Το flashback του Κορμοράνου

Με αφορμή το επετειακό του party στις 27/9 στο «Six d.o.g.s.», ο Κορμοράνος μοιράζεται μαζί μας τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές της δωδεκάχρονης διαδρομής του στην πόλη

Το flashback του Κορμοράνου

Φέτος, ο Κορμοράνος συμπληρώνει δώδεκα χρόνια παρουσίας στην πόλη μέσα στην οποία διοργάνωσε πραγματοποίησε επιλεγμένες, διαφορετικού ύφους και είδους, δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Γιορτάζει μάλιστα τα γενέθλιά του με ένα μεγάλο party το Σάββατο 27/9 στο gig space και στο bar του «Six d.o.g.s.» με guest DJ τον Βρετανό Girl Unit. Το party φέρει τον εξωφρενικό τίτλο «12 Χρόνια Σκλάβος των Τεχνών και της Διασκέδασης» και αποτελεί το εναρκτήριο event μιας δραστήριας χρονιάς η οποία περιλαμβάνει μερικά από τα πιο σημαντικά μουσικά και χορευτικά ραντεβού των επόμενων μηνών. Ενδεικτικά: Alexis Taylor (2/10, Six d.o.g.s), The Kids Are Alright (11/10, Ρομάντσο), Breakbot & Busy P (1/11, Stage Volume 1), The Juan MacLean (21/11, Pixi).
Με αφορμή αυτή την επέτειο ζητήσαμε από τον Blue Lagoon, τον resident DJ και ιθύνοντα νου του Κορμοράνου, να ξεσκονίσει τις αναμνήσεις και το φωτογραφικό του άλμπουμ και να μοιραστεί μαζί μας δώδεκα από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές αυτής της πλούσιας διαδρομής. Μια για κάθε χρόνο…

2002

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 1

Το τουρ των Think Of One σε Βόλο, Θεσσαλονίκη και Αθήνα ήταν η πρώτη διοργάνωση που αποφασίσαμε να κάνουμε ως εταιρεία. Έντεκα άτομα επί σκηνής, εφτά Βέλγοι και τέσσερις Μαροκινοί μουσικοί, κάποιοι μέλη - τότε - των αγαπημένων μας Zita Swoon. Το βράδυ πριν από το live στην Αθήνα, ο πυρήνας του συγκροτήματος έπαιξε σαν μπάντα του δρόμου σε μια διαδρομή από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα και μέχρι τα Εξάρχεια.

2003

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 2

Από το καλοκαίρι του 2003 και για περίπου εφτά μήνες παίζαμε κάθε Τρίτη στο Aspro bar στου Ψυρρή και κάθε Τρίτη γινόταν χαμός. Εκείνη την περίοδο πήρε τη γενική μορφή που έχει μέχρι και σήμερα η μουσική ταυτότητα του Κορμοράνου στα πάρτυ: πολυσυλλεκτικά, μεγάλης διάρκειας χορευτικά σετ, με ανεβοκατεβάσματα, προσαρμοστικότητα και αυτοσχεδιασμό. Στη φωτογραφία, η διαχρονική Αγία Τριάδα των residents της εταιρείας, dj Super Manolakis, NeaTPermaiK και Blue Lagoon

2004

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 3

Τον Bobby Conn από το Σικάγο τον πρωτομάθαμε από το Alternative Nation του Mtv τέλη της δεκαετίας του '90 και μας άρεσε πολύ. Στην Ελλάδα δεν μπορούσε δυστυχώς να έρθει με το συγκρότημά του και έκανε ένα πολύ ωραίο διήμερο σόλο Karaoke live set στο Μικρό Μουσικό Θέατρο.

2005

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 4

Τον Οκτώβριο του 2005 ξεκινήσαμε στο Blue Bar στο Χαλάνδρι μια φανταστική μηνιαία σειρά events με live στην αρχή της βραδιάς και dj sets μετά. Όσο διήρκεσε, φιλοξενήσαμε - μεταξύ άλλων - τον Rudy Trouve των dEUS, την Piney Gir με τους The Age of Reason και τους Σκωτσέζους electro-punk Motormark.

2006

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 5

Η μακροβιότερη (και πιο ομαλή) συνεργασία μας με χώρο όλα αυτά τα χρόνια ήταν σαφέστατα με το Soul Stereo των αδερφών Πότσιων στην Ευριπίδου. Εκεί φιλοξενήσαμε και τον πρώτο μας ξένο DJ, τον turntablist Mike Relm από το Σαν Φρανσίσκο, έναν ταχυδακτυλουργό των πικάπ που τους ενθουσίασε όλους με το τρελό οπτικοακουστικό του live set. Στο απόκομμα από πάνω, μια σχετική δημοσίευση του Sparky T που διαβάσαμε τυχαία λίγο αργότερα.

2007

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 6

Πάλι στο Soul Stereo, το πιο hot πάρτυ που έχουμε κάνει ποτέ! Τσουρούφλιζε απ' όπου κι αν το 'πιανες! Ο dj Mehdi στη φάση ακριβώς που ήταν προφανές ότι κάτι αλλάζει στο μουσικό σκηνικό της εποχής - τουλάχιστον σε ό,τι αφορούσε τις τάσεις που μας ενδιέφεραν, έγινε αμέσως ο απολύτως αγαπημένος μας dj και dj καλεσμένος.

2008

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 7

Η χρονιά που ξεκίνησαν τα What Street Parties?, το κινούμενο street πάρτυ στο οποίο συμμετείχαμε μαζί με πολλούς φίλους και ανθρώπους που γνωρίζαμε για πρώτη φορά (ένα από τα πιο ιδιαίτερα πράγματα στα οποία έχουμε συμμετάσχει) αλλά και οι βραδιές στο Trova, όπου προσκαλούσαμε για πρώτη φορά djs - και μετέπειτα φίλους - όπως Bad Spencer, Chevy, Winjer, Nteibint, Jimmy Jib, Dynamons, Lilis Brothers, Tasick Mbougkis κλπ

2009

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 8

Ανεπανάληπτο τουρ, με την Καναδή Krista Muir live, τον αγαπημένο φίλο και συνέταιρο Legal Tender σε dj set στην αρχή και Blue Lagoon afterparty σε Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ξάνθη, Αθήνα και Ναύπακτο!

2010

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 9
φωτό: Maxime Gyselinck

Την επομένη της sold-out συναυλίας των Fiery Furnaces που συνδιοργανώσαμε με το αγαπημένο vinyl microstore στο AN club (λίγες βδομάδες πριν το διάγγελμα στο Καστελόριζο!), το συγκρότημα έκανε κι ένα δεύτερο, αυτοσχέδιο και εντελώς διαφορετικό live, στο Τώρα Κ44.

2011

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 10

Ό,τι πιο φεστιβαλικό - ας πούμε - έχουμε κάνει ποτέ, η τριήμερη έκθεση αφίσας στο bios (μαζί με το bios), περιλάμβανε επιλογή από τις αυθεντικές μας αφίσες (των βασικών σχεδιαστών μας, Χάρη Λαγκούση, Δημήτρη Ρόκου, Θάλειας Ραυτοπούλου, Μάριας Μπαχά αλλά και Ιφιγένειας Καμπέρη, Ιλάν Μανουάχ, Versaweiss και άλλων), πλήρες πωλητήριο με ό,τι κόμικς έχουμε εκδώσει στην inkpress, τη μουσική συλλογή Horror and Romance on Another Planet του Στέφανου Ρόκου, εμφανίσεις από Max Tundra, Kelpe, Big Fat Lips και Canblaster, πολλούς φίλους djs και κορυφαίο afterparty εγκαινίων με Mehdi και Busy P (με δική τους πρωτοβουλία!) στο Swing.

2012

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 11

Τη μέρα που θα έπαιζε ο Erol Alkan στο Koo Koo (για πρώτη φορά στην Αθήνα), μάθαμε στο αυτοκίνητο ότι πέθανε ο Adam Yauch (aka MCA) των Beastie Boys. Το βράδυ ο Έρολ τέλειωσε το σετ του με το Intergalactic (κι εγώ το ξεκίνησα με το Sabotage) και επικράτησε φρενίτιδα.

2013

Το flashback του Κορμοράνου - εικόνα 12
Φωτό: Πηνελόπη Γερασίμου

Μετά το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ live των Mykki Blanco, T.E.A.M.S. και Boychild στο Κοο Κοο, έγινε και πολύ καλό αυτοσχέδιο afterparty στο Cantina Social, με Blue Lagoon σε ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ αυστηρά εμπορικό hip hop / rnb σετ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.