"And": Έμα Στόουν, Γουίλεμ Νταφόε και Τζέσι Πλέμονς στη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Το επόμενο πρότζεκτ του διακεκριμένου σκηνοθέτη συγκεντρώνει ένα πρωτοκλασάτο καστ και ένα σενάριο που συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

bleat_press_conference ©Natalia Tsoukala ©Natalia Tsoukala

Με έναν τίτλο αίνιγμα, ένα πρωτοκλασάτο καστ και την πλοκή να φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό, έρχεται προσεχώς η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Το επόμενο διάστημα ο Έλληνας σκηνοθέτης ξεκινά τα γυρίσματα του νέου φιλμ του με τίτλο "And", το οποίο τον βρίσκει να επανενώνεται ξανά με την Έμα Στόουν, τέσσερα χρόνια μετά την οσκαρική "Ευνοούμενη" και ένα μετά την ποιητική μικρού μήκους "Βληχή". Ένας ακόμα συνεργάτης του Λάνθιμου που επιστρέφει είναι και ο σεναριογράφος Ευθύμης Φιλίππου, ο οποίος συνυπογράφει το "And." και έρχεται να ενώσει τις δυνάμεις του με το δημιουργό για έκτη φορά μετά τα "Κυνόδοντας", "Άλπεις", "Αστακός", "Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού" και τη μικρού μήκους "Nimic".

Εκτός από τη Στόουν, στο καστ συμμετέχουν οι Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι και Τζέσι Πλέμονς, με τον τελευταίο να έχει φρέσκια την οσκαρική υποψηφιότητά του για την "Εξουσία του Σκύλου" (Τζέιν Κάμπιον, 2021). Όσο για την Κουόλι, πρόκειται για μία από τις πλέον ανερχόμενες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, έχοντας κρατήσει ένα χαρακτηριστικό ρόλο στο "Κάποτε στο... Χόλιγουντ" (Κουέντιν Ταραντίνο, 2019), ξεχωρίσει στη σειρά "Maid" του Netflix και συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως η Κλερ Ντενί ("Stars at Noon").

Το "And" μπορεί να ξεκινάει σύντομα τα γυρίσματά του, όμως, ο Λάνθιμος έχει στα σκαριά ακόμα μία παραγωγή, η οποία επίσης αναμένεται τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για το "Poor Things", όπου ξανά πρωταγωνιστούν οι Στόουν - Νταφόε, δηλαδή την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "Χαμένα κορμιά" (εκδ. Νεφέλη) του Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992. Όποιο φιλμ και εάν έρθει πρώτο, το σίγουρο είναι πως το 2023 θα είναι λανθιμική χρονιά...

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Η "Βαϊάνα" σάλπαρε μόνη

Σε αντίθεση με το "Toy Story 5", το live action ριμέικ της Πολυνήσιας ηρωίδας της Disney δεν συγκίνησε ιδιαίτερα τους ανήλικους σινεφίλ. Αμείωτο το ενδιαφέρον για την "Εμμονή", ενώ πολλοί έχουν αποδεχθεί την "Πρόσκληση" της Πενέλοπε Κρουζ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
14/07/2026

Πέντε σπουδαίες αφορμές για θερινό σινεμά αυτή την εβδομάδα

Μερικές από τις καλύτερες ταινίες που προβάλλονται αυτές τις ημέρες στους θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας.

"Motor City": Η επιστροφή του Άλαν Ρίτσον πυροδοτεί μια αμείλικτη αλυσίδα εκδίκησης

Η ταινία του Πότσι Ποντσιρόλι έρχεται στις αίθουσες και πατάει τέρμα το γκάζι.

"Digger": Πρώτο trailer για τη νέα εξωφρενική ταινία του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο ξεκινά μια ξέφρενη αποστολή για να αποδείξει ότι είναι ο σωτήρας της ανθρωπότητας πριν η καταστροφή που έχει προκαλέσει εξαφανίσει τα πάντα.

Πόσα λεφτά έχει ξοδέψει το Χόλιγουντ για να σώσει τον Ματ Ντέιμον;

Οι επιλογές ρόλων του Ματ Ντέιμον έχουν γίνει πλέον το απόλυτο κινηματογραφικό meme. Κάθε φορά που ο τύπος μπλέκει κάπου, μια ολόκληρη, πανάκριβη επιχείρηση διάσωσης στήνεται για χάρη του.

Θυμόμαστε τους 10 καλύτερους ρόλους του Σαμ Νιλ

Ο κινηματογράφος αποχαιρετά σήμερα, 13 Ιουλίου, έναν από τους πιο αγαπημένους και χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Λένε ότι σε αυτό το υπαίθριο σινεμά βλέπουμε τις πιο μαγικές κινηματογραφικές προβολές στο Αιγαίο

Υπαίθριες προβολές και ξεχωριστοί καλεσμένοι σε μοναδικές κινηματογραφικές βραδιές περιμένουν το κοινό στο πλαίσιο του Kimolos Experience Festival 2026.