Μια Χαρούμενη Οικογένεια 2

1,5

Διεκπεραιωτική συνέχεια ενός συμβατικού animation, το οποίο «εμπλουτίζει» την τρομο-παράδοση των τεράτων της Universal με χλιαρά αστεία και παραδοσιακές οικογενειακές αξίες.

Mia_xaroumeni_oikogenia_2

Το 2016 ο Γερμανός Χόλγκερ Τάπε ("Animals United") σκηνοθέτησε ένα ακόμα animation το οποίο υπερασπιζόταν τη διαφορετικότητα, επιστρατεύοντας στη συμβατική οικογενειακή περιπέτειά του τον κόμη Δράκουλα και τα τέρατα της Universal. Με πολύ πιο αστεία διάθεση φυσικά από τα πρωτότυπα, μιας και επρόκειτο για τα μέλη της οικογένειας Γουίσμποουν, τα οποία μια κακιά μάγισσα μεταμόρφωσε σε βαμπίρ, λυκάνθρωπο, μούμια και τέρας του Φρανκενστάιν.

Αφού κατάφεραν να λυτρωθούν από την κατάρα, οι Γουίσμποουν γίνονται τώρα μάρτυρες της απαγωγής των μελλόνυμφων Μπάμπα Γιάγκα και Ρέινφιλντ από τη hi-tech κυνηγό τεράτων Μίλα Σταρ. Μεταμορφώνονται λοιπόν και πάλι σε τερατο-οικογένεια κι αρχίζουν να καταδιώκουν τη Μίλα από τη Σκοτία και το Λοχ Νες ως τα Ιμαλάια, τη χώρα του Γέτι. Όσο απλοϊκά σερβίρονται τα προκάτ μηνύματα άλλο τόσο εύκολα στήνεται ένα εφηβικό ρομάντζο, μερικά χλιαρά αστεία και λιγοστές περιπετειώδεις σκηνές με προβλέψιμη εξέλιξη. Οι παραδοσιακές αξίες θριαμβεύουν τελικά, ακόμα κι αν τα "τέρατα" αποδεικνύονται αυτά που λανσάρονται ως ατσαλάκωτα role models.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μ. Βρετανία, Γερμανία. 2021. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Χαρούμενη Οικογένεια 2

Monster Family 2
1,5
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 103 '
  • Χόλγκερ Τάπε

Όταν η Μπάμπα Γιάγκα και ο Ρέινφιλντ γίνονται στόχος της κυνηγού τεράτων Μίλα Σταρ, τα μέλη της οικογένειας Γουίσμποουν μεταμορφώνονται ακόμα μία φορά σε τέρατα για να τους σώσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Ράιαν Γκόσλινγκ εναντίον Γκάρφιλντ

Σε μια εβδομάδα όπου τα σινεμά υπολειτουργούσαν και οι θεατές είχαν το νου τους στον οβελία, ο "Γκάρφιλντ" κέρδισε τις εντυπώσεις, ενώ δυναμικό ήταν το άνοιγμα του "Κασκαντέρ" από την Δευτέρα του Πάσχα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
10/05/2024

Είναι επίσημο: Έρχονται νέες ταινίες "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών"

Το στούντιο της Warner Bros. έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη δύο ταινιών υπό την επίβλεψη του Πίτερ Τζάκσον.

Το Cine Paris επέστρεψε! Δείτε πώς άλλαξε το ιστορικό θερινό σινεμά

Βρεθήκαμε στην άτυπη "πρόβα τζενεράλε" του πλήρως ανανεωμένου κινηματογράφου ο οποίος ανοίγει ξανά από το Cinobo.

Arkadiko Film Festival: Στο "Any Day Now" του Χαμί Ραμεζάν το Βραβείο Κοινού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το online φεστιβάλ που διοργάνωσε το Cinobo μαζί με τα Filmin και MyMovies, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν του ευρωπαϊκού σινεμά.

Τζέσικα Χάουσνερ: "Υπάρχει μια κοινωνικά υστερική εμμονή για ομορφιά"

Η Αυστριακή σκηνοθέτρια του "Club Zero" μιλάει για τη στιλάτη και διεισδυτική σάτιρά της με πρωταγωνίστρια τη Μία Γουασικόφσκα, η οποία έκανε πρεμιέρα στο περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Το Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων

Σίκουελ με ποιότητες ικανές να διατηρήσουν το ικανοποιητικό επίπεδο του αναβιωτικού franchise, το οποίο όμως αποδυναμώνεται από την ανοικονόμητη σκηνοθεσία και το άνισο γράψιμό του.

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.