Η Lulu κρύβεται πίσω από τις «Πόρτες»

Όταν βραδιάζει, ο πίσω χώρος του café restaurant «Πόρτες» του Νέου Ψυχικού μετατρέπεται σε cocktail bar. Και το λένε «Lulu’s Bar»

Η Lulu κρύβεται πίσω από τις «Πόρτες»

Όταν βραδιάζει, ο πίσω χώρος του café restaurant «Πόρτες» του Νέου Ψυχικού μετατρέπεται σε cocktail bar. Και το λένε «Lulu’s Bar»

Η Lulu κρύβεται πίσω από τις «Πόρτες» - εικόνα 1

Αλλαγμένο βρήκε ο νέος χρόνος τον τρόπο λειτουργίας του «Πόρτες», καθώς το πίσω τμήμα του διαχρονικού café restaurant του Ψυχικού λειτουργεί πλέον ως bar, καθημερινά, από τις 7 μ.μ. έως αργά, με δική του, αυτόνομη είσοδο από την οδό Σολωμού. To όνομά του είναι «Lulu’s» και το «φόρεμά» του είναι κομψό και minimal με τα καδραρισμένα διαχρονικά ασπρόμαυρα rock στιγμιότυπα (στα περισσότερα από αυτά εικονίζονται οι Rolling Stones) να χαρίζουν στον χώρο την απαραίτητη ατίθαση πινελιά. Απέριττος και κατατοπιστικός, με ωραίες περιγραφές του περιεχομένου του, ο κατάλογος των cocktails είναι επιμελημένος από τον εξαιρετικό bartender Χρήστο Αξαρλή, ισορροπεί ανάμεσα στα classics αλλά και σε πειραγμένες εκδοχές τους και περιλαμβάνει και τρία ζεστά cocktails προορισμένα να συντροφεύουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Η Lulu κρύβεται πίσω από τις «Πόρτες» - εικόνα 2
Tα cocktails υπογράφει ο Χρήστος Αξαρλής

Η κονσόλα του «Lulus» προτείνει οικεία funk, rock, soul και disco ακούσματα και φιλοξενεί αγαπημένους DJs της πόλης όπως ο Γιάννης Ντατσόπουλος του θρυλικού «Bora Bora», ο οποίος υπογράφει την συνολική μουσική επιμέλεια. Πέρα όμως από το fun που έρχεται μουσική, το Lulu’s λειτουργεί και ως κατεξοχήν after office προορισμός για fingerfood και early drinks. Τέλος, τα δενδρύλλια και η πτυσσόμενη οροφή αφήνουν υποσχέσεις ότι το «Lulu’s» θα μετασχηματιστεί εν καιρώ σε κανονικότατο summer bar.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.