Το «CV Distiller» ήρθε στο Παγκράτι

Το στέκι που πρωτογνωρίσαμε στον Κεραμεικό υλοποιεί, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη πλέον, το concept ενός κλασικού bar σε δύο επίπεδα με εύρος αποσταγμάτων που εντυπωσιάζει…

Το «CV Distiller» ήρθε στο Παγκράτι

Το στέκι που πρωτογνωρίσαμε στον Κεραμεικό υλοποιεί, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη πλέον, το concept ενός κλασικού bar σε δύο επίπεδα με εύρος αποσταγμάτων που εντυπωσιάζει…

Το «CV Distiller» ήρθε στο Παγκράτι - εικόνα 1

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στον Κεραμεικό, το «CV Distiller» είχε ήδη λειτουργήσει με συνέπεια ως ένα έξοχο bar με μεγάλη γνώση και αγάπη για τα αποστάγματα και την jazz μουσική. Ολοκληρώνοντας τον κύκλο του εκεί, μετακόμισε εδώ και λίγες μέρες στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη, με το επιβλητικό ξύλινο bar στο επίκεντρο να δεσπόζει στον σαφώς μεγαλύτερο νέο χώρο του. Το νέο «CV Distiller» είναι ένα εντυπωσιακό, κλασικό bar το οποίο αναδίνει έναν αρχοντικό αέρα, δίχως ωστόσο να είναι στημένο ή επιτηδευμένα εξειδικευμένο. Ο ιδιοκτήτης του Στέφανος Ψυλλάκης, έμπειρος αρχιτέκτονας, εραστής των bars, λάτρης και κυνηγός των αποσταγμάτων, αντιμετώπισε αυτό το νέο εγχείρημα με γενναιοδωρία, καθώς διαμόρφωσε έναν στιβαρό και καλαίσθητο χώρο, για να στεγάσει σε αυτόν μια τεράστια γκάμα αποσταγμάτων, με πολλά από αυτά να προέρχονται από την προσωπική του συλλογή.

Το «CV Distiller» ήρθε στο Παγκράτι - εικόνα 2

Ο νέος κατάλογός του «CV Distiller» (ο οποίος θα είναι τυπωμένος σε λίγες μέρες) σε θαμπώνει. Οι σελίδες του αριθμούν περισσότερα από 200 malt ουίσκι για κάθε βαλάντιο, χωρισμένα ανά περιοχή της Σκωτίας. Ανάμεσά τους και κάποια «ιερά δισκοπότηρα» των αποσταγμάτων, περιορισμένης παραγωγής και μυθικής σπανιότητας. Χωρίς άλλο αυτή είναι μια λίστα – σεμινάριο, η πληρέστερη στην Ελλάδα και ίσως μια από τις μεγαλύτερες διαθέσιμες στην Ευρώπη. Πληρέστατη είναι και η ποικιλία σε ιρλανδέζικα και ιαπωνικά ουίσκι, σε bοurbon, σε κονιάκ αλλά και σε ρούμια από την Κούβα, τη Τζαμάικα, την Βενεζουέλα, τη Γουατεμάλα, την Καραϊβική, την Κολομβία, το Τρινιντάντ, τον Παναμά και αλλού. Όμως το «CV Distiller» δεν είναι ένα bar που απευθύνεται αποκλειστικά σε connoisseurs καθώς οι bartenders του Θοδωρής Αναγνώστου και Μάρκος Πρίφτης είναι πρόθυμοι να ικανοποιήσουν κάθε γούστο, από το πλέον ιδιαίτερο έως το πιο απλό και συνηθισμένο. Σε ό,τι αφορά τα cocktail, o Θοδωρής Πύριλλος του «Α For Athens» έχει επιμεληθεί έναν κατάλογο ο οποίος θα περιλαμβάνει δεκαοκτώ cocktail (συν τέσσερα χωρίς αλκοόλ).

Το «CV Distiller» ήρθε στο Παγκράτι - εικόνα 3

Στα πολύ άμεσα σχέδια επίσης, είναι και η έναρξη της λειτουργίας του υπογείου, ο οποίος λειτουργεί ταυτόχρονα και ως κελάρι του «CV». Mε δυνατότητα να εξυπηρετεί έως 40 άτομα, το υπόγειο θα λειτουργεί ως αυτόνομο bar (καθώς θα διαθέτει δική του μουσική και τους δικούς του bartenders) και θα φιλοξενήσει θεματικά events καθώς και events γευσιγνωσίας. Κι ενώ υπολείπονται λίγες ακόμα λεπτομέρειες για να λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, συνολικά το νέο «CV Distiller» ήδη κερδίζει τις εντυπώσεις ανάμεσα στο κοινό των 30 και άνω το οποίο αναζητά ένα νέο χώρο ο οποίος να συνδυάζει αβίαστα την ευπρέπεια με την ποικιλία και το κλασικό με το class.

Περισσότερες πληροφορίες

CV Distiller

Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.