Όλες οι πολυαναμενόμενες ταινίες του 2023

Συγκεντρώσαμε τα φιλμ που περιμένουμε όσο τίποτα να δούμε στη μεγάλη οθόνη ως τις αρχές του καλοκαιριού.

babylon1 «Βαβυλώνα»

Με τη νέα χρονιά να βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα της και έχοντας ήδη αποχαιρετήσει τα καλύτερα φιλμ του 2022, παρακάτω συγκεντρώσαμε όλες τις ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2023 στη μεγάλη οθόνη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Οσκαρικά, υπερηρωικά, σίκουελ, arthouse και μη, όλα όσα θα κεντρίσουν το σινεφίλ ενδιαφέρον βρίσκονται στις επόμενες γραμμές.

Μίλα μου για Όσκαρ

ta_pneumata_tou_iniserin_nixtes_premieras
"Τα Πνεύματα του Ινισέριν"

Η νέα χρονιά μπαίνει δυναμικά στο κόλπο των πολυαναμενόμενων πρεμιέρων, καθώς κυκλοφορούν διαδοχικά οι μεγάλοι τίτλοι που φιλοδοξούν να βρεθούν στα 95α βραβεία Όσκαρ (12/3). Έτσι, χρονολογικά, έχουμε: το φαβορί του α’ ανδρικού ρόλου Μπρένταν Φρέιζερ βρίσκεται στη "Φάλαινα" (5/1) του Ντάρεν Αρονόφσκι, ο σκηνοθέτης του "La La Land" Ντάμιεν Σαζέλ επιστρέφει με την αυστηρώς ακατάλληλη μα γκλαμουράτη "Βαβυλώνα" (19/1), ενώ ο οσκαρικός Μάρτιν ΜακΝτόνα "κερνάει" μαύρο σαν την Guinness χιούμορ στα "Πνεύματα του Ινισέριν" (2/2). Τέλος, ο Λούκας Ντοντ έχει σοβαρές πιθανότητες για το διεθνές Όσκαρ χάρη στο queer δράμα "Close" (16/2), όπως και η σκηνοθέτρια Σάρα Πόλεϊ για το διασκευασμένο σενάριο του "Γυναικείες Κουβέντες" (23/2).

Όλα τα βλέμματα στην Μπλάνσετ

tár1
"Tár"

Στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ, μονάχα τέσσερις γυναίκες ηθοποιοί έχουν αποσπάσει τουλάχιστον τρία χρυσά αγαλματίδια για α’ ή β’ ρόλο. Σε αυτό το κλειστό κλαμπ μέλη φιλοδοξεί σύντομα να μπει και η Κέιτ Μπλάνσετ. Η 54χρονη είναι ήδη διπλά οσκαρική κι όπως δείχνουν τα προγνωστικά, μόνο μια ιστορική ανατροπή τη χωρίζει από μια ακόμα νίκη. Όλα αυτά, χάρη στο πολυσυζητημένο "Tár" (Τοντ Φιλντ, 9/2), όπου ενσαρκώνει μια διάσημη συνθέτρια κλασικής μουσικής και διευθύντρια ορχήστρας, η οποία θεωρείται κορυφαία στον κλάδο της. Ωστόσο, την ώρα που ετοιμάζει την έκδοση ενός βιβλίου και τη ζωντανή παρουσίαση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μπετόβεν, ξεσπά ένα συνταρακτικό σκάνδαλο που φέρνει την καριέρα της στο χείλος της καταστροφής.

Φορέστε τα υπερηρωικά σας

spiderman_across_the_spider_verse
"Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν"

Το 2023 πρόκειται να είναι μια ακόμα χρονιά γεμάτη από υπερηρωικές περιπέτειες, νέους super χαρακτήρες και φυσικά, θεαματική δράση. Τον "χορό" αρχίζει στις 16/2 το "Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία", η περιπέτεια που εκκινεί την πέμπτη φάση των ταινιών της Marvel. Ακριβώς ένα μήνα μετά, ένας παλιός γνώριμος επιστρέφει στο "Shazam! 2" (16/3), ενώ μετά από πέντε χρόνια οι "Φύλακες του Γαλαξία" (4/5) επανενώνονται για τρίτη φορά. Βέβαια, το μεγαλύτερο στοίχημα έρχεται στις 1/6, όταν και κάνει πρεμιέρα το animation "Spider-Man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-σύμπαν". Στο σίκουελ ο νεαρός Spidey Μάιλς Μοράλες ανακαλύπτει έναν ολοκαίνουριο κόσμο ο οποίος, φυσικά, κρύβει απροσδόκητα μοχθηρούς κινδύνους…

Σέξι κι όποιος αντέξει

magic_mike_o_teleftaios_tou_xoros_trailer
"Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός"

Όταν το 2012 ο Στίβεν Σόντερμπεργκ σκαρφιζόταν το "Magic Mike", κανείς δεν περίμενε πως μια ταινία για έναν καυτό λαϊκό στρίπερ θα γινόταν σουξέ. Αρκετά χρόνια και ένα σίκουελ μετά, ο Σόντερμπεργκ σκηνοθετεί τον "Τελευταίο Χορό" (9/2) και επανενώνεται με τον Μάικ του τίτλου που ενσαρκώνει ο Τσάνινγκ Τέιτουμ. Ο οποίος προτού αποσυρθεί θα πρέπει να σαγηνεύσει τη Σάλμα Χάγιεκ στο ρόλο μιας εύπορης γυναίκας, για χάρη της οποίας ο Μάικ δίνει μια ακόμα σέξι παράσταση.

Γουίλεμ Νταφόε αλά ελληνικά

inside_willem_dafoe
"Inside"

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Κατσούπης ("My Friend Larry Gus") στο ντεμπούτο του στη μυθοπλασία "Inside" (9/3) βρίσκεται στην πλεονεκτική θέση να έχει πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Γουίλεμ Νταφόε. Το κλειστοφοβικό θρίλερ του Έλληνα δημιουργού, αφορά ένα διαρρήκτη ο οποίος κατά τη διάρκεια μιας ληστείας πολύτιμων έργων τέχνης εγκλωβίζεται σε ένα πολυτελές και τεχνολογικά προηγμένο νεοϋορκέζικο ρετιρέ. Έτσι από το πουθενά, ο ληστής θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να επιβιώσει, αλλά και να προστατέψει την πνευματική διαύγειά του, αγνοώντας το όποιο κόστος.

Μην πυροβολείτε τον Κιάνου

john_wick_chapter4

Ένα από τα πιο επιτυχημένα περιπετειώδη franchises των τελευταίων ετών επιστρέφει. Στο "John Wick: Chapter 4" (23/3) ο Κιάνου Ριβς οπλίζει ξανά το όπλο του στο ρόλο του ασυναγώνιστου εκτελεστή Τζον Γουίκ, μόνο που αυτήν τη φορά το κάνει για να κερδίσει την ανεξαρτησία του. Η έξοδος από το οργανωμένο έγκλημα, ωστόσο, δεν έρχεται χωρίς κόστος, καθώς απέναντί του θα βρει ένα "τείχος" σκληροτράχηλων παρανόμων.

"Χρυσό" arthouse σινεμά

epistrofi_sti_seoul_new
"Επιστροφή στη Σεούλ"

Με τη Χρυσή Αθηνά στις αποσκευές της, το μεγάλο βραβείο των πρόσφατων Νυχτών Πρεμιέρας, καταφτάνει στους κινηματογράφους η ταινία "Επιστροφή στη Σεούλ" (20/4). Ένα άψογα σκηνοθετημένο δράμα, στο οποίο μια νεαρή ασιατικής καταγωγής Γαλλίδα, ξεκινά ένα έντονο ταξίδι αυτογνωσίας όταν αποφασίζει να βρει τους βιολογικούς γονείς της. Η έρευνά της την οδηγεί στη Νότια Κορέα, όπου έρχεται αντιμέτωπη με την περίπλοκη νομοθεσία της χώρας, η οποία την υποχρεώνει να βρει μόνη τους ανθρώπους που την έφεραν στη ζωή, αγνοώντας τι την περιμένει.

Πανάκριβα γκάζια

fast_and_furious9

Το λαοφιλές και δεκαεξαβάλβιδο franchise "Fast & Furious" πρόκειται σιγά σιγά να παρκάρει οριστικά. Όχι όμως χωρίς κρότο. Το φινάλε της υπερεπιτυχημένης σειράς ταινιών φημολογείται πως θα έχει δύο κεφάλαια, με το πρώτο και δέκατο συνολικά στο franchise να τιτλοφορείται "Fast X" (18/5). Μάλιστα, πρόκειται για μία από τις πιο ακριβές παραγωγές στην κινηματογραφική ιστορία, με τον προϋπολογισμό να κυμαίνεται στα 340 εκατομμύρια δολάρια. Ο Βιν Ντίζελ επιστρέφει στο ρόλο του πάτερ φαμίλια της αυτοκινητιστικής συμμορίας, ο οποίος αναμένεται να συγκρουστεί ξανά με τη μοχθηρή Σάιφερ (Σαρλίζ Θερόν).

Η νέα "Μικρή Γοργόνα"

i_mikri_gorgona2022
"Η Μικρή Γοργόνα"

Σύντομα πρόκειται να συστηθούμε από την αρχή με την ανανεωμένη και live-action "Μικρή Γοργόνα" (25/5) της Disney. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άριελ βρίσκεται η Χάλι Μπέιλι, η οποία αποτελεί την πρώτη Αφροαμερικανίδα ηθοποιό που ενσαρκώνει μια πριγκίπισσα της Disney. Η πλοκή, βέβαια, είναι γνωστή από το animation του 1989: ερωτευμένη με έναν πρίγκιπα, μια γοργόνα ζητά από μια μάγισσα του βυθού να την κάνει θνητή, αλλά το τίμημα της μεταμόρφωσης είναι βαρύ. Στο ρόλο του πρίγκιπα βρίσκεται ο Τζόνα Χάουερ-Κινγκ, τη μοχθηρή μάγισσα Ούρσουλα ενσαρκώνει η αγαπημένη κωμικός Μελίσα ΜακΚάρθι, ενώ το βασιλιά του βυθού και πατέρα της Άριελ ο οσκαρικός Χαβιέ Μπαρδέμ.

Η εκδίκηση των nerds

dungeons_and_dragons
"Dungeons & Dragons"

Δύο αγαπημένα παιχνίδια, το ένα επιτραπέζιο και το άλλο video game, περνούν με υποσχέσεις στη μεγάλη οθόνη. Αρχικά έχουμε το "Dungeons & Dragons" (30/3), το οποίο δίνει σάρκα και οστά στο παιχνίδι φαντασίας όπου πρωταγωνιστούν ιππότες, ξωτικά και μαγικά πλάσματα. Έπειτα, ακολουθεί το "Super Mario Bros." (6/4), το οποίο εμπνέεται από τις περιπέτειες του πιο διάσημου υδραυλικού στον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".