«Κακούνκα»: το νέο speakeasy bar του κέντρου

Το νέο μικροσκοπικό café bar του κέντρου αγαπά οτιδήποτε το vintage και δεν το κρύβει καθόλου.

«Κακούνκα»: το νέο speakeasy bar του κέντρου

Το νέο μικροσκοπικό café bar του κέντρου αγαπά οτιδήποτε το vintage και δεν το κρύβει καθόλου.

«Κακούνκα»: το νέο speakeasy bar του κέντρου - εικόνα 1

Aν σε έφερναν στο «Κακούνκα» και σου έλεγαν ότι αυτό το λιλιπούτειο, ξύλινο μαγαζάκι είναι τριάντα χρονών ή και παραπάνω, δεν θα έβρισκες τρόπο να επιχειρηματολογήσεις για κάτι διαφορετικό. Μετράει μόλις λίγες ημέρες λειτουργίας, όμως μοιάζει σαν να υπήρχε εκεί από πάντα, παίρνοντας το όνομά του από τον μύθο ενός Πολωνού συγγραφέα, του Γιόζεφ Κακούνκα, ο οποίος φέρεται ότι μετακόμισε στην Αμερική για να κυνηγήσει τις φιλοδοξίες του και απέτυχε παταγωδώς. Με όλα του τα αντικείμενα του «Κακούνκα» να έχουν επιλεχθεί προσεκτικά από αποθήκες, παλαιοπωλεία και προσωπικές συλλογές οικογενειακών κειμηλίων, το στέκι αυτό αποδίδει με μεγάλη πιστότητα τη γοητεία των bars της ποταπαγόρευσης και χαρίζει εκείνη την αίσθηση της οικειότητας που μόνο τα διαχρονικά μαγαζιά μπορούν να δημιουργήσουν. Σε διακριτική ένταση, η jazz και η κλασική μουσική συμπληρώνει όπως πρέπει το ρετρό σκηνικό, το οποίο προσφέρεται για ολονύκτιες συζητήσεις. Κι επειδή ο χώρος είναι εκ των πραγμάτων πολύ περιορισμένος, τα τρία τραπεζάκια στο πατάρι, εξοικονομούν λίγη ακόμα χωρητικότητα ειδικά για τα ζευγάρια που βρίσκονται σε πιο ρομαντικό mood. To «Κακούνκα» λειτουργεί από το πρωί με καφέ και σάντουιτς ή μπριός, ενώ το βράδυ παραμένει το γυρνάει στο ποτό δίνοντας έμφαση στα κλασικά spirits και κοκτέιλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.