Φανταστικοί Φίλοι

1,5

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.

Φανταστικοί Φίλοι

Τίμιος ως ηθοποιός και αξιοπρεπής ως σκηνοθέτης, ο Τζον Κραζσίνσκι ("Ένα Ήσυχο Μέρος") κάνει καλλιτεχνική στροφή στο κατάλληλο για όλους οικογενειακό δράμα, έχοντας στο επίκεντρο ένα κορίτσι με την ικανότητα να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών. Η κοπέλα ξεπερνά το ξάφνιασμά της και αμέσως ξεκινά τη δύσκολη αποστολή της επανένωσης όλων όσοι είναι μόνοι δίχως συντροφιά.

Η ομολογουμένως τσαχπίνικη υπόθεση και η καλόκαρδη πρόθεση σκοντάφτουν στην απόφαση του Κραζίνσκι να επιστρατεύσει στη σκηνοθεσία του κάθε υπαρκτό χολιγουντιανό κλισέ από καταβολής σινεμά, έτσι ώστε να προκαλέσει εκβιαστικά τη συγκίνηση. Η ηρωίδα και τη μητέρα της έχει χάσει, και άρρωστο πατέρα έχει, και φίλων (φανταστικών ή μη) στερείται, και νοσταλγική μουσική ακούγεται, όλα σε ένα ετοιμοπαράδοτο πακέτο για εύκολα δάκρυα. Λίγοι αποδεικνύονται και οι επώνυμοι φίλοι του Αμερικανού που δανείζουν τις φωνές τους, όπως ο Στιβ Καρέλ και η Φίμπι Γουόλερ-Μπρίτζ, σε μια ταινία που θυμίζει φεστιβάλ αφέλειας παρά ιστορία πρόωρης ενηλικίωσης.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Φανταστικοί Φίλοι

IF
1,5
  • Κωμωδία
  • 2024
  • Διάρκεια: 104 '
  • Τζον Κραζίνσκι

Ένα κορίτσι που έχει την ικανότητα να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών, αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να επανενώσει όσους είναι μόνοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/06/2024

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.