Κενά Αέρος

1,5

Διάφορες ελάχιστα αστείες και σεναριακά ανοργάνωτες ιδέες προσπαθούν ματαίως να συνθέσουν μια κωμική προσέγγιση της απρόβλεπτης ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Κενά Αέρος

Παρατηρητής μια τακτοποιημένης κοινωνικής πραγματικότητας η οποία χρειάζεται μια μικρή ρωγμή για να αρχίσει να καταρρέει θορυβωδώς, ο Ισλανδός Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον μας συστήθηκε το 2017 με το "Κάτω Από το Δέντρο". Λιγότερο δραματικός, επιστρέφει τώρα με μια αγγλόφωνη κομεντί πάνω σε ένα ετερόκλητο γκρουπ ανθρώπων το οποίο προσπαθεί να ξεπεράσει το φόβο του για τα αεροπορικά ταξίδια μέσα από μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης. Μετά από αρκετές συνεδρίες, τα μέλη του είναι πλέον έτοιμα για μια πτήση Λονδίνο – Ρέικιαβικ μετ' επιστροφής, αλλά όταν τελικά φτάσουν στην ισλανδική πρωτεύουσα όλα θα αρχίσουν να πηγαίνουν στραβά.

Η νοστιμιά του όλου κόνσεπτ κρατάει λιγότερο κι από μισάωρο, καθώς μια σειρά ελάχιστα αστείων και σεναριακά ανοργάνωτων ιδεών ματαίως κι εμφανώς εκβιαστικά προσπαθούν να συνθέσουν μια χιουμοριστική προσέγγιση της απρόβλεπτης ανθρώπινης συμπεριφοράς. Επιπλέον, οι μίνιμαλ δραματικές νότες ηχούν εντελώς φάλτσα, αφήνοντας ξεκρέμαστους κι εντελώς αναξιόπιστους τους βασικούς χαρακτήρες, παρά το φιλότιμο αγώνα των Λίντια Λέοναρντ και Σάιμον Μενιόντα να σώσουν τα όποια προσχήματα.

Ισλανδία, Μ. Βρετανία. 2023. Διάρκεια: 97΄. Διανομή: CINOBO.

Περισσότερες πληροφορίες

Κενά Αέρος

Northern Comfort
1,5
  • Κωμωδία
  • 2023
  • Διάρκεια: 97 '
  • Χάφστεϊν Γκούναρ Σίγουρδσον

Ένα ετερόκλητο γκρουπ ανθρώπων προσπαθεί να ξεπεράσει το φόβο του για τα αεροπορικά ταξίδια μέσα από μια ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης, η οποία τους προετοιμάζει για το ταξίδι Λονδίνο-Ρέικιαβικ μετ’ επιστροφής. Όταν όμως φτάσουν στην ισλανδική πρωτεύουσα, όλα θα πάνε στραβά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (13-19/6)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
14/06/2024

Ο Μπαμπάκ Τζαλαλί, το "Φρίμοντ" και ο ταπεινός Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ

Συναντήσαμε το σκηνοθέτη του νοσταλγικού ασπρόμαυρου φιλμ όπου ο σταρ του "Bear" κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση.

Όλα όσα ανυπομονούμε να δούμε στο 14ο Athens Open Air Film Festival

Σας παρουσιάζουμε τις ταινίες που έχουμε ήδη σημειώσει στο πρόγραμμα της αγαπημένης θερινής διοργάνωσης.

"Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι" επτά μέρες κλασικού σινεμά στη Ριβιέρα

Η διοργάνωση που αγαπά τον παλιό καλό κινηματογράφο επιστρέφει για 13η χρονιά.

Ζαχαρία Μαυροειδή, πώς έφτιαξες την ελληνική κομεντί του καλοκαιριού;

Με το "Καλοκαίρι της Κάρμεν" ο ταλαντούχος σκηνοθέτης παραδίδει μια σπιρτόζικη και διασκεδαστική ρομαντική κωμωδία, με επίκεντρο τις ερωτικές περιπέτειες ενός τριαντάρη.

Το Καλοκαίρι της Κάρμεν

Αλμοδοβαρική κομεντί, η οποία ξεκινάει σε ξέφρενο queer τόνο, ισορροπεί ως μια παιχνιδιάρικη σάτιρα αστικής επιβίωσης και καταλήγει σαν μια τρυφερή ιστορία φιλίας με απολαυστικές σινεφίλ αναφορές.

Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2

Διασκεδαστικό και ταυτόχρονα σκεπτόμενο σίκουελ της κορυφαίας animation δημιουργίας της Pixar. Αστείο και ψυχαναλυτικό, ευρηματικό και ευαίσθητο, επαναλαμβάνει κεφάτα μια δοκιμασμένη συνταγή.