Μια Χαρούμενη Οικογένεια 2

1,5

Διεκπεραιωτική συνέχεια ενός συμβατικού animation, το οποίο «εμπλουτίζει» την τρομο-παράδοση των τεράτων της Universal με χλιαρά αστεία και παραδοσιακές οικογενειακές αξίες.

Mia_xaroumeni_oikogenia_2

Το 2016 ο Γερμανός Χόλγκερ Τάπε ("Animals United") σκηνοθέτησε ένα ακόμα animation το οποίο υπερασπιζόταν τη διαφορετικότητα, επιστρατεύοντας στη συμβατική οικογενειακή περιπέτειά του τον κόμη Δράκουλα και τα τέρατα της Universal. Με πολύ πιο αστεία διάθεση φυσικά από τα πρωτότυπα, μιας και επρόκειτο για τα μέλη της οικογένειας Γουίσμποουν, τα οποία μια κακιά μάγισσα μεταμόρφωσε σε βαμπίρ, λυκάνθρωπο, μούμια και τέρας του Φρανκενστάιν.

Αφού κατάφεραν να λυτρωθούν από την κατάρα, οι Γουίσμποουν γίνονται τώρα μάρτυρες της απαγωγής των μελλόνυμφων Μπάμπα Γιάγκα και Ρέινφιλντ από τη hi-tech κυνηγό τεράτων Μίλα Σταρ. Μεταμορφώνονται λοιπόν και πάλι σε τερατο-οικογένεια κι αρχίζουν να καταδιώκουν τη Μίλα από τη Σκοτία και το Λοχ Νες ως τα Ιμαλάια, τη χώρα του Γέτι. Όσο απλοϊκά σερβίρονται τα προκάτ μηνύματα άλλο τόσο εύκολα στήνεται ένα εφηβικό ρομάντζο, μερικά χλιαρά αστεία και λιγοστές περιπετειώδεις σκηνές με προβλέψιμη εξέλιξη. Οι παραδοσιακές αξίες θριαμβεύουν τελικά, ακόμα κι αν τα "τέρατα" αποδεικνύονται αυτά που λανσάρονται ως ατσαλάκωτα role models.
Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Μ. Βρετανία, Γερμανία. 2021. Διάρκεια: 103΄. Διανομή: TANWEER

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Χαρούμενη Οικογένεια 2

Monster Family 2
1,5
  • Animation
  • 2021
  • Διάρκεια: 103 '
  • Χόλγκερ Τάπε

Όταν η Μπάμπα Γιάγκα και ο Ρέινφιλντ γίνονται στόχος της κυνηγού τεράτων Μίλα Σταρ, τα μέλη της οικογένειας Γουίσμποουν μεταμορφώνονται ακόμα μία φορά σε τέρατα για να τους σώσουν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Peter von Kant

Η ζωή του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ και τα "Πικρά Δάκρυα της Πέτρα φον Καντ" συνδυάζονται μηχανικά σε ένα παιχνιδιάρικο όσο και αβαθές ψυχόδραμα δωματίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/02/2023

Τόρι και Λοκίτα

Πληγωμένος ουμανισμός, προβλέψιμος κοινωνικός ρεαλισμός, αυθεντική συγκίνηση: η πλέον οργισμένη ταινία των αδελφών Νταρντέν περιγράφει ωμά μια Ευρώπη παραδομένη στη διαφθορά και την απάθεια.

Θόδωρος Αγγελόπουλος - Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Καθένας και η Μουσική του

Δημιουργική αξιοποίηση μιας "αντιπαράθεσης" με πολλαπλό ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον, ιδωμένη μέσα από τα μάτια τόσο του τότε όσο και του τώρα.

Magic Mike: Ο Τελευταίος του Χορός

Απενοχοποιημένα φαν η επανένωση Σόντερμπεργκ-Τέιτουμ παραδίδεται στο περιτύλιγμα μιας απολαυστικής για τα μάτια ταινίας-καραμέλα.

Μπλε Φεγγάρι

Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν για ένα ντοκιμαντερίστικα ειλικρινές και σκηνοθετημένο με ένταση, αλλά δραματικά "άψητο" κοινωνικό δράμα φεστιβαλικής κατανάλωσης της ρουμάνικης σχολής.

Ο Θίασος

Ο μύθος των Ατρειδών συναντά τη σύγχρονη ελληνική ιστορία σε ένα εικονοκλαστικό, πρωτοποριακής αφήγησης και επικών διαστάσεων σινε-δοκίμιο πάνω στη σχέση βιωμένου και ιστορικού χρόνου. Η κορυφαία στιγμή του ελληνικού κινηματογράφου.

1341 Καρέ Έρωτα και Πολέμου

Η βίαιη πραγματικότητα της Μέσης Ανατολής αποτυπώνεται ιστορικά και καλλιτεχνικά μέσα από τα μάτια ενός εμπνευσμένου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος καλείται διαρκώς να διαλέξει στρατόπεδο.