Super Mario Bros. Η Ταινία

3

Καρτούν περιπετειώδους φαντασίας το οποίο αξιοποιεί με κέφι το manual του γνωστού βιντεογκέιμ της Nintendo και τον προαπαιτούμενο συνδυασμό χιούμορ – δράσης.

Super Mario Bros.

Εμβληματικό βιντεογκέιμ της Nintendo και της δεκαετίας του ’80, το "Super Mario Bros" πρωτοδιασκευάστηκε για τη μεγάλη οθόνη ως anime ("The Great Mission to Rescue Princess Peach!", 1986) και κατόπιν ως παντελώς αποτυχημένη ταινία μυθοπλασίας ("Super Mario Bros.", 1993), για να επιστρέψει τώρα δια σεναριακής χειρός Μάθιου Φόγκελ ("Η Ταινία Lego 2", "Minions 2: Η Άνοδος του Γκρου"): Οι αδελφοί Μάριο κι ο Λουίτζι, υδραυλικοί στο Μπρούκλιν, ταξιδεύουν ως την Μανιταροχώρα, η οποία δέχεται την επίθεση του αδυσώπητου ερπετο-βασιλιά Μπόουζερ.

Μια καλοσχεδιασμένη, σκηνοθετημένη με τέμπο και κέφι περιπετειώδης φαντασία, η οποία αξιοποιεί στο έπακρο το manual και την εικονογραφία του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού. Όπως φυσικά και τον προαπαιτούμενο, κατάλληλο για ανηλίκους συνδυασμό χιούμορ – δράσης.  

Προβάλλεται με υπότιτλους και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.  

ΗΠΑ, Ιαπωνία. 2023. Διάρκεια: 92΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Super Mario Bros: Η Ταινία

Super Mario Bros. Movie
3
  • Animation
  • 2023
  • Διάρκεια: 92 '
  • Άαρον Χόρβαθ

Οι αδελφοί Μάριο κι ο Λουίτζι, υδραυλικοί στο Μπρούκλιν, ταξιδεύουν ως τη Μανιταροχώρα, η οποία δέχεται την επίθεση του αδυσώπητου ερπετο-βασιλιά Μπόουζερ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.