το πιάτο και του δίνει εξαιρετική οξύτητα και φρεσκάδα. Ένα ακόμα must taste είναι το πληθωρικό πιάτο των άγριων μανιταριών, με την επίσης εκρηκτική παραλλαγή του Mai Tai, το Muay Tai.

Σχετικά με την κουζίνα, στο νέο μενού του Cinco, την ημέρα από νωρίς παίζει μια νέα λίστα με δημιουργικά σάντουιτς, ενώ all day τρέχουν οι επιλογές από το cheviche και sushi bar, τα anticuchos, τα teriyakis, κάποια μικρά πιάτα και φυσικά οι προτάσεις σε αλλαντικά και τυριά. Όλα τα πιάτα έχουν στόχο τη νοστιμιά και είναι καλά μαγειρεμένα. Για τον επίλογο, επιλέξτε σίγουρα το cocktail Bensan Mule, με βότκα, μαριναρισμένο sake με lemongrass, πουρέ tumbo, passion fruit, shiso, φρέσκο χυμό λάιμ και απογέμισμα με ginger beer. To συγκεκριμένο cocktail ανήκει στα best seller και υπάρχει από τότε που άνοιξε το μαγαζί. Ταιριάζει απίστευτα με το επιδόρπιο Sweet Dreams. Δοκιμάστε τα μαζί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.