Girlllz United Festival: H θηλυκή πλευρά της μουσικής

Από τους dance ρυθμούς μέχρι τη folk pop, το νεοσύστατο φεστιβάλ έρχεται στις 29/3 στο «Votanikos Live Stage» για να μας εκθέσει στον πλούτο των μουσικών ιδεών κι εμπειριών που έρχονται από το τώρα της γυναικείας δημιουργικότητας...

Girlllz United Festival: H θηλυκή πλευρά της μουσικής

Από τους dance ρυθμούς μέχρι τη folk pop, το νεοσύστατο φεστιβάλ έρχεται στις 29/3 στο «Votanikos Live Stage» για να μας εκθέσει στον πλούτο των μουσικών ιδεών κι εμπειριών που έρχονται από το τώρα της γυναικείας δημιουργικότητας...

Girlllz United Festival: H θηλυκή πλευρά της μουσικής - εικόνα 1
Emika

Mε καλεσμένες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και από ένα ευρύτατο φάσμα του μουσικού τόξου, το Girlllz United Festival μας υπενθυμίζει ότι η γυναικεία παρουσία στη μουσική διανύει σταθερά δημιουργική φάση. Παρακάμπτοντας τις όποιες κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις μπορεί να έχει μια τόσο αυτονόητη διαπίστωση, το νεοσύστατο φεστιβάλ μας προ(σ)καλεί να εστιάσουμε στη μουσική, η οποία δεν λέει να υπακούσει σε συγκεκριμένη ταμπέλα. Και από αυτήν την άποψη η Emika (εμφανίζεται λίγο μετά­ τα μεσάνυχτα) αποτελεί ιδανική headliner, αφού οι ηχογραφήσεις της σφύζουν από διαφορετικές ιδέες και ύφη.
Η Βρετανίδα μουσικός/ τραγουδίστρια κινείται αβίαστα ανάμεσα στην pop μπαλάντα, στο trip hop και στο dark electro, συνθέτοντας το πορτρέτο μιας ατμοσφαιρικής δημιουργού με κλασική παιδεία, η οποία ήρθε κι έδεσε με την αναζήτηση του θρυλικού label Ninja Tune να αναδείξει ένα νέο αστέρι. Σε καθαρά dance ύφος, η Ikonika αποτελεί μία από τις λίγες producers που ανέδειξε το ρεύμα του post dubstep.

Girlllz United Festival: H θηλυκή πλευρά της μουσικής - εικόνα 2
B.Traits

H πρώτη κυρία της Hyperdub (ένα από τα πιο εμβληματικά labels του είδους) έχει πετύχει σε 6 χρόνια δισκογραφικής και «δισκοθετικής» παρουσίας να καθιερωθεί ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες της βρετανικής dance σκηνής, ενώ έχει διαμορφώσει ένα εξωστρεφές και σκεπτόμενο λεξιλόγιο που διαφέρει πολύ από εκείνο των DJs της γενιάς της. Party girl με τα όλα της, η Καναδή B.Traits (Brianna Price) αποτελεί μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εκπροσώπους του βρετανικού dance ήχου τόσο ως παραγωγός του BBC όσο και ως δημιουργός των δικών­ της dance tracks, υποστηρίζοντας­ με πάθος τους garage, 2step, jungle, drum & bass ήχους της Γηραιάς Αλβιόνας. Και όπως συχνά επιβάλλει η τελετουργία των βρετανικών parties, μαζί της θα είναι κι ένας MC, o οποίος στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον έμπειρο MC Juma.

Girlllz United Festival: H θηλυκή πλευρά της μουσικής - εικόνα 3
Berlin Brides

Ειδικό ραδιοφωνικό βάρος έχει και η παρουσία στα decks της Κατερίνας-Κάφκα-Καφεντζή, η οποία, ως διευθύντρια προγράμματος του Εν Λευκώ και μουσική επιμελήτρια της καθημερινής πρωινής εκπομπής «Cafe Society» μαζί με τον Κωνσταντίνο Τζούμα, δεν παύει να υπενθυμίζει ότι η καλή μουσική δεν γνωρίζει ταμπέλες, σύνορα και κολλήματα (εκτός ίσως από τους Residents). To υπόλοιπο ελληνικό σκέλος του φεστιβάλ είναι συναυλιακό και αποτελείται από τις Violet Louise, Nalyssa Green, Evie Kourtides, Berlin Brides και Katrin The Thrill.
H πρώτη, κατά κόσμον Λουίζα Κωστούλα, πολυδιάστατη καλλιτεχνική φύση, ενσωματώνει στην παρουσία της performance, σκηνοθεσία, τραγουδοποιία και τραγούδι κι εμφανίζεται στο φεστιβάλ έχοντας μόλις ολοκληρώσει την παράσταση-αφιέρωμα στην Delia Derbyshire, τη Βρετανίδα πρωθιέρεια της ηλεκτρονικής μουσικής, και προφανώς πνευματική της μητέρα. Πολυ­οργανίστρια, τραγουδίστρια και songwriter, η Νalyssa Green έχει να παρουσιάσει υλικό από δύο εξαιρετικούς προσωπικούς folk-pop δίσκους («Barock», «The Seed»), οι οποίοι προκαλούν τις συγκρίσεις με την PJ Harvey, τη Marissa Nadler και άλλες σπουδαίες τραγουδοποιούς.
Η Εύη Κουρτίδου έχει και αυτή να δώσει μια σειρά από εύθραυστα, προσωπικής υφής, εσωτερικά folk τραγούδια, ενώ οι Berlin Brides έχουν τον τρόπο τους να σε ξεσηκώνουν με στακάτα electro punk και power pop τραγούδια.

Girlllz United Festival: H θηλυκή πλευρά της μουσικής - εικόνα 4
Nalyssa Green

Τέλος, η παθιασμένη τραγουδοποιός/τραγουδίστρια Katrin The Thrill θα είναι ένα από τα πρώτα ονόματα του φεστιβάλ και θα μας ταξιδέψει στον alternative rock ήχο των ’90s. Τι να πρωτοχωρέσει σε ένα τέτοιο φεστιβάλ; Βγάζει μάτι πάντως η απουσία από το line up της Giganta, της Ελληνίδας παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής Ελένης Αδαμοπούλου, η οποία έχοντας μόλις κυκλοφορήσει ένα 12ιντσο για τη Werkdiscs (το label του Actress που διανέμεται από τη Ninja Tune) κι έχοντας μοιραστεί με την Ιkonika ένα παλιότερο gig στο «Six D.O.G.S.» θα μπορούσε να λειτουργήσει ως –ηχητική κι εννοιολογική– γέφυρα ανάμεσα στην πιο dance κατάθεση των καλεσμένων από το εξωτερικό και στο pop-rock κέντρο βάρους των ελληνικών συμμετοχών στο φεστιβάλ. Ίσως του χρόνου...
To πρόγραμμα αναλυτικα:
21:00 : Ανοίγουν οι πόρτες
21:15 - 21:40: Katrin the Thrill
21:50 - 22:10: Berlin Brides
22:15 - 23:00: B Traits ft MC Juma
23:10 - 23:30 Evie Kourtides - Nalyssa Green - Violet Louise
23:40 - 00:40: Emika
00:50 - 01:30: Kafka
01:30 - 03:00: Ikonika


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/04/2024

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.