Περιστέρι: Ανανέωση στη Βεάκη

Σε status «τραπεζάκια έξω» αλλά και σε συνεχή διάθεση για ρεκτιφιέ, η πιο ζωηρή πιάτσα των δυτικών προαστίων σημειώνει αλλαγές προς το καλύτερο. 

Περιστέρι: Ανανέωση στη Βεάκη

Σε status «τραπεζάκια έξω» αλλά και σε συνεχή διάθεση για ρεκτιφιέ, η πιο ζωηρή πιάτσα των δυτικών προαστίων σημειώνει αλλαγές προς το καλύτερο. Εστιάζοντας στις πιο πρόσφατες αφίξεις, διαπιστώνουμε έναν αέρα αναβάθμισης σε ντεκόρ, γεύσεις και υπηρεσίες.

Περιστέρι: Ανανέωση στη Βεάκη - εικόνα 1
«Mind The Cup»

Προϊόν της στροφής στους μικρότερους και πιο προσωπικούς χώρους αλλά και της ανάγκης για κάτι καινούργιο, η οδός Αιμιλίου Βεάκη δεν έχει «κλέψει» τυχαία από το Μπουρνάζι τη φήμη του πιο καυτού προορισμού εξόδου της Δυτικής Αθήνας. Αριθμώντας διψήφιο αριθμό μαγαζιών, αυτό το στενό με τα πλατιά πεζοδρόμια γίνεται το catwalk στο οποίο θέλουν να βρίσκονται όσοι επιδιώκουν να συναντούν κόσμο στη βραδινή τους απόδραση. Ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο η Βεάκη, εν μέσω έργων ανάπλασης σε εξέλιξη, παρουσίαζε μια εικόνα την οποία θα ζήλευαν το κέντρο αλλά και οι περισσότερες περιοχές που η αποκέντρωση ανέδειξε σε δημοφιλείς προορισμούς εξόδου. Οι πιο περιστασιακοί επισκέπτες της γειτονιάς, μάλιστα, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύπτουν διαρκώς νέα, αξιόλογα spots. Και αυτό διότι δίπλα στα παλιότερα meeting points («Kika», «Café Café», «Sempre») αλλά και σε ήδη επιτυχημένα bars («Circle», «41 St.») οι νεότερες αφίξεις επιβάλλουν καινούργιες στάσεις στο χάρτη του δρόμου.

Περιστέρι: Ανανέωση στη Βεάκη - εικόνα 2
«Manor House»

Must σημείο είναι το «Manor House», το οποίο έχει μεταμορφώσει δεξιοτεχνικά σε café-bar μια ευρύχωρη μονοκατοικία του 1929. Στην ταράτσα του βρίσκεται το μοναδικό roof bar της περιοχής, με διάφορες παλιές ταινίες να προβάλλονται στο λευκό τοίχο της παρακείμενης πολυκατοικίας. Το «Manor House» έχει την τιμή να υποδέχεται επισκέπτες από όλες τις περιοχές της πόλης, αφού η μπάρα του σημειώνει υψηλές επιδόσεις στα cocktails (πολύτιμος ο συμβουλευτικός ρόλος του Γιάννη Κοροβέση), ενώ οι live Πέμπτες (το χειμώνα house band ήταν τα Κόκκινα Χαλιά) και οι πιο ηλεκτρονικές Παρασκευές­ ­μαγνητίζουν διαφορετικά κοινά. Γνωστό για τη φρέσκια του οπτική γύρω από τον specialty coffee, το «Mind The Cup» είναι εξίσου επιτυχημένο και ως νυχτερινό στέκι, αφού ο επιμελώς ατημέλητος χώρος του (θυμίζει αποθήκη), η all around μουσική και το φιλικό προσωπικό δημιουργούν το κατάλληλο κλίμα για ένα στέκι που σφύζει από ζωντάνια και... διαδραστικότητα. Οι θαμώνες του, άλλωστε, είναι εκείνοι που βάφτισαν ύστερα από αλλεπάλληλες δοκιμές τα δέκα signature cocktails του bar. Εμείς δοκιμάσαμε το Carribean Spicy και το βρήκαμε εξαιρετικό. Και ύστερα αράξαμε στα τραπέζια κάτω από τον πλάτανο, ίσως το spot της γειτονιάς με την καλύτερη φυσική δροσιά.

Περιστέρι: Ανανέωση στη Βεάκη - εικόνα 3
«Grapes»

Οι οινολάτρες δεν πρέπει να παραλείψουν να περάσουν από το κομψότατο­ «Grapes» (Αιμ. Βεάκη 58), το wine bar που άνοιξε ο γνωστός club maitre Γιώργος Σαραφίδης μαζί με τον παιδικό του φίλο Χρήστο Γεωργίου. Στο «Grapes» κυριαρχούν ένας upscale αέρας και η φροντίδα στη λεπτομέρεια. Ο προσεκτικά δομημένος κατάλογός του αριθμεί 99 ποικιλίες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα, ενώ η κάρτα των συνοδευτικών (υπό την επιμέλεια του Χρύσανθου Καραμολέγκο) φαίνεται μπουκιά και συγχώριο! Βραδιές οινογνωσίας και άλλα σχετικά με το κρασί events θα πλαισιώσουν τη λειτουργία του με την εκκίνηση της νέας σεζόν. Λοξά απέναντι, στο Νο 41, ήρθε όμως και το κεφάτο «Whatever», ένα all day café-bar με την πληθωρική διακοσμητική υπογραφή της ομάδας NineDesign, για να συνδυάσει ετερόκλητα στοιχεία –industrial και κλασικά– αλλά και πολλά και μεταξύ τους διαφορετικά μπαρίστικα ακούσματα από άλλον DJ κάθε βράδυ. Στα συν σημειώστε, τέλος, τις πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές σε signature cocktails, όπως τα The Godfather και Τhorne’s Special, μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή του Negroni που σερβίρεται ως long drink.

Περισσότερες πληροφορίες

Manor House

Αιμιλίου Βεάκη 36, Περιστέρι
  • Bars

Whatever

Αιμιλίου Βεάκη 41, Περιστέρι
  • Bars

Mind The Cup

Αιμιλίου Βεάκη 29, Περιστέρι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/04/2024

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.