Updated | Πού θα δείτε τις ταινίες που κέρδισαν στα Όσκαρ 2023

Βρείτε αναλυτικά πού θα εντοπίσετε όλα τα φιλμ που βραβεύτηκαν στην 95η απονομή της Αμερικανικής Ακαδημίας.

Τα Πάντα Όλα6 «Τα Πάντα Όλα»

Update: Προστέθηκε τρόπος θέασης στην ταινία "Γυναικείες Κουβέντες".

Η απονομή των 95ων βραβείων Όσκαρ είναι πλέον παρελθόν, με τη λαοφιλή ταινία των Νταν Κουάν και Ντάνιελ Σέινερτ "Τα Πάντα Όλα" να αφήνει εποχή, επικρατώντας σε 7 οσκαρικές κατηγορίες. Ευκαιρία, λοιπόν, να δειτε ξανά τόσο αυτήν όσο και όλα τα υπόλοιπα φιλμ που βραβεύτηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου. Το πώς και πού θα το βρείτε παρακάτω, στον αναλυτικό οδηγό που ακολουθεί.

Η τελετή απονομής των 95ων βραβείων Όσκαρ προβλήθηκε αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Η μετάδοση, η οποία εκτός της απονομής περιλαμβάνει τις αφίξεις στο κόκκινο χαλί σε ζωντανή σύνδεση με το Γιώργο Σατσίδη που βρισκόταν στο Λος Άντζελες, προβάλλεται μονταρισμένη τη Δευτέρα 13/3 αλλά και ο Σάββατο 18/3 (21.15). Επιπλέον, μέχρι τις 19 Μαρτίου η COSMOTE TV έχει ετοιμάσει για εμάς το αποκλειστικό pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA OSCARS το οποίο είναι γεμάτο οσκαρικό περιεχόμενο, με επιλεγμένες βραβευμένες ταινίες από ολόκληρη την ιστορία του θεσμού και ειδικά αφιερώματα.

Τα Πάντα Όλα (Νταν Κουάν & Ντάνιελ Σέινερτ)

ta_pada_ola2

7 Όσκαρ: ταινίας, σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου, μοντάζ, α' & β' γυναικείου ρόλου, β' ανδρικού ρόλου

Η ταινία των Ντάνιελς που σάρωσε τα Όσκαρ, περιστρέφεται γύρω από την Έβελιν (Μισέλ Γιέο), μια εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, η οποία όχι μόνο δυσκολεύεται να συνεννοηθεί με την οικογένειά της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν της δίνεται η απρόσμενη δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα… σύμπαντα. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους, δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών. Παράλληλα, είναι διαθέσιμη μέσω VOD (Cosmote TV).

All Quiet on the Western Front (Έντουαρντ Μπέργκερ)

all_quiet_on_the_western_front

4 Όσκαρ: διεθνούς ταινίας, διεύθυνσης φωτογραφίας, πρωτότυπης μουσικής, σκηνογραφίας

Μία από τις ευχάριστες κινηματογραφικές εκπλήξεις της χρονιάς, η γερμανική διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ που τοποθετείται στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, έκλεψε τις εντυπώσεις των μελών της Ακαδημίας. Πρόκειται για ένα καταπληκτικά κινηματογραφημένο και αμείλικτα προσγειωμένο επικό πολεμικό δράμα, το οποίο δε μασά τα λόγια του όσον αφορά την πραγματικότητα ενός πεδίου μάχης.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Η Φάλαινα (Ντάρεν Αρονόφσκι)

i_falaina3

2 Όσκαρ: α' ανδρικού ρόλου, μεϊκάπ

Απολύτως δίκαιη επικράτηση του Μπρένταν Φρέιζερ στον α' ανδρικό ρόλο, ο οποίος πλέον έχει επιστρέψει για τα καλά στο χολιγουντιανό προσκήνιο. Και όλα αυτά, χάρη στο ρόλο ενός υπέρβαρου καθηγητή λογοτεχνίας, ο οποίος είναι κλεισμένος στο σπίτι του αντιμετωπίζοντας σοβαρότατα προβλήματα υγείας. Τα πάντα θα αλλάξουν, όμως, τη στιγμή που αποφασίζει να επανενωθεί με την έφηβη κόρη του. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβλήθηκε στους κινηματογράφους και πλέον είναι διαθέσιμη σε VOD (Cosmote TV).

Γυναικείες Κουβέντες (Σάρα Πόλεϊ)

Γυναικείες Κουβέντες8

Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου

Η αγαπημένη, ταλαντούχα και ήδη στο παρελθόν οσκαρικά υποψήφια Σάρα Πόλεϊ ("Υστερόγραφο μιας Σχέσης", "Ιστορίες της Ζωής Μας") επέστρεψε δυναμικά διασκευάζοντας το ομώνυμο μυθιστόρημα της Μίριαμ Τόους, σκηνοθετώντας ένα πρωτοκλασάτο καστ που περιλαμβάνει τους Ρούνι Μάρα, Κλερ Φόι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Μπεν Γουίσο και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ. Το φιλ αφορά τις γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας, οι οποίες παλεύουν να συμβιβάσουν όσα ζουν στην καθημερινότητά τους με την πίστη τους. Οι μεταξύ τους διαφωνίες είναι πολλές και ουσιαστικές, ωστόσο θα πρέπει να βρουν έναν κοινό τρόπο πλεύσης, εάν θέλουν να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους, δείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών. Προσεχώς θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στη Nova, στα κανάλια Novacinema.

Πινόκιο του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο (Γκιγιέρμο ντελ Τόρο & Μαρκ Γκούσταφσον)

pinocchio_guillermo_del_toro

Όσκαρ καλύτερου animation

Με φόντο τη φασιστική Ιταλία του Μουσολίνι, ένας ξυλουργός που πενθεί την απώλεια του γιου του φτιάχνει ένα ξύλινο αγόρι το οποίο εν μία νυκτί αποκτά μαγικά ζωή και πολύ σύντομα μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

RRR (Σ. Σ. Ρατζαμούλι)

rrr

Όσκαρ πρωτότυπου τραγουδιού

Μία τρίωρη Μπόλιγουντ επική περιπέτεια, την οποία πρέπει να δεις για να την πιστέψεις. Πριν την ανεξαρτητοποίηση της Ινδίας, δύο εντελώς διαφορετικών καταβολών ήρωες, ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στις αποικιοκρατικές δυνάμεις των Άγγλων.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Top Gun: Maverick (Τζόζεφ Κοσίνσκι)

top_gun_maverick_kritiki2
Λεζάντα

Όσκαρ ήχου

Έχοντας παραμείνει στο βαθμό του σμηναγού λόγω της αντισυμβατικής συμπεριφοράς του, ο Πιτ "Μάβερικ" Μίτσελ επιστρέφει στο Top Gun ως εκπαιδευτής μιας ομάδας νεαρών πιλότων για μια άκρως επικίνδυνη αποστολή. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβλήθηκε τους κινηματογράφους και πλέον είναι διαθέσιμη μέσω VOD (Cosmote TV).

Avatar: The Way of Water (Τζέιμς Κάμερον)

avatar_the_way_of_water2

Όσκαρ ειδικών εφέ

Το σίκουελ του franchise φαινομένου, το οποίο στην Ελλάδα σύντομα θα έχει ξεπεράσει τα 400.000 εισιτήρια συνολικά, βρίσκει τον κεντρικό ήρωα Τζέικ Σάλι να ζει μια ήσυχη ζωή στην Πανδώρα με τη Νεϊτίρι και τα τέσσερα παιδιά τους. Μέχρι που οι Άνθρωποι του Ουρανού επιστρέφουν για να πάρουν εκδίκηση. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία παίζεται στους κινηματογράφους. Βρείτε εδώ το πρόγραμμα προβολών.

Black Panther: Wakanda Forever (Ράιαν Κούγκλερ)

black_panther_wakanda_forever2

Όσκαρ κουστουμιών

Μετά την απώλεια του Black Panther, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Γουακάντα προσπαθούν ταυτόχρονα να διατηρηθούν στην εξουσία, να προστατεύσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, αλλά και να αντιμετωπίσουν έναν νέο εχθρό που απειλεί την ύπαρξή της. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του "α" εδώ.

Η ταινία προβλήθηκε τους κινηματογράφους και πλέον είναι διαθέσιμη στο Disney+.

The Elephant Whisperers (Καρτίκι Γκονσάλβες)

The Elephant Whisperers

Όσκαρ ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

Η διάρκειας 40' ταινία τεκμηρίωσης από την Ινδία, απεικονίζει με διαπεραστική τρυφερότητα τη σχέση ανάμεσα σε ελέφαντες που έχουν εγκαταλειφθεί και τους ανθρώπους που ανέλαβαν τη φροντίδα τους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (Πίτερ Μπάιντον & Τσάρλι Μακίζι)

The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

Όσκαρ animation μικρού μήκους

Μια ετερόκλητη παρέα τεσσάρων φίλων, μαθαίνουν την αξία του δεσίματος, του κουράγιου και της ελπίδας στην κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου παραμυθιού του Τσάρλι Μακίζι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

Μη διαθέσιμα προς το παρόν στην Ελλάδα

Όσκαρ ντοκιμαντέρ: Navalny (Ντάνιελ Ρόερ)
Όσκαρ μικρού μήκους ταινίας: An Irish Goodbye (Τομ Μπέρκλι & Ρος Γουάιτ)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/04/2024

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.

Ελληνικό box office: Το "Panda" συνεχίζει να... δέρνει

Ενώ ούτε εμφύλιοι πόλεμοι ούτε τρομακτικά βαμπίρ μπορούν να τα βάλουν με τον ανίκητο Πο, τα animation είναι το μοναδικό είδος ταινιών που συνεχίζει να κινητοποιεί το αδρανές εδώ κι ένα μήνα κινηματογραφικό κοινό.

History Projected "Ιστορία και αρχείο": Κινηματογραφικοί διάλογοι ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Δείτε το 2ο επεισόδιο που περιλαμβάνει δυο ταινίες για το πολυφωνικό, αναγκαίο παρόν κάθε αρχειακής κατασκευής.

Horrorant Film Festival 2024: Φόβος και τρόμος στο Ελιζέ

Με 58 ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο και ξεχωριστούς καλεσμένες η horror διοργάνωση επιστρέφει ξανά στο παραδοσιακό σπίτι της.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Όλες οι ταινίες που θα δούμε στα σινεμά το καλοκαίρι του 2024

Ανακαλύψτε τους τίτλους που πρόκειται να βρεθούν στις μαρκίζες των θερινών κινηματογράφων τους επόμενους μήνες.