Ο Πολ Τόμας Άντερσον σάρωσε τα φετινά βραβεία του Σωματείου Σκηνοθετών της Αμερικής

Ένα βήμα πριν το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας βρίσκεται ο σκηνοθέτης της ταινίας "Μία Μάχη μετά την Άλλη".

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το 'Μια Μάχη Μετά την Άλλη'

Τα 78α Βραβεία του Σωματείου Σκηνοθετών της Αμερικής πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο στις 7/2, στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες, και τίμησαν με τη σειρά τους τον ανθρώπινο παράγοντα πίσω από τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές που ξεχώρισαν φέτος.

Από το 1938, το Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής (DGA), αναγνωρίζει τις καλύτερες καλλιτεχνικές συμβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και σειρών από την ψήφο των ίδιων των σκηνοθετών. Αποτελούν και τον πιο αξιόπιστο "πρόδρομο" των πολυαναμενώμενων Όσκαρ, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία ενδιαφέρουσα ταύτιση των νικητήριων υποψηφιοτήτων.

Η φετινή τελετή είχε έναν επιπλέον συμβολικό χαρακτήρα, καθώς αποτελούσε την πρώτη υπό προεδρία του νέου προέδρου του DGA, Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος εξελέγη επικεφαλής του σωματείου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Νόλαν έδωσε επίσημο ξεκίνημα στην τελετή αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι δημιουργοί.

Στην πιο πολυσυζητημένη κατηγορία του Κορυφαίου Σκηνοθετικού Επιτεύγματος σε Ταινία, ο Πολ Τόμας Άντερσον "στέφθηκε" νικητής για την ταινία Μία Μάχη Μετά την Άλλη, αφού αναμετρήθηκε με τους Ράιαν Κούγκλερ ("Αμαρτωλοί"), Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ("Frankestein"),Τζος Σάφντι ("Marty Supreme") και Κλόι Ζάο ("Αμνετ"). Η νίκη αυτή ενισχύει τις πιθανότητές του και για την πρώτη οσκαρική του νίκη, στην αντίστοιχη κατηγορία (Καλύτερη Ταινία). 

Κατά την παραλαβή του βραβείου του, ο Άντερσον, αφιέρωσε κομμάτι της ομιλίας του και το βραβείο στον εκλιπόντα βοηθό σκηνοθέτη, Άνταμ Σόμνερ. Υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι μία ταινία δε "χτίζεται" μόνο από τον σκηνοθέτη, αλλά είναι το αποτέλεσμα μίας ομαδικής δημιουργικής διαδικασίας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στα θερινά σινεμά από αυτή την Πέμπτη

"Λογική και Ευαισθησία", το "Κλάδεμα της Τριανταφυλλιάς", "Avengers: Endgame" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (24/09-01/10)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/09/2026

"Uchronia": Η νέα ταινία του Φιλ Ιερόπουλου για μια εβδομάδα προβολών στον κινηματογράφο Τριανόν

Οι προβολές της νέας ταινίας του Φιλ Ιερόπουλου, με executive producer τον Τσάρλι Κάουφμαν, θα πλαισιώνονται μια σειρά συζητήσεων εμπνευσμένες από τις θεματικές της ταινίας.

"Queen at Sea": Η νέα ταινία με τη Ζιλιέτ Μπινός έρχεται στις 32ες Νύχτες Πρεμιέρας

Η βραβευμένη ταινία του Λανς Χάμερ έρχεται κατευθείαν από το Φεστιβάλ Βερολίνου 2026 στις 32ες Νύχτες Πρεμιέρας.

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 24/09

"Λογική και Ευαισθησία", το "Κλάδεμα της Τριανταφυλλιάς", "Avengers: Endgame" κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (24/09-01/10)

Γκιόργκι Πάλφι, πώς μια κότα γίνεται πρωταγωνίστρια;

Ο σκηνοθέτης της ταινίας "Κότα" μίλησε στο "α" για τη δημιουργική διαδικασία της νέας του ταινίας.

Θρίλερ που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για όσα θρίλερ αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

32ες Νύχτες Πρεμιέρας: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ "ΝΑΖΑ" σε πανελλήνια πρώτη προβολή

Το ντοκιμαντέρ των Γιουβάλ Αμπραχάμ και Ρέιτσελ Σορ για το εσωτερικό του ισραηλινού στρατιωτικού και πληροφοριακού μηχανισμού έρχεται στο 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας.