Γυναικεία Υπόθεση

2

Πιστός στη στέρεα βρετανική παράδοση, ο σκηνοθέτης τού «Άντρες με τα Όλα τους» επαναλαμβάνει, με λιγότερη φρεσκάδα και κινηματογραφική έμπνευση, τη συνταγή της κομεντί κοινωνικής αλληλεγγύης.

Γυναικεία Υπόθεση

Γεμάτο αληθινές ιστορίες κοινωνικής αλληλεγγύης, το βρετανικό σινεμά του ρεαλισμού εμπνέεται διαρκώς από τον αγώνα πολιτικοοικονομικά αποκλεισμένων μειονοτήτων που, κόντρα σε κάθε πιθανότητα επιτυχίας, συνασπίζονται ηρωικά για να τα βάλουν με το σύστημα. Πετυχημένο παράδειγμα το «Άντρες με τα Όλα τους», με τον οσκαρικά υποψήφιο σκηνοθέτη τους να επαναλαμβάνει 22 χρόνια αργότερα, εδώ με λιγότερη φρεσκάδα και κινηματογραφική έμπνευση, την ίδια συνταγή. Μόνο που στη θέση των άνεργων αντρών βρίσκονται μια ομάδα συζύγων Βρετανών στρατιωτικών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν, οι οποίες οργανώνουν δραστηριότητες για να μένουν απασχολημένες. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και η δημιουργία μιας χορωδίας, η οποία θα πάρει απρόσμενη πρόσκληση για συναυλία στο Άλμπερτ Χολ. Αναποδιές και μικροεγωισμοί θα μπουν εμπόδιο στο δρόμο τους, λέτε, όμως, τελικά να τα καταφέρουν;

Μ. Βρετανία. 2019. Διάρκεια: 112΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM.

Περισσότερες πληροφορίες

Γυναικεία Υπόθεση

Military Wives
2
  • Κομεντί
  • 2019
  • Διάρκεια: 112 '
  • Πίτερ Κατανέο

Οι σύζυγοι Βρετανών στρατιωτικών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν οργανώνουν δραστηριότητες για να μένουν απασχολημένες. Ανάμεσα σ’ αυτές είναι και η δημιουργία μιας χορωδίας, η οποία, ύστερα από μια σειρά συμπτώσεων, θα πάρει πρόσκληση για συναυλία στο Άλμπερτ Χολ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ένα φεμινιστικό ντοκιμαντέρ και το "Άκουσέ με" στο ΚΠΙΣΝ

Το νέο φιλμ της Μαρίας Ντούζα αλλά και μια επίκαιρη ταινία τεκμηρίωσης του HBO προβάλλονται στο πλαίσιο του φεστιβάλ WOW - Women of the World Festival.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/03/2023

Ο σκηνοθέτης Θάνος Αναστόπουλος αποκαλύπτει τα "Φαντάσματα της Επανάστασης"

Συζητάμε με το δημιουργό για το νέο υβριδικό φιλμ του, στο οποίο μύθος, πραγματικότητα και αληθινές προσωπικότητες της Ιστορίας εμφανίζονται μαγικά στη σύγχρονη Τεργέστη.

Η Ταινιοθήκη μεταμορφώνεται σε μια "Dreamland"

Ένα πλούσιο πρόγραμμα avant-garde, πειραματικών και ποιητικών ταινιών έρχεται στη μικρή αίθουσα του σινεμά της Ιεράς Οδού.

John Wick: Κεφάλαιο 4

Το πολύ σκληρό για να πεθάνει franchise επιστρέφει με σημάδια κόπωσης, πλην όμως προσφέρει ξανά απαράμιλλης γοητείας δράση με τη μορφή ενός σεβάσμιου ρέκβιεμ για τον πλέον δημοφιλή σύγχρονο action hero.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της

Βραβείο κριτικών στις Κάννες για ένα σφιχτοδεμένο, αν και μεγάλης διάρκειας, δράμα χαρακτήρων το οποίο ανατέμνει σε βάθος τις εύθραυστες ισορροπίες, τις εμμονές και τις πολλαπλές αγκυλώσεις της ιρανικής (και όχι μόνον) κοινωνίας.

Utama, το Σπίτι μας

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φεστιβάλ του Σάντανς για μια ντοκιμαντερίστικη, οπτικά μαγευτική ελεγεία πάνω σ’ έναν "παρελθόντα" τρόπο ζωής. Γήινο, αθόρυβο και περήφανο.

Ο Άντρας των Ονείρων μου

Βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Βερολίνο για μια συνολικά προβλέψιμη, αλλά διακριτικά καυστική και συναισθηματικά ώριμη κομεντί πάνω στην ανθρώπινη επικοινωνία, τη μάχη των δύο φύλων και την τεχνητή νοημοσύνη.