Το "Poor Things" διεκδικεί και το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου συνεχίζει να συγκεντρώνει υποψηφιότητες σε απονομές σημαντικών επαγγελματικών ενώσεων στο δρόμο για τα Όσκαρ.

Poor Things 100 «Poor Things»

Στο δρόμο για τα 96α βραβεία Όσκαρ (10/3) το "Poor Things" απέσπασε μία ακόμα σημαντική υποψηφιότητα σε απονομή αμερικανικής επαγγελματικής ένωσης, αυτήν τη φορά από το σωματείο παραγωγών. Θυμίζουμε πως ο Γιώργος Λάνθιμος εκτός από σκηνοθέτης κρατά επίσης ρόλο παραγωγού στην ταινία του, η οποία με τη σειρά της μετρά ήδη παρουσία στα βραβεία SAG και σε εκείνα του σωματείου των σκηνοθετών.

Φυσικά, το σωματείο των παραγωγών επέλεξε μεταξύ των υποψηφιοτήτων τους φετινούς συνήθεις υπόπτους στην κουβέντα των οσκαρικών φαβορί. Δηλαδή, μεταξύ άλλων, τα "Οπενχάιμερ", "Barbie" και τους "Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού". Επεφύλασσε, όμως, επίσης την παρουσία μερικών διεθνών τίτλων που έγραψαν ιστορία. Συγκεκριμένα, χάρη στα φιλμ "Ανατομία μιας Πτώσης" και "Ζώνη Ενδιαφέροντος", για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού βρίσκονται υποψήφιες δύο μη αμερικανικές παραγωγές.

Τα 35α βραβεία του σωματείου παραγωγών απονέμονται στις 25 Φεβρουαρίου.

Ανατομία μιας Πτώσης νέο 2
"Ανατομία μιας Πτώσης"

Οι υποψηφιότητες των 35ων βραβείων του σωματείου παραγωγών:

Βραβείο "Ντάριλ Φ. Ζάνουκ" καλύτερης παραγωγής:
American Fiction
Ανατομία μιας Πτώσης
Barbie
Τα Παιδιά του Χειμώνα
Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού
Ο Μαέστρος
Οπενχάιμερ
Περασμένες Ζωές
Poor Things
Ζώνη Ενδιαφέροντος

Elemental
"Στο Στοιχείο τους"

Βραβείο καλύτερου animation:
Το Αγόρι και ο Ερωδιός
Στο Στοιχείο τους
Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν
Super Mario Bros: Η Ταινία
Χελωνονιντζάκια: Μεταλλαγμένος Χαμός

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".