Rosemary

Νηπιακά ναΐφ και εντελώς κακοφτιαγμένο ερωτικό δράμα, το οποίο «στριφογυρίζει» εμμονοληπτικά γύρω από δυο σεναριακά μοτίβα – το ένα πιο αδέξιο απ’ το άλλο. | Powered by Uber.

Rosemary

Στην πρώτη ταινία του Αλέξανδρου Μαράκη-Μπούρκα, την οποία υπογράφει και ως σεναριογράφος και πρωταγωνιστής, ο Παύλος είναι ένας συνεσταλμένος νεαρός ζωγράφος με μια άνευ ορίων καλοπροαίρετη αθωότητα. Αν και καταπιέζεται συστηματικά από τη μητέρα του και την αδελφή του, όταν γνωρίσει τον Στέφανο, τα ποιήματα του οποίου τον συγκινούν βαθιά, θα ξεκινήσει μαζί του μια ερωτική σχέση. Η οικογένεια του Παύλου, όμως, αντιδρά έντονα και προσπαθεί να τον "εξορκίσει". 


Το νηπιακά ναΐφ και εντελώς κακοφτιαγμένο ερωτικό δράμα του Μαράκη-Μπούρκα περιγράφει αφόρητα μονοδιάστατα τους πάντες και τα πάντα, ενώ οι διάλογοί του θυμίζουν σχολικό σκετς. Παράλληλα, η ταινία "στριφογυρίζει" εμμονοληπτικά γύρω από δύο όλα κι όλα μοτίβα (η μελό ρομαντική σχέση και ο αλά horror movie οικογενειακός συνετισμός), το ένα πιο αδέξιο απ’ το άλλο.

Ελλάδα. 2025. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: NEW STAR

Περισσότερες πληροφορίες

Rosemary

  • Δραματική
  • 2025
  • Διάρκεια: 100 '
  • Αλέξανδρος Μαράκης-Μπούρκας

Ο Παύλος είναι ένας συνεσταλμένος νεαρός ζωγράφος. Γνωρίζει τον Στέφανο, τα ποιήματα του οποίου τον συγκινούν, και ξεκινάει μαζί του μια ερωτική σχέση. Η οικογένεια του Παύλου, όμως, αντιδρά έντονα και προσπαθεί να τον «εξορκίσει».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικά αριστουργήματα που βλέπουμε στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

Διαβάστε για τις κλασικές ελληνικές ταινίες που αξίζει να δείτε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/06/2026

Λίγο πριν το Ηρώδειο: Το ιστορικό ντοκιμαντέρ για τους Einstürzende Neubauten προβάλλεται στο Τριανόν

Στον κινηματογράφο Τριανόν προβάλλεται το ντοκιμαντέρ Elektrokohle (Von Wegen / Off Ways) για τη θρυλική συναυλία των Einstürzende Neubauten λίγο μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Ο δημιουργός Uli M. Schüppel θα είναι εκεί για να απαντήσει σε ερωτήσεις και να παρουσιάσει σπάνιο, ανέκδοτο αρχειακό υλικό.

Τελικά, αξίζει να δεις τον "Ξένο" του Φρανσουά Οζόν στο σινεμά;

Με την ταινία του, ο Οζόν επεμβαίνει ελάχιστα στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Αλμπέρ Καμί, προσφέροντας μια στιλιζαρισμένη, συναρπαστικά κυνική οπτική στην παντελή έλλειψη νοήματος της σύγχρονης πραγματικότητάς μας.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα θερινά σινεμά

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 11 Ιουνίου.

Μάθαμε το πλήρες πρόγραμμα του 5ου Evia Film Project

Ταινίες αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών, κλασικά αριστουργήματα, περιπέτειες, θρίλερ, ανοιχτές συζητήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, όσα θα δούμε στο 5ο Evia Film Project.

Πως ο Φρανσουά Οζόν διασκεύασε ένα από τα προφητικότερα μυθιστορήματα της εποχής μας

Ο πολυπράγμων Γάλλος σκηνοθέτης μιλάει για το πως μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τον "Ξένο" του Αλμπέρ Καμί, αποσπώντας τέσσερις υποψηφιότητες για Σεζάρ και φτάνοντας ως το διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Ούντι Αλόνι έρχεται για μια κινηματογραφική περφόρμανς στην Ταινιοθήκη

Μαζί με τον Δημήτρη Τσίκλη και τον Γερμανό ηθοποιό Σεμπάστιαν Κοχ, ο Ούντι Αλόνι παρουσιάζει την περφόρμανς "A Radical Jew – A Self-Portrait of a Remnant" αλλά και δύο ταινίες του.