Ελληνικό box office: Ο Γκάρφιλντ έβαλε κάτω και τον Φρόιντ

Τα θερινά άνοιξαν, αλλά χωρίς ελκυστικές ταινίες η κατρακύλα των εισιτηρίων συνεχίζεται. Για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ο λιχούδης γάτος παραμένει επικεφαλής του top-10, παρά τις προσπάθειες του πατέρα τής ψυχανάλυσης.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Σε παρατεταμένη ύφεση εδώ και σχεδόν μήνες η κινηματογραφική αγορά, ήρθε και το final four της ευρωλίγκας με δυο ελληνικές ομάδες. Έτσι, από τα 49.429 η προσέλευση του τετραημέρου κατέβηκε στα 42.281, διατηρώντας τον "Γκάρφιλντ" για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα στην κορυφή. Οι πρεμιέρες δεν συγκίνησαν τους θεατές (958 για το "Μυστικό της Μαύρης Βαλίτσας", 551 για το "Μέντιουμ" και 365 για το "Λυσάρι της Ζωής"), ενώ το "Kung Fu Panda" με συνέχισε με 1.228 εισιτήρια (στα 150.160), το "Πολύδροσο" με 1.189 (στα 4.117) και το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" με 825 (στα 142.947).

Ελληνικό box office 23-26/5:

1. Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα - 6.338 εισιτήρια (84 αίθουσες, 56.513 συνολικά)
2. Η Τελευταία Συνεδρία του Φρόιντ - 5.678 εισιτήρια (49 αίθουσες, 5.678 συνολικά)
3. Φανταστικοί Φίλοι - 4.647 εισιτήρια (110 αίθουσες, 4.647 συνολικά)
4. Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα - 3.640 εισιτήρια (14 αίθουσες, 3.640 συνολικά)
5. Κλείδωσες; Οι Άγνωστοι - 2.948 εισιτήρια (34 αίθουσες, 11.041 συνολικά)
6. Ο Κασκαντέρ - 2.881 εισιτήρια (33 αίθουσες, 34.692 συνολικά)
7. Κρυμμένα Μυστικά - 2.461 εισιτήρια (39 αίθουσες, 2.461 συνολικά)
8. Οι Αντίπαλοι - 1.788 εισιτήρια (19 αίθουσες, 23.603 συνολικά)
9. Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων - 1.742 εισιτήρια (25 αίθουσες, 23.070 συνολικά)
10. Κενά Αέρος - 1.355 εισιτήρια (6 αίθουσες, 1.355 συνολικά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ρόουζ Μπερν, Δήμος Αβδελιώδης, Κάρολος Ντίκενς και όλα όσα θα δούμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
08/12/2025

Athens Short Film Festival 2025: Τα highlights του φετινού προγράμματος

Οι προγραμματιστές του φεστιβάλ μικρού μήκους μοιράζονται με το "α" τις ταινίες που δεν πρέπει να χάσουμε.

Αυτές είναι οι υποψηφιότητες των 83ων Χρυσών Σφαιρών

Ο Πολ Τόμας Άντερσον κερδίζει τη "Μία Μάχη Μετά την Άλλη", καθώς η ταινία του συγκέντρωσε εννιά συνολικά υποψηφιότητες. Ακολουθούν "Συναισθηματική Αξία" και "Αμαρτωλοί", ενώ τρεις απέσπασε η λανθιμική "Βουγονία".

Οι προβολές του CineFIX επιστρέφουν στο ΕΜΣΤ

Βραβευμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, αλλά και μία βραδιά με βουβό κινηματογράφο θα απολαύσουμε στο Μουσείο.

Ιάκωβε Σκενδερίδη, τι πρέπει να παρακολουθήσουμε στο 14ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου;

Ο Επικεφαλής Συντονισμού Προγράμματος, επιμελητής και προγραμματιστής του φεστιβάλ μας προτείνει τις δράσεις και προβολές που δεν πρέπει να χάσουμε για τις επόμενες πέντε μέρες του ΦΠΚΑ.

Τι σημαίνει για εμάς το μονοπώλιο του Netflix;

Η πρόταση αγοράς της Warner Bros. από τη streaming πλατφόρμα έχει αναστατώσει τον κινηματογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, αλλά, περισσότερο απ' όλους, θα επηρεάσει τους απλούς χρήστες.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/12

Αέρας Βερολίνου, ο νέος Όσγκουντ Πέρκινς και χριστουγεννιάτικες ιστορίες και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.