Spider-Man: No Way Home

3

Το «Home Trilogy» του Ανθρώπου-αράχνη ολοκληρώνεται με μια άκρως σινεφίλ και διασκεδαστικότατα χιουμοριστική περιπέτεια, η οποία αποτίνει νοσταλγικό φόρο τιμής στην cool σινε-προσέγγιση του Σαμ Ράιμι στον πιο ανθρώπινο υπερήρωα.

Spider-man

Ύστερα από δυο κύκλους με διαφορετικούς σκηνοθέτες και πρωταγωνιστές (Σαμ Ράιμι-Τόμπι Μαγκουάιρ, Μαρκ Γουέμπ-Άντριου Γκάρφιλντ), ο Σπάιντερμαν κλείνει τώρα (οριστικά;) το τρίτο κινηματογραφικό κεφάλαιό του: το "Home Trilogy" των Τζον Γουότς-Τομ Χόλαντ, το οποίο πατά με το ένα πόδι στις ανεξάρτητες περιπέτειες του Πίτερ Πάρκερ και με το άλλο στο Marvel Cinematic Universe. Έτσι, γνωστοί κόμικς ήρωες πηγαινοέρχονται από το ένα σύμπαν στο άλλο… κυριολεκτικά.

Spider-man

Διότι όταν η πραγματική ταυτότητα του Σπάιντερμαν αποκαλύπτεται (από τον Μιστέριο στο τέλος της προηγούμενης ταινίας), η ζωή του Πίτερ Πάρκερ και των φίλων του μετατρέπεται σε ζωντανή κόλαση. Απελπισμένος, αυτός καταφεύγει στη βοήθεια του Δόκτορα Στρέιντζ, ο οποίος επιχειρεί να ρίξει ένα ξόρκι λησμονιάς στον πλανήτη, με καταστροφικά όμως αποτελέσματα. Κανείς δεν ξεχνά τίποτα και μερικοί παλιοί εχθροί του Σπάιντερμαν από άλλα σύμπαντα (Δρ. Οκτάπους, Γκριν Γκόμπλιν, Ιλέκτρο, Λίζαρντ, Σάντμαν) εισβάλλουν στο δικό του με τις χειρότερες διαθέσεις.

Spider-man

Οι παλιοί γνώριμοι, ανάμεσά τους και κάποιοι "ξεχασμένοι" υπερασπιστές του καλού (το ευφυέστερο εύρημα του φιλμ), θα μπερδευτούν ξεκαρδιστικά σε μια άκρως σινεφίλ και διασκεδαστικότατα χιουμοριστική περιπέτεια, η οποία αποτίνει νοσταλγικό φόρο τιμής στην cool σινε-προσέγγιση του Σαμ Ράιμι στον πιο ανθρώπινο υπερήρωα.

Οι σχέσεις των τριών φίλων, Πίτερ, Εμ Τζέι και Νεντ, είναι έξυπνα φινιρισμένες, οι αναφορές στο παρελθόν λειτουργούν αστεία, δραματικά, αλλά και… ψυχαναλυτικά, οι δε κακοί, συντονισμένοι στο casual ύφος, συνεισφέρουν στο κομμάτι της δράσης – σαφώς το πιο αδύνατο (ως superhero copy paste) της ταινίας. Ενός νεανικού μπλοκμπάστερ που σέβεται τις συνταγές και ταυτόχρονα τολμά να σηκώσει ως την πιο ψηλή νότα τους κωμικούς τόνους, ντριμπλάροντας κάθε στομφώδη (υπερ)σοβαροφάνεια.

  ΗΠΑ. 2021. Διάρκεια: 148΄. Διανομή: FEELGOOD.

Περισσότερες πληροφορίες

Spider-Man: No Way Home

3
  • Περιπέτεια
  • 2021
  • Διάρκεια: 150 '
  • Τζον Γουότς

Η πραγματική ταυτότητα του Σπάιντερμαν αποκαλύπτεται, με αποτέλεσμα η ζωή του Πίτερ Πάρκερ και των φίλων του να μετατραπεί σε ζωντανή κόλαση. Έτσι, αυτός καταφεύγει στη βοήθεια του Δόκτορα Στρέιντζ, ο οποίος επιχειρεί να ρίξει ένα ξόρκι λησμονιάς στον πλανήτη, με καταστροφικά όμως αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.