Πιάσε ταράτσα να... πιεις φεγγάρι

Απρόσκοπτη θέα, αναβαθμισμένοι κατάλογοι κοκτέιλ, προσεγμένο φαγητό, χαλάρωση ή ατμόσφαιρα party. Μάθετε τα tips που κάνουν κάθε ταράτσα της πόλης ξεχωριστή.

Πιάσε ταράτσα να... πιεις φεγγάρι

Απρόσκοπτη θέα στην πόλη, αναβαθμισμένοι κατάλογοι κοκτέιλ και προσεγμένο φαγητό, χαλάρωση για κάθε περίσταση και ιδανικές για την πανσέληνο στις 29/8... Οι ταράτσες είναι μόδα, απορρίπτουν συνειδητά τη λογική του «tourist trap» και διαμορφώνουν τη δική τους προσωπικότητα. Ακολουθήστε μας σε μια... αφ’ υψηλού περιήγηση και μάθετε τα tips που κάνουν καθεμιά τους ξεχωριστή.

Πιάσε ταράτσα να... πιεις φεγγάρι - εικόνα 1
«Galaxy»

Μα δεν ζούμε σε μια υπέροχη πόλη;» αναρωτιό­ταν ένας φίλος ατενίζοντας την Αθήνα από το «Galaxy» του «Hilton». Η ερώτησή του δεν χωρούσε αμφισβήτηση. Φαίνεται πως σε μια ταράτσα παίρνεις την απαραίτητη απόσταση για να επανεκτιμήσεις τα πράγματα. Αυτή η… υπεράνω οπτική­ με την ποικιλόμορφη θεματική των rooftops έχουν κάνει την ταράτσα­ trend. Και αυτό ξεκίνησε από το Galaxy Restaurant & Bar.

Στο rooftop bar, το οποίο μπήκε στη λίστα του «Premier Traveler» με τα καλύτερα του κόσμου, ο κατάλογος των (signature/μοριακών/κλασικών) κοκτέιλ, η κουβέντα με τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, το εντυπωσιακό light installation και τα μουσικά events έχουν συντηρήσει χειμώνα-καλοκαίρι μία από τις διαχρονικές συνήθειες των Αθηναίων.

Πιάσε ταράτσα να... πιεις φεγγάρι - εικόνα 2
Thea Terrace Bar του «Central Hotel»

Μια άλλη­ ταράτσα, το Thea Terrace Bar του «Central Hotel», κερδίζει άνετα την πρόκληση «μπορείς-να-αγγί­ξεις-την-Ακρόπολη-με-το-χέρι». Ωστόσο­ η πλεονεκτικότερη απόστασή του από τον ιερό βράχο και η θέα στη γραφικότερη περιοχή της Αθήνας δεν είναι οι μόνες αρετές του: τα 10 signature cocktails του Αλέξανδρου Γκικόπουλου (ξεφύγετε υπερατλαντικά με το Down to Mexico), οι προσιτές τιμές και, σίγουρα, η ησυχία έχουν κάνει το «Thea» περιζήτητο all day προορισμό. πότε ήταν που αποτελούσε κρυμμένο μυστικό;

Όλη την ημέρα μπορείς να την περάσεις και στην ταράτσα του «Poseidon Hotel», κάνοντας διακοπές με θέα-πιάτο τον Αργοσαρωνικό. Η πισίνα του είναι ανοιχτή μέχρι αργά το απόγευμα, οι ξαπλώστρες «πετάνε» προς το απέραντο γαλάζιο, το ηλιοβασίλεμα είναι από τα ομορφότερα που θα δεις και τα κοκτέιλ στο Sky Bar 360° δροσιστικά – το ιδανικό σκηνικό ανάπαυλας στην αθηναϊκή ριβιέρα.

Πίσω στο κέντρο και στο δημοφιλέστατο A for Athens, όπου συγχωρείσαι αν γυρίσεις την πλάτη­ στην Ακρόπολη για να μπεις στο «Time Machine» του bartender Θοδωρή Πύριλλου. Σε αυτό το αναθεωρητικό ταξίδι στο χωροχρόνο του mixology θα δοκιμάσεις ένα γαργαλιστικό The Gin Rickey, ένα τολμηρό Dirty Honey Fizz και το καλύτερο κοκτέιλ­ με μάνγκο, το Mango Swizzle. Τελευταίο «ξενοδοχειακό­» tip: τα δύο πάσα που «επιβλέπουν­» τα φωτεινά­ ποτάμια της κίνησης­ στην Κηφισίας είναι το καλύτερο­ spot στο Penthouse 21 του «Presi­dent Hotel».

Πιάσε ταράτσα να... πιεις φεγγάρι - εικόνα 3

Στο Μοναστηράκι το Couleur Locale συμπυκνώνει στο όνομά του την ατμόσφαιρα της τοποθεσίας και τη μοναδικότητα της φιλοξενίας του. Instant hit από πέρυσι που άνοιξε, είναι ανοιχτό από το πρωί, για να σε οδηγήσει –καθώς περνά η ώρα– σε ψαγμένες ετικέτες ποτών, ελληνικά κρασιά, μπίρες και tailormade cocktails, τα οποία θα σκαρώσεις με τους κατατοπισμένους barmen του. ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι το «Couleur Locale» βάζει χρώμα σε κάθε συνθήκη εξόδου...

Σε κοντινή απόσταση, το CityZEN υλοποιεί το δεύτερο συνθετικό του έχοντας διαμορφώσει το χώρο με εξοχική αισθητική και κρατώντας χαμηλά τη μουσική. Η homemade ταράτσα του Gazarte εξακολουθεί να αποτελεί το καταφύγιό μας στο Γκάζι. Ιδίως φέτος που φιλοξενεί live και DJ sets, τα οποία ξαναξεκινούν μετά την πανσέληνο, από τις 3/9 δηλαδή, με την Ειρήνη Σκυλακάκη και συνεχίζονται με τον electro-pop Broken Back, τους The Allergies από το Μπρίστολ και μερικές μεγάλες εκπλήξεις.

Άλλες ταράτσες με trademark χαρακτηριστικά: στο Bios θα ξαπλώσεις στις σεζλόνγκ και θα δροσιστείς με το παιχνιδιάρικο «παποτό» (πήγαινε­ νωρίς στην πανσέληνο για το full moon happy hour), στο Υπερωκεάνιο θα ψεκαστείς με τα ραντιστήρια για να... ισοσταθμίσεις την προτίμησή σου στο θερμό downtown, στο Skyfall στο Καλλιμάρμαρο θα ακολουθήσεις mainstream ρυθμούς και στο Cube Project του Μεταξουργείου θα ακούσεις το πιο πολυσυλλεκτικό playlist.

Περισσότερες πληροφορίες

Gazarte

Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Bars

Penthouse 21

(ξεν. «President») Λεωφ. Κηφισίας 43, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Poseidon Hotel Sky bar 360

(ξεν. «Poseidon») Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο
  • Εστιατόρια

Thea Terrace Bar

(ξεν. «Central Hotel») Απόλλωνος 21, κέντρο
  • Εστιατόρια

Skyfall

Μάρκου Μουσούρου 1, Μετς
  • Bars

City Zen

Μητροπόλεως και Αιόλου 11 (4ος όροφος), Μοναστηράκι
  • Bars

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.