Φανταστικοί Φίλοι

1,5

Όλα τα χολιγουντιανά κλισέ επιστρατεύονται σε ένα επιτηδευμένα δακρύβρεχτο παραμύθι, το οποίο χειρίζεται εκβιαστικά τις έννοιες της απώλειας.

Φανταστικοί Φίλοι

Τίμιος ως ηθοποιός και αξιοπρεπής ως σκηνοθέτης, ο Τζον Κραζσίνσκι ("Ένα Ήσυχο Μέρος") κάνει καλλιτεχνική στροφή στο κατάλληλο για όλους οικογενειακό δράμα, έχοντας στο επίκεντρο ένα κορίτσι με την ικανότητα να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών. Η κοπέλα ξεπερνά το ξάφνιασμά της και αμέσως ξεκινά τη δύσκολη αποστολή της επανένωσης όλων όσοι είναι μόνοι δίχως συντροφιά.

Η ομολογουμένως τσαχπίνικη υπόθεση και η καλόκαρδη πρόθεση σκοντάφτουν στην απόφαση του Κραζίνσκι να επιστρατεύσει στη σκηνοθεσία του κάθε υπαρκτό χολιγουντιανό κλισέ από καταβολής σινεμά, έτσι ώστε να προκαλέσει εκβιαστικά τη συγκίνηση. Η ηρωίδα και τη μητέρα της έχει χάσει, και άρρωστο πατέρα έχει, και φίλων (φανταστικών ή μη) στερείται, και νοσταλγική μουσική ακούγεται, όλα σε ένα ετοιμοπαράδοτο πακέτο για εύκολα δάκρυα. Λίγοι αποδεικνύονται και οι επώνυμοι φίλοι του Αμερικανού που δανείζουν τις φωνές τους, όπως ο Στιβ Καρέλ και η Φίμπι Γουόλερ-Μπρίτζ, σε μια ταινία που θυμίζει φεστιβάλ αφέλειας παρά ιστορία πρόωρης ενηλικίωσης.

ΗΠΑ. 2024. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Φανταστικοί Φίλοι

IF
1,5
  • Κωμωδία
  • 2024
  • Διάρκεια: 104 '
  • Τζον Κραζίνσκι

Ένα κορίτσι που έχει την ικανότητα να βλέπει τους φανταστικούς φίλους όλων των παιδιών, αναλαμβάνει τη δύσκολη αποστολή να επανενώσει όσους είναι μόνοι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι θερινές Δευτέρες στη Ριβιέρα παίζουν αριστουργήματα

Για ακόμα ένα καλοκαίρι το σινεμά των Εξαρχείων προβάλλει κλασικά φιλμ μεγάλης διάρκειας σε ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
20/06/2024

Ανθρωπίστρια Βρικόλακας Αναζητά Αυτοκτονικό Άτομο

Ο βαμπιρικός μύθος διακωμωδείται με ευστροφία και στιλ ως άλλη μία ιστορία ενηλικίωσης μιας γενιάς που δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στη σύγχρονη πραγματικότητα.

Οι Μηχανόβιοι

Γράσο, αίμα, έρωτας και βία δίνουν τον τόνο σε μια μοντέρνα εκδοχή του "Ατίθασου", η οποία βλέπει την Αμερική ως έναν τόπο αέναης ματαίωσης. Σκηνοθετημένη με πυγμή αλλά και αφηγηματική ατολμία.

Μνήμη

Βραβείο αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας για ένα ρεαλιστικό δράμα χαρακτήρων, το οποίο σχολιάζει δηκτικά, αλλά και μεγαλόφωνα την πλαστή εικόνα της μεσοαστικής ευτυχισμένης οικογένειας.

Νυχτερινός Εκφωνητής

Ανάλαφρος, νοσταλγικός και αυτοαναφορικός, ο Χαραλαμπίδης διαστέλλει μια τρυφερή ιδέα και στέλνει ένα ερωτικό, όσο και φλύαρο, κινηματογραφικό γράμμα στη νυχτερινή Αθήνα.

Peeping Tom

Τολμηρό για την εποχή του θρίλερ με έντονες ψυχαναλυτικές αναφορές, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση ηδονοβλεπτικής ευχαρίστησης και σαδιστικής βίας.

Αδάμ

Μικρών διαστάσεων μα υψηλής ευαισθησίας δράμα, το οποίο εγείρει απλά όσο και διαχρονικά ηθικά διλήμματα. Πρώτη ταινία της δημιουργού του πολυβραβευμένου "Μπλε Καφτανιού".