Πως άνοιξαν τα "Lightyear" και "Το Τέλειο Αφεντικό" στο ελληνικό box office;

Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησαν οι πρεμιέρες του προηγούμενου κινηματογραφικού τετραημέρου, στο οποίο επανέκαμψαν και οι επανεκδόσεις κλασικών τίτλων.

Lightyear10

Δυο θετικές (το άνοιγμα του "Τέλειου Αφεντικού", το κράτημα του "Top Gun") και δυο αρνητικές επιδόσεις (το άνοιγμα του "Lightyear", η συνέχεια του "Jurassic World") κατέβασαν την προσέλευση του τετραημέρου από τους 86.200 στους 72.000 θεατές, με τις επανεκδόσεις να επιστρέφουν δυναμικά. Το τελευταίο animation των Pixar και Disney είχε χλιαρή υποδοχή και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αντίθετα από το "Jurassic World: Κυριαρχία", ενώ το "Τέλειο Αφεντικό" δίνει ελπίδες στους "καλλιτεχνικούς" τίτλους με κάποιο εμπορικό δέλεαρ (εδώ τον Χαβιέρ Μπαρδέμ) πως μπορούν να ξεκολλήσουν από τα τετραψήφια νούμερα.
Τα "Μαγνητικά Πεδία" έχουν βάλει πλέον στόχο τους 25.000 θεατές, το χαλκέντερο "Ενκάντο" συμπλήρωσε ένα πεντάμηνο συνεχών προβολών, ενώ το "Γεγονός" συνέχισε με 1.027 εισιτήρια (στα 10.866) και ο "Μετρητής Καρτών" με 937 (στα 6.177). Τέλος, το "Καλή Τύχη Λίο Γκράντε" άνοιξε με 1.043 εισιτήρια από 16 αίθουσες.

Ελληνικό box office 16-19/6:

1. Lightyear - 16.192 εισιτήρια (152 αίθουσες, 16.192 συνολικά)
2. Top Gun: Maverick - 15.768 εισιτήρια (99 αίθουσες, 202.238 συνολικά)
3. Jurassic World: Κυριαρχία - 13.754 εισιτήρια (119 αίθουσες, 64.513 συνολικά)
4. Το Τέλειο Αφεντικό - 10.003 εισιτήρια (18 αίθουσες, 10.003 συνολικά)
5. Υψηλή Ραπτική - 1.934 εισιτήρια (18 αίθουσες, 1.934 συνολικά)
6. Μερικοί το Προτιμούν Καυτό - 1.824 εισιτήρια (4 αίθουσες, 1.824 συνολικά)
7. Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 1.535 εισιτήρια (17 αίθουσες, 230.233 συνολικά)
8. Ο Άγνωστος του Εξπρές - 1.498 εισιτήρια (4 αίθουσες, 1.498 συνολικά)
9. Μαγνητικά Πεδία - 1.240 εισιτήρια (12 αίθουσες, 18.181 συνολικά)
10. Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός - 1.195 εισιτήρια (11 αίθουσες, 90.499 συνολικά)

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο

Μία από τις πιο σημαντικές ταινίες της χρονιάς, ο νέος Τζέιμς Κάμερον, η ταινία που χάρισε στον Τζιμ Τζάρμους τον πρώτο του Χρυσό Λέοντα και η ιστορία του Ιωάννη Καποδίστρια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
01/12/2025

Ένας ηθοποιός-outsider, φαβορί για το ρόλο του James Bond

Ο νεαρός Βρετανός ηθοποιός είναι ίσως ο νέος ‘αγαπημένος’ της παραγωγής για να υποδυθεί τον 007.

Επιστρέφουν οι "Μέρες Ελληνικού Κινηματογράφου" στην Κωνσταντινούπολη

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το φεστιβάλ θα ταξιδέψει ελληνικές ταινίες στη γειτονική πόλη.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 4/12

Μία πραγματική τραγωδία από την Παλαιστίνη, ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι και όλα όσα έρχονται προσεχώς στις μαρκίζες.

Ταινίες από Έλληνες δημιουργούς που βλέπουμε στα σινεμά αυτή την εβδομάδα

Οι ελληνικές παραγωγές που παίζονται στις μεγάλες οθόνες της πόλης έως και την Τετάρτη 3/12.

Τα βραβεία του 38ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Η λαμπρή τελετή έλαβε χώρα στο Cinobo Όπερα και το "α" ήταν εκεί.

Τι νέο βλέπουμε στα σινεμά αυτό το ΠΣΚ

Οι καινούριες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Νοεμβρίου, οι κριτικές, τα τρέιλερ και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις γι' αυτές.