Εικόνες από την πρεμιέρα του "Αρκάντια" στη Στέγη

Η νέα ταινία του Γιώργου Ζώη με τους Αγγελική Παπούλια και Βαγγέλη Μουρίκη συστήθηκε στο αθηναϊκό κοινό λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της.

Αρκάντια πρεμιέρα 1

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποίησε την αθηναϊκή πρεμιέρα της (15/1) η νέα ταινία ταινία του διακεκριμμένου σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη με τίτλο "Αρκάντια".

Αρκάντια πρεμιέρα 2

Κατά την εναρκτήρια παρουσίαση, το λόγο πήρε ο Γιάννης Καλφακάκος (Αντιπρόεδρος Διανομής της Tanweer) αναφέροντας ότι "πρόκειται για μια κινηματογραφική παραγωγή που έχει διαγράψει σπουδαία φεστιβαλική πορεία" εκφράζοντας, επιπλέον την ελπίδα να την αγαπήσει και το ελληνικό κοινό. Από τη μεριά τους, οι παραγωγοί Αντιγόνη Ρώτα (Foss Productions), Μαρία Δρανδάκη (Homemade Films) και Στέλιος Κοτιώνης (Foss Productions) ευχαρίστησαν τους χορηγούς, συμπαραγωγούς και όλους τους συντελεστές, ενώ έκαναν ειδική αναφορά στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Έπειτα, ο Ζώης αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του έκανε ειδική μνεία στη συν-σεναριογράφο του Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη, το διευθυντή φωτογραφίας Κωνσταντίνο Κουκουλιό αλλά και τους δύο πρωταγωνιστές Βαγγέλη Μουρίκη και Αγγελική Παπούλια. Τόνισε, επίσης, πως η αθηναϊκή πρεμιέρα είναι για εκείνον ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα προς την ταινία, την οποία πια αφήνει ελεύθερη να συνεχίσει το ταξίδι της στις αίθουσες. Τη βραδιά ολοκλήρωσε με μια μυσταγωγική περφόρμανς το πολυφωνικό σχήμα που έντυσε με τις φωνές του το "Αρκάντια".

Αρκάντια πρεμιέρα 3

Θυμίζουμε πως το "Αρκάντια" αποτελεί τη δεύτερη μεγάλου μήκους του Ζώη ("Interruption"). Πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο περσινό φεστιβάλ Βερολίνου και θέλει για πρώτη φορά ως πρωταγωνιστές τους Παπούλια και Μουρίκη. Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: "Ένα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα αναστατώνει τη χειμωνιάτικη ραστώνη του τουριστικού θέρετρου. Ο Γιάννης κι η Κατερίνα, καταφτάνουν σοκαρισμένοι για να αναγνωρίσουν το θύμα στο τοπικό νοσοκομείο. Μαζί αλλά και χωριστά, θα προσπαθήσουν να συνδέσουν κομμάτια του παζλ της ζωής που χάθηκε, ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια σειρά από αναπάντεχες αποκαλύψεις. Και δεν είναι οι μόνοι. Στο απόκοσμο παραθαλάσσιο μπαρ της περιοχής, το Αρκάντια, η Κατερίνα θα συναντήσει μια αλλόκοτη συντροφιά από απροσδόκητους συνοδοιπόρους". Ο Μουρίκης βραβεύτηκε για την ερμηνεία του στο φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ, ο Ζώης για τη σκηνοθεσία του στο Σαράγεβο, ενώ η ταινία απέσπασε δύο χρυσά αγαλματίδια στο 65ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το "Αρκάντια" κυκλοφορεί 23 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.

Δείτε στιγμιότυπα από την πρεμιέρα του "Αρκάντια":

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 23 Ιουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/07/2026

Η Δική της Κόλαση

Εξπρεσιονιστικό neon noir στιλιζάρισμα, το οποίο θα ήθελε να περιγράψει ένα λιντσικό εφιάλτη. Αντ’ αυτού, ανακυκλώνει άδειες εικόνες, ποζάτους χαρακτήρες και μια εντελώς ασυνάρτητη πλοκή.

Μια Θέση στον Ήλιο

Εξαιρετικά τολμηρό για την εποχή του κοινωνικό δράμα, το οποίο θα εξελιχθεί αγωνιωδώς σε δικαστικό θρίλερ. Συνοδεύεται από ένα σκηνοθετικό masterclass και έξι πρωτοκλασάτα Όσκαρ.

Τρέξε Λόλα Τρέξε

Η κισλοφσκική "Τυφλή Τύχη", ένα crime thriller και μια κωμωδία δράσης. Ευρηματικότατος συνδυασμός ο οποίος με χιούμορ, σασπένς και μια χορογραφημένη σκηνοθεσία γίνεται μια ξέφρενη σινεφίλ απόλαυση.

Θρέψε Κοράκια

Υποβλητική, στα όρια του θρίλερ ιστορία ενηλικίωσης, γεμάτη αλληγορικές αναφορές στη φρανκική Ισπανία. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάννες και υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας.

Σταυροί στο Μέτωπο

Σκληρός ρεαλισμός, απαράμιλλη σκηνοθετική δεξιοτεχνία και μια συνταρακτική καταγγελία των πολεμικών φρικαλεοτήτων και του παραλογισμού της μιλιταριστικής ιδεολογίας.

Επτά Ψυχοπαθείς

Σπιντάτη, ατακαδόρικη, κατά στιγμές ξεκαρδιστική, αλλά ασύνδετη δραματικά και άναρχη αφηγηματικά μαύρη κωμωδία από τον οσκαρικό δημιουργό της "Αποστολής στην Μπριζ".