Υψηλή Ραπτική

2

Δυο αταίριαστοι χαρακτήρες και δυο διαφορετικές γενιές αλληλοσυμπληρώνονται σε μια υπερβολικά χαμηλότονη, υποτονική δραματικά πορεία ψυχολογικής και συναισθηματικής συνειδητοποίησης.

Ypsili_raptiki

Η Ναταλί Μπάιγ είναι η Εστέρ. Αρχιμοδίστρα του οίκου Dior, στο τέλος της καριέρας της, γνωρίζεται με τη νεαρή Τζαντ, η οποία της κλέβει την τσάντα στο μετρό. Αποφασίζοντας να τη βοηθήσει, την παίρνει ως βοηθό της στον οίκο υψηλής ραπτικής. Η συμβίωσή τους, όμως, εξελίσσεται εντελώς διαφορετικά απ’ ό,τι η ίδια είχε φανταστεί.


Παρά τον τίτλο της και την πιστή αναπαράσταση της καθημερινότητας των ατελιέ της παριζιάνικης haute couture, η ταινία της Σιλβί Οαγιόν κρατάει όλο το glamour στο φόντο και επικεντρώνεται στις ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται στα παρασκήνια των λαμπερών ντεφιλέ. Σκιαγραφεί δύο γυναίκες με ενδιαφέρουσες αντιφάσεις, αν και η ματιά της παραμένει κοινωνιολογικά ρηχή, πατώντας στα τετριμμένα σχήματα του φτωχού και του προνομιούχου ή του νέου και του ηλικιωμένου. Επιπλέον, ενώ δεν της λείπει η αφηγηματική ζεστασιά, η δραματική ένταση δεν κλιμακώνεται ποτέ, κρατώντας μέχρι τέλους υποτονική τη γλυκόπικρη πορεία ψυχολογικής και συναισθηματικής συνειδητοποίησης δύο αταίριαστων χαρακτήρων και δύο διαφορετικών γενεών που αλληλοσυμπληρώνονται.

Γαλλία, Βέλγιο. 2021. Διάρκεια: 100΄. Διανομή: ODEON

Περισσότερες πληροφορίες

Υψηλή Ραπτική

Haute Couture
2
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 100 '
  • Σιλβί Οαγιόν

Στο τέλος της καριέρας της, υπεύθυνη ατελιέ πια του οίκου Dior, η Εστέρ γνωρίζεται με τη νεαρή Τζαντ, η οποία της κλέβει την τσάντα στο μετρό. Αποφασίζοντας να τη βοηθήσει, την παίρνει ως βοηθό της στον οίκο υψηλής ραπτικής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

"Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα": Η επιστροφή ενός μεγάλου ευρωπαϊκού μπλοκμπάστερ

Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, ακόμα και τον ποδοσφαιριστή Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς συναντάμε στη διανομή της νέας γαλλικής περιπέτειας που εμπνέεται από τα αγαπημένα κόμιξ των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/02/2023

Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα

Πρωτότυπη ιστορία που μένει πιστή στο πνεύμα των Ουντερζό και Γκοσινί, χωρίς να εκμεταλλεύεται πλήρως τον ανατολίτικο εξωτισμό. Συμπαθής ο καινούριος Οβελίξ Ζιλ Λελούς, απολαυστικός ο Καίσαρας Βενσάν Κασέλ, αναιμικός ο πρωταγωνιστής (και σκηνοθέτης) Γκιγιόμ Κανέ.

Χτύπος στην Καλύβα

Ατμοσφαιρικός και σεναριακά ευρηματικός όπως πάντα, ο δημιουργός της "Έκτης Αίσθησης" εκτροχιάζει το υποβλητικό θρίλερ του σε μια αδέξια, χοντροκομμένη παραβολή πάνω στον εγωισμό, τη θυσία και την κοινωνική "απομόνωση".

Η Αυτοκρατορία του Φωτός

Γλυκόπικρα στρογγυλεμένο δράμα με σινεφίλ ευαισθησίες. Οσκαρικά υποψήφια φωτογραφία, ερμηνευτικό ρεσιτάλ της Ολίβια Κόλμαν, τα απλά και βασικά από τον σεναριογράφο – σκηνοθέτη Σαμ Μέντες ("American Beauty").

Μέρες Ξηρασίας

Πολιτική καταγγελία σκηνοθετημένη με σφρίγος σαν αποπνικτικό ψυχολογικό θρίλερ. Πλήθος φεστιβαλικών συμμετοχών και βραβείων, από τις Κάνες ως την Θεσσαλονίκη.

Καθαρτήριο

Σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα με στοιχεία μαύρου χιούμορ. Έντονα αλληγορικό όσο και παντελώς άνισο, δυσκολεύεται να ενοποιήσει τη σκηνοθετική στιβαρότητα με τη σεναριακή αφέλεια.

Στον Ανοιχτό Δρόμο

Ο συννεφιασμένος ρεαλισμός της Κέλι Ρέιχαρντ, ο πίνακας του Άντριου Γουέιεθ "Christina’s world" και το απέραντο αμερικανικό τοπίο εμπνέουν ένα αργό, μελαγχολικό και υπνωτιστικό χρονικό θηλυκής ενηλικίωσης.