Μπαρότσαρκα στο Κουκάκι

Σε χαμηλούς τόνους, χωρίς υπερβολές και φανφάρες, το νυχτερινό Κουκάκι ανεβαίνει σε δημοτικότητα χωρίς να χάνει τη χαλαρή αίσθηση της παλιάς­ αθηναϊκής γειτονιάς.

Μπαρότσαρκα στο Κουκάκι

Σε χαμηλούς τόνους, χωρίς υπερβολές και φανφάρες, με τη μουσική να είναι από αξιοπρεπής και πάνω και τις τιμές από νορμάλ και κάτω, το νυχτερινό Κουκάκι ανεβαίνει σε δημοτικότητα χωρίς να χάνει τη χαλαρή αίσθηση της παλιάς­ αθηναϊκής γειτονιάς. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώνουμε ύστερα από μερικές βόλτες στον πεζόδρομο της Γεωργάκη Ολυμπίου, στο πράσινο παρκάκι της Φαλήρου και στα επιμέρους στέκια των τριγύρω στενών.

Μπαρότσαρκα στο Κουκάκι - εικόνα 1
«Mπελ Ρέυ»: το διαμπερές hot spot της Γεωργάκη Ολυμπίου

Μπαράκια, καφενεία, νεο-καφενεία, μπιστρό, κοκτέιλ μπαρ, ρακάδικα, μεζεδοπωλεία, κολεκτίβες εργασίας, μαγέρικα και όλοι οι μεταξύ τους συνδυασμοί συνυπάρχουν σε αυτήν τη γειτονιά για να συνθέσουν ένα σκηνικό ανομοιογενές, αλλά με μοναδικό χαρακτήρα. Στα τραπεζάκια τους θα συναντήσεις από φοιτητές του Παντείου μέχρι συνταξιούχους και μόνιμους κάτοικους της περιοχής, καθώς η ανθρωπογεωγραφία εμπλουτίζεται διαρκώς από μια μερίδα του κοινού που της πέφτουν πολύ trendy και φασαριόζικα τα Πετράλωνα καθώς και οι υπόλοιποι νυχτερινοί προορισμοί του downtown.

Έχει επίσης ενδιαφέρον ότι, σε αντίθεση­ με τις περισσότερες γειτονιές διασκέδασης της πόλης, το Κουκάκι δεν αφορά μόνο τους weekenders, μια κι έχει σχετικά σταθερή κίνηση όλες τις ημέρες της εβδομάδας, με τις επιχειρήσεις να τηρούν ένα ανθρώπινο ωράριο λειτουργίας που σέβεται τον κατεξοχήν οικιστικό χαρακτήρά του.

Μπαρότσαρκα στο Κουκάκι - εικόνα 2
«O Μπαμπάς»: μπάρα καφενείο ή και τα δύο;

Για πολλούς η βόλτα στο Κουκάκι (και η πιο έντονη δράση) τοποθετείται στον πεζόδρομο της Γεωργάκη Ολυμπίου, όπου τα στέκια παρατάσσονται το ένα δίπλα στο άλλο σε όλες τις αποχρώσεις του relax. Μακράν το πιο προσεγμένο μαγαζί εδώ είναι το «Μπελ Ρέυ», το ευρύχωρο και φωτεινό σνακ μπαρ που στήθηκε πρόσφατα στο χώρο ενός πρώην πλυντηρίου και λιπαντηρίου αυτοκινήτων, με προσεγμένη cocktail list και «φωτογενή» σνακ, που κάνουν θραύση στο instagram προσελκύοντας κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας και από όλες τις περιοχές της Αθήνας.

Από στέκια όμως άλλο τίποτα η Γεωργάκη Ολυμπίου. Μικρά μπαρ όπως το «Ασύμμετρο» και το «Σπιρτόκουτο» (απλή συνωνυμία με το «Σπιρτόκουτο» των Κάτω Πετραλώνων) έρχονται να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην πιθανότατη περίπτωση που δεν βρίσκεις τραπεζάκι στο «Κουκί», ένα από τα παλιό­τερα παρεΐστικα μπαρ της περιοχής, το μοναδικό του πεζόδρομου στο οποίο μπορείς να ακούσεις καλή μουσική από DJs σε καθημερινή βάση.

Μπαρότσαρκα στο Κουκάκι - εικόνα 3
Ο Γιάννης Σταθόπουλος ετοιμάζει το Μπελ Ρέυ sour

Με ή χωρίς το συστατικό «νεο-» μπροστά από τη λέξη καφενείο τα «Πατρίδες», «Κηφήνας», «Αυλή», «Παντιέρα» αλλά και το πιο πρόσφατο «Valparaiso» το γυρίζουν νομοτελειακά μόλις πέσει ο ήλιος στην μπίρα, στη ρακή ή ακόμη και στα κοκτέιλ. To όμορφο και δραστήριο cafe-bistrot «Γιουμπάμπα», που άνοιξε πρόσφατα στο χώρο του «Mystic Pizza», αλλά και οι κολεκτίβες εργασίας «Το Ποτάμι» και «Παγκάκι» προσθέτουν τη δική τους διαφορετικότητα σε αυτό το πολυσυλλεκτικό μωσαϊκό χαλαρής εξόδου και κοινωνικοποίησης.

Κάνοντας ίσως μια στάση για ένα ποτήρι κρασί στο νέο wine bar «Bοbo» aka «Boheme Bourgeois» (Αναστασίου Ζύνη 36), προσεγγίζουμε μέσω της οδού Φαλήρου τον άλλο κεντρικό πεζόδρομο του Κουκακίου, τη Δράκου, για να συναντήσουμε ακόμη τρία ωραία στέκια για φαγητό και ποτό να απλώνουν τα τραπεζάκια τους σε ένα ήσυχο, μικρό καταπράσινο πάρκο. Με σήμα κατατεθέν τους Blues Brothers, οι οποίοι διακρίνονται μέσα από μια επιβλητική ξύλινη κατασκευή, η καφετέρια-μπάρα «Ο Μπαμπάς» συνδυάζει τις αρετές του παλιού παραδοσιακού ελληνικού καφενείου με πιο σύγχρονη άποψη κι αισθητική, ενώ τα παρασκευοσάββατα φιλοξενεί μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους DJs της πόλης.

Μπαρότσαρκα στο Κουκάκι - εικόνα 4
Tα cocktails του «Tiki Athens» σε ταξιδεύουν στην Πολυνησία

Το συνεταιριστικό καφενείο το «Συγγρουόμενο» δίνει έμφαση στο τσίπουρο και στη ρακή, ενώ η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα του εστιάζει αποκλειστικά σε προϊόντα Ελλήνων μικρών παραγωγών. Ισορροπώντας εξίσου καλά ανάμεσα στο φαγητό και το ποτό, με ευρωπαϊκή αύρα και άφθονα vintage στοιχεία, το «Monsieur Barbu» ξεκινάει από πρωί με καφέ, ενώ το βράδυ μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σε cocktails και –αγαπημένα– burgers, με το κυριακάτικο brunch να είναι πλέον θεσμός.

Από τον ίδιο τον πεζόδρομο της Δράκου μπορεί να λείπουν η ιδιαίτερη ταυτότητα και η μαγική πολυχρωμία της Γ. Ολυμπίου, εδώ όμως υπάρχει σταθερά η ιστορική μπιραρία «Βύνη» (με το πιο ετερόκλητο crowd που μπορείς να δεις σε μαγαζί) αλλά και το λιλιπούτειο, αλέγρο παραδοσιακό παντοπωλείο/καφενείο «Η Σβούρα» με τους φανατικούς θαμώνες.

Μπαρότσαρκα στο Κουκάκι - εικόνα 5
H όψη του «Monsieur Barbu» από το παρκάκι της οδού Φαλήρου

Αν, πάλι, θέλετε να κινηθείτε έξω από τις μικροπιάτσες της Φαλήρου και της Γ. Ολυμπίου, υπάρχει πάντα και το γλυκύτατο «Lotte» (Τσάμη Καρατάσου 2), ένα cafe-bistrot με παριζιάνικη αύρα και καλλιτεχνική πελατεία που δεν το ξενυχτάει πολύ, η «Σφήκα» (Στρατηγού Κοντούλη 15), ένα αγαπημένο στους φοιτητές στέκι με D-I-Y διακόσμηση για ρακόμελα και μεζέδες, η νεανική μπιραρία «Pulp» (Βεΐκου 5) και... last but not least το «Tiki Athens», ασφαλώς το ομορφότερο tiki bar της πόλης, το οποίο φέτος διανύει την πιο δραστήρια σεζόν του οργανώνοντας πολλές συναυλίες, θεματικά πάρτι και special events με καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Μπαμπάς

Φαλήρου 53, Κουκάκι
  • Bars

Μπελ Ρέυ

Φαλήρου 88 & Γεωργάκη Ολυμπίου, Κουκάκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.