Αναζητούνται θεατές: Πώς θα γεμίσουν ξανά τα σινεμά; Η Tulip Entertainment απαντά

Η Μαριλίζα Τοτόμη, γενική διευθύντρια της εταιρίας διανομής Tulip Entertainment απαντά στις ερωτήσεις του "α" στο πλαίσιο του ρεπορτάζ όπου αναζητούνται χειροπιαστές λύσεις για το μέλλον του κινηματογράφου.

moonage_daydream_screening1 ©Thaleia Galanopoulou

Σε μια κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον των σκοτεινών αιθουσών, ξεκινάμε στο "α" ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ στο πλαίσιο του οποίου συνομιλούμε με τους ανθρώπους της αγοράς, αναζητώντας χειροπιαστές λύσεις που θα διασφαλίζουν την ύπαρξη του κινηματογράφου στην Ελλάδα.

Στη σειρά των άρθρων που θα δημοσιεύονται τις επόμενες εβδομάδες και έχει ήδη ξεκινήσει, συνεχίζουμε με την εταιρία διανομής Tulip Entertainment και τη γενική διευθύντρια Μαριλίζα Τοτόμη η οποία απαντά στις ερωτήσεις του "α". Το συνολικό σκεπτικό του ρεπορτάζ μπορείτε να το βρείτε εδώ, ενώ όλες οι απαντήσεις των συμμετεχόντων θα βρίσκονται εδώ.

Η κυρία Τοτόμη επέλεξε να τοποθετηθεί συνολικά επί των ερωτημάτων που της θέσαμε, έτσι ακολουθεί παρακάτω η απάντηση που μας έστειλε.

ticket_to_paradise_screening
©Studio Panoulis

"Η πανδημία επέσπευσε μια αλλαγή που διαφαινόταν τον τελευταίο καιρό, την άνοδο της οικιακής διασκέδασης, μέσα από πλατφόρμες. Η απότομη όμως αλλαγή αυτή είναι λογικό να έφερε μία διαστρεβλωμένη εικόνα της υπέρμετρης 'βολής' στον καναπέ.
Το σινεμά είναι εδώ και θα παραμείνει. Έχει περάσει κι άλλες κρίσεις, ενδεχομένως μεγαλύτερες.

Ολόκληρη η αγορά, όχι μόνο η Ελλάδα, βρίσκεται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο από την οποία μαθαίνουμε, ως παραγωγοί, ως διανομείς, ως αιθουσάρχες, κατά κύριο λόγο από το κοινό μας, το τι θέλει να παρακολουθήσει και πώς. Από το είδος των ταινιών μέχρι τις ειδικές 'μεγάλες' οθόνες.

Οι ταινίες που φτιάχνονται για τη μεγάλη οθόνη δεν μπορούν παρά να βλέπονται αποκλειστικά σε αυτή: με τέλειες συνθήκες προβολής, με παρέα όχι μόνο τους φίλους μας αλλά και τους αγνώστους που μοιραζόμαστε την εμπειρία.
Η Γιορτή του Σινεμά ήταν μία πρώτη ένδειξη της διάθεσης επιστροφής. Θα γίνουν κι άλλες ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.

Τρέχουμε αυτή τη μεταβατική χρονιά με 70% περισσότερα εισιτήρια από πέρσι, που ήμασταν κλειστά για 5 μήνες. Και το αντίστοιχο διάστημα Ιουν-Δεκ τρέχει με 20% άνοδο.

Μαριλίζα Τοτόμη"

moonage_daydream_screening2
©Thalia Galanopoulou

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ταινίες με πρωταγωνίστρια (και) τη βροχή

Εμπνευσμένοι από το σημερινό γκρίζο σκηνικό, συγκεντρώσαμε 7 εμβληματικές ταινίες που χρησιμοποιούν τη βροχή για να γράψουν ιστορία στη μεγάλη οθόνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

Ποιο είναι το ντοκιμαντέρ "Και ΕΛ και ΑΛ", που παρουσιάζεται σήμερα στη Στέγη

Παρουσία του σκηνοθέτη, Ιλίρ Τσούκο, και συντελεστών της ταινίας θα προβληθεί σήμερα το βραβευμένο ντοκιμαντέρ για την αλβανική μετανάστευση.

"Το δράμα της κατεδάφισης": Δωρεάν προβολή και συζήτηση για τη βιομηχανία ακινήτων στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Από τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που καταρρέουν έως τον αδιάκοπο κύκλο κατεδάφισης και νέας οικοδόμησης, η ταινία εξερευνά τις πρακτικές κερδοφορίας.

Sneak peak στο 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με πέντε ντοκιμαντέρ και την αφίσα της διοργάνωσης

Ντοκιμαντέρ για σημαντικές προσωπικότητες και μια αφίσα δια χειρός του γνωστού εικαστικού Αλέξανδρου Ψυχούλη ανακοίνωσε η διοργάνωση του φεστιβάλ.

Αν σου άρεσε το 'Marty Supreme', τσέκαρε κι αυτές τις 12 ταινίες

Ήρωες που καλούνται να επιβιώσουν σε έναν αφιλόξενο κόσμο, ακολουθώντας τη δύσκολη πορεία προς το American Dream, που τους γεμίζει ηθικά διλήμματα. Ακριβώς όπως και ο χαρακτήρας του Τιμοτέ Σαλαμέ.

"Οι Δικοί μου Άνθρωποι": Πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ-ύμνο στην αγάπη και το θάρρος

Στις 22 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την The Film Group το ντοκιμαντέρ της Άννας Ρεζάν που φωτίζει τη λησμονημένη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων.

Οι 10 καλύτερες σκηνές του Ντέιβιντ Λιντς

Βλέπουμε ξανά τα στιγμιότυπα της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη που μας έμειναν αξέχαστα, με αφορμή τη σημερινή επέτειο της γέννησής του.