Πως άνοιξαν τα "Lightyear" και "Το Τέλειο Αφεντικό" στο ελληνικό box office;

Ανάμεικτες εντυπώσεις άφησαν οι πρεμιέρες του προηγούμενου κινηματογραφικού τετραημέρου, στο οποίο επανέκαμψαν και οι επανεκδόσεις κλασικών τίτλων.

Lightyear10

Δυο θετικές (το άνοιγμα του "Τέλειου Αφεντικού", το κράτημα του "Top Gun") και δυο αρνητικές επιδόσεις (το άνοιγμα του "Lightyear", η συνέχεια του "Jurassic World") κατέβασαν την προσέλευση του τετραημέρου από τους 86.200 στους 72.000 θεατές, με τις επανεκδόσεις να επιστρέφουν δυναμικά. Το τελευταίο animation των Pixar και Disney είχε χλιαρή υποδοχή και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αντίθετα από το "Jurassic World: Κυριαρχία", ενώ το "Τέλειο Αφεντικό" δίνει ελπίδες στους "καλλιτεχνικούς" τίτλους με κάποιο εμπορικό δέλεαρ (εδώ τον Χαβιέρ Μπαρδέμ) πως μπορούν να ξεκολλήσουν από τα τετραψήφια νούμερα.
Τα "Μαγνητικά Πεδία" έχουν βάλει πλέον στόχο τους 25.000 θεατές, το χαλκέντερο "Ενκάντο" συμπλήρωσε ένα πεντάμηνο συνεχών προβολών, ενώ το "Γεγονός" συνέχισε με 1.027 εισιτήρια (στα 10.866) και ο "Μετρητής Καρτών" με 937 (στα 6.177). Τέλος, το "Καλή Τύχη Λίο Γκράντε" άνοιξε με 1.043 εισιτήρια από 16 αίθουσες.

Ελληνικό box office 16-19/6:

1. Lightyear - 16.192 εισιτήρια (152 αίθουσες, 16.192 συνολικά)
2. Top Gun: Maverick - 15.768 εισιτήρια (99 αίθουσες, 202.238 συνολικά)
3. Jurassic World: Κυριαρχία - 13.754 εισιτήρια (119 αίθουσες, 64.513 συνολικά)
4. Το Τέλειο Αφεντικό - 10.003 εισιτήρια (18 αίθουσες, 10.003 συνολικά)
5. Υψηλή Ραπτική - 1.934 εισιτήρια (18 αίθουσες, 1.934 συνολικά)
6. Μερικοί το Προτιμούν Καυτό - 1.824 εισιτήρια (4 αίθουσες, 1.824 συνολικά)
7. Doctor Strange in the Multiverse of Madness - 1.535 εισιτήρια (17 αίθουσες, 230.233 συνολικά)
8. Ο Άγνωστος του Εξπρές - 1.498 εισιτήρια (4 αίθουσες, 1.498 συνολικά)
9. Μαγνητικά Πεδία - 1.240 εισιτήρια (12 αίθουσες, 18.181 συνολικά)
10. Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός - 1.195 εισιτήρια (11 αίθουσες, 90.499 συνολικά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι νέες ταινίες που θα δούμε στα σινεμά από την Πέμπτη 19/02

Το Pillio, το Άρκο κι όλα όσα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα (19/02 - 25/02)

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/02/2026

Μεγάλοι κινηματογραφικοί έρωτες που βλέπουμε στους κινηματογράφους

Εμπνευσμένοι από την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου,συγκεντρώσαμε τις πιο δυνατές ιστορίες αγάπης που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στα σινεμά της Αθήνας. Ταινίες που αξίζει να απολαύσετε αγκαλιά με το ταίρι σας μπροστά στη μεγάλη οθόνη.

Ταινίες, φτιαγμένες για singles, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ελεύθεροι αυτού του κόσμου ενωθείτε! Τι καλύτερο από μια μεγάλη πίτσα και μια κινηματογραφική βραδιά με ταινίες, φτιαγμένες για solo καταστάσεις;

Ο Σάιμον Πεγκ και η αθόρυβη πορεία του στην κορυφή του coolness

Ένας από τους πιο επιδραστικούς Βρετανούς του Χόλιγουντ αποτελεί μία κατηγορία μόνος του. Ανατρέχουμε στην πορεία του, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια.

"Παρασκευή και 13": Οι cult ταινίες τρόμου στη σωστή σειρά

Άσε την χρονολογική σειρά και κάνε back to back για να γιορτάσεις την ημέρα, με μαραθώνιο στο σπίτι με εναλλακτική σειρά, από την καλύτερη ταινία προς την χειρότερη.

Μετά τον "Καποδίστρια", (φαίνεται ότι) έρχεται ο "Κολοκοτρώνης" δια χειρός Γιάννη Σμαραγδή

Το budget της νέας παραγωγής αναμένεται να φτάσει τα 5 εκατ. ευρώ. Ποιος ήταν ο "Γέρος του Μοριά", που εμπνέει τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο στο επόμενο έργο του.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Όλες οι νέες ταινίες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 12 Φεβρουαρίου.