Ο Γουίλεμ Νταφόε εκτός απροόπτου στο "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου

Δημοσιεύματα του εξωτερικού θέλουν τον υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό να εντάσσεται στο cast της επόμενης ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη.

Ο Γουίλεμ Νταφόε εκτός απροόπτου στο «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων Μέσων και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Deadline, ο Γουίλεμ Νταφόε θα είναι στο cast της επόμενης ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου.

Οι πληροφορίες δεν έχουν έως τώρα διαψευστεί από την παραγωγό εταιρία Element Pictures, έτσι όλα δείχνουν πως ο Νταφοέ θα βρεθεί στο πλάι της οσκαρικής Έμα Στόουν, η οποία έχει ήδη ανακοινωθεί ως πρωταγωνίστρια του "Poor Things", όπως τιτλοφορείται το πρότζεκτ του Έλληνα σκηνοθέτη. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου "Χαμένα κορμιά" (εκδ. Νεφέλη) του Άλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη του μυθιστορήματος: "Τοποθετημένο στη Γλασκώβη και τα περίχωρά της, στην Αλεξάνδρεια και στο Παρίσι της δεκαετίας του 1880, το βιβλίο περιγράφει τις ερωτικές ζωές δύο γιατρών και μιας γυναίκας που ένας από τους δύο έχει δημιουργήσει. Περιέχει μερικούς ανίερους γάμους, αλλά σχεδόν καμία διαστροφή. Τίποτα σ' αυτές τις σελίδες δεν θα μπορούσε να εκπλήξει τη Μαίρη Σέλεϋ, τον Λιούις Κάρολ ή τον Άρθρουρ Κόναν Ντόυλ, όπως και τίποτα δεν θα μπορούσε να κάνει ένα αθώο παιδί να κοκκινίσει".

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό ποιο ρόλο θα κρατήσει ο Νταφόε. Το "Poor Things", πάντως, είναι ένας ακόμα πρωτοκλασάτος τίτλος στη φιλμογραφία του ηθοποιού, ο οποίος τελευταία έχει πρωταγωνιστήσει σε εξαιρετικές ταινίες όπως τα "Florida Project" (Σον Μπέικερ, 2017) και "Ο Φάρος" (Ρόμπερτ Έγκερς, 2019), ενώ συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Γουές Άντερσον στο πολυαναμενόμενο "French Dispatch".

Ο Γουίλεμ Νταφόε εκτός απροόπτου στο "Poor Things" του Γιώργου Λάνθιμου - εικόνα 1

Όσο για τον Λάνθιμο, με το "Poor Things" να δρομολογείται για γύρισμα τον προσεχή φθινόπωρο και τις ανακοινώσεις γύρω από την παραγωγή να αυξάνονται, μένει να φανεί εάν θα προχωρήσει κάποιο από τα υπόλοιπα πρότζεκτ με τα οποία έχει συνδεθεί μετά την επιτυχία της "Ευνοούμενης" (2018). Συγκεκριμένα, το όνομα του σκηνοθέτη έχει ακουστεί για τη μεταφορά του εξαιρετικού νουάρ "Pop. 1280", γραμμένο το 1964 από τον Τζιμ Τόμσον, προτού ακολουθήσει ακόμα μια διασκευή, αυτή τη φορά του γοτθικού γουέστερν "Το Τέρας των Χώκλιν". Όλα αυτά ενώ, στα χαρτιά, έχει αναλάβει τη δημιουργία της μίνι σειράς "The Man in the Rockefeller Suit", όπως επίσης τη μικρού μήκους "The Artist on the Composer" για λογαριασμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι Αντίπαλοι

Σεναριακό υπόδειγμα αθλητικού (μελο)δράματος πάνω στις απρόβλεπτες διαδρομές των ανθρώπινων επιθυμιών. "Χορογραφημένο" με ερωτική ένταση και σκηνοθετημένο με φλασάτη, βιντεοκλιπίστικη αυταρέσκεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
25/04/2024

Ζωντανό Πνεύμα

Δύο κόσμοι και τρεις γενιές συγκρούονται σε ένα δράμα ενηλικίωσης με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού, κωμωδίας και θρίλερ, το οποίο, όμως, ασθμαίνει για να βρει την ιδανική ισορροπία.

Ο Τελευταίος Ήρωας

Κουστουριτσική, ξέφρενη και βιτριολική σάτιρα, η οποία βγαίνει απ’ τα νερά της όταν προσπαθεί, αδίκως, να σοβαρευτεί και να περάσει "μηνύματα".

Σούπερ Μάγκι

Σίκουελ ενός διεκπεραιωτικά στημένου αυστραλέζικου animation, το οποίο καταγγέλλει απλοϊκά τους κινδύνους της υπνωτιστικά γοητευτικής νέας εικονικής πραγματικότητας.

Ο Μύλος και ο Σταυρός

Με κάδρα που παραπέμπουν σε πίνακες της φλαμανδικής και της ολλανδικής σχολής, ο Μαγιέφσκι στήνει μια οπτικά μεγαλοπρεπή αλληγορία πάνω στην τέχνη, την αληθινή ζωή και την ανθρώπινη μισαλλοδοξία.