Το "Έγκλημα στον Νείλο" ζέστανε τις κινηματογραφικές αίθουσες

Η δεύτερη εμφάνιση του Κένεθ Μπράνα ως Ηρακλής Πουαρό προσέλκυσε 29.698 θεατές στο τετραήμερο της πρεμιέρας της.

death_on_the_nile4

Αν και άνοιξε με τα λιγότερα από τα μισά εισιτήρια με τα οποία είχε ξεκινήσει το πρώτο τετραήμερό του το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" το 2017, η καινούρια περιπέτεια του Κένεθ – Πουαρό – Μπράνα κατάφερε να βελτιώσει τη συνολική σινε-προσέλευση του τετραημέρου από τους 45.549 στους 64.420 θεατές. Οι οσκαρικά υποψήφιοι τίτλοι "τσίμπησαν" ελάχιστα και όσο και να ανέβηκε το "Παντρέψου με" του Αγίου Βαλεντίνου, η ρομαντική κομεντί της Τζένιφερ Λόπεζ ξεκίνησε χαμηλότερα του αναμενομένου. Συγκριτικά, οι αυστηρά σινεφίλ "Τελευταίοι και Πρώτοι Άνθρωποι" πρέπει να έμειναν πιο ευχαριστημένοι, κάνοντας πρεμιέρα με 295 θεατές σε τρεις αίθουσες.
Την ίδια στιγμή, το "Πίτσα Γλυκόριζα" έχει φτάσει συνολικά τα 14.924 εισιτήρια, το "Dune" τα 113.670, το "Scream" τα 58.775 και οι "Παράλληλες Μητέρες" τα 36.761, ενώ από τις καλλιτεχνικές ταινίες περιορισμένου κυκλώματος το "Σκαρί" έχουν δει 1.067 θεατές, το "Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη" 1.214, τη "Μικρή Μαμά" 2.236 και την επανέκδοση των μπεργκμανικών "Σκηνών Από Ένα Γάμο" 923.

Ελληνικό box office 10-13/2:

1. Έγκλημα στον Νείλο – 29.698 εισιτήρια (126 αίθουσες, 29.698 συνολικά)
2. Παντρέψου με – 7.273 εισιτήρια (69 αίθουσες, 7.273 συνολικά)
5. Τραγούδα! 2 – 4.775 εισιτήρια (52 αίθουσες, 96.812 συνολικά)
4. Σμύρνη μου Αγαπημένη – 4.296 εισιτήρια (41 αίθουσες, 206.817 συνολικά)
5. Spider-Man: No Way Home – 3.674 εισιτήρια (25 αίθουσες, 455.822 συνολικά)
6. Μια Χαρούμενη Οικογένεια 2 – 2.896 εισιτήρια (67 αίθουσες, 7.311 συνολικά)
7. Ενκάντο: Ένας Κόσμος Μαγικός – 2.515 εισιτήρια (28 αίθουσες, 60.226 συνολικά)
8. Belfast – 1.914 εισιτήρια (26 αίθουσες, 14.435 συνολικά)
9. Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών – 1.750 εισιτήρια (20 αίθουσες, 38.959 συνολικά)
10. Moonfall: Η Σκοτεινή Πλευρά του Φεγγαριού – 1.362 εισιτήρια (17 αίθουσες, 9.636 συνολικά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Όλες οι κριτικές των νέων ταινιών της εβδομάδας

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 23 Οκτωβρίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
23/10/2025

Η επανέκδοση που κάνει πρεμιέρα στα σινεμά

Μια αριστοτεχνική μεταφορά ενός σπουδαίου βιβλίου επιστρέφει στις μαρκίζες.

Αχινός

Φρέσκια ματιά στη βρετανική παράδοση του κοινωνικού ρεαλισμού μέσα από ένα διαβρωτικό μείγμα τρυφερότητας και απόγνωσης, χιούμορ και βαθιάς θλίψης. Από τον πρωταγωνιστή του "Τριγώνου της Θλίψης" Χάρις Ντίκινσον. | Powered by Uber.

Springsteen: Deliver Me from Nowhere

Το χρονικό της δημιουργίας του εμβληματικού LP "Nebraska" γίνεται ένα μελαγχολικό, ταιριαστό στο ύφος του άλμπουμ biopic, το οποίο θα χρειαζόταν ένα δραματικά βαθύτερο υπόβαθρο. | Powered by Uber.

Το Φιλί της Γυναίκας Αράχνης

Μεταφορά ενός μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, βασισμένο σε οσκαρική ταινία. Άνευρο, ελάχιστα πειστικό και αδέξιο στην εναλλαγή πραγματικότητας - φαντασίας, με ερμηνευτική έκπληξη τον ταλαντούχο Τόνατιου. | Powered by Uber.

Η Κατάρα του Σέλμπι Όουκς

Found footages, home videos και κλασική αφήγηση συνδυάζονται σε μια "υβριδική" ταινία τρόμου, η οποία χτίζει ατμόσφαιρα, αλλά δεν έχει στέρεο στόρι για να την υποστηρίξει. | Powered by Uber.

Τα Τέρματα του Αυγούστου

Η ανθρωπογεωγραφία μιας κινηματογραφικά αόρατης Ελλάδας αναδεικνύεται γλαφυρά μέσα από την τρυφερή ματιά σε ένα μικρόκοσμο συναρπαστικών αντιθέσεων. | Powered by Uber.