Οι Δευτέρες στην Ανδόρα έχουν χρώμα μπλε!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ πρωτοβουλία συμβαίνει τελευταία στο σινεμά της Σεβαστουπόλεως που μας κάνει να βλέπουμε με άλλο μάτι την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

girlhood_sciamma

Από την περασμένη εβδομάδα, οι Δευτέρες στον κινηματογράφο Ανδόρα εχουν αποκτήσει χρώμα... μπλε.

Αιτία το άτυπο αφιέρωμα που εγκαινίασε το σινεμά της Σεβαστουπόλεως με τίτλο "Μπλε Δευτέρες στην Ανδόρα", στο πλαίσιο του οποίου προβάλλονται ξανά πρόσφατες αγαπημενές arthouse ταινίες με διαφορετική θεματική κάθε εβδομάδα. Στις 7/2 για παράδειγμα, προβλήθηκαν τα αγαπημένα "Κορίτσια" (2014) της Σελίν Σιαμά ("Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται", "Μικρή Μαμά"), ενώ στις 14/2 την τιμητική τους έχουν τρία ασπρόμαυρα φιλμ.

Ο λόγος για το "Άφεριμ!" (Ράντου Ζούντε, 2015), η "Στολή του Λοχαγού" (Ρόμπερτ Σβέντκε, 2017) με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο must-see για τους ποδοσφαιρόφιλους "Διαιτητής" (Πάολο Ζούκα, 2013). Μην ξεχνάτε πως οι ταινίες του αφιερώματος προβάλλονται αποκλειστικά κάθε Δευτέρα, μιας και το πρόγραμμα αλλάζει εβδομαδιαία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πολ Μεσκάλ, ποιος ήταν ο καλύτερος ρόλος σου μέχρι σήμερα;

Ένας Ιρλανδός χωρίς social media είναι το ανερχόμενο αστέρι της μεγάλης οθόνης. Ποιες ήταν όμως οι κινηματογραφικές στιγμές που τον ανέδειξαν;

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2026

Χρύσα Βατόμουρα 2026: Οι υποψηφιότητες για τις "καλύτερες" χειρότερες ταινίες της χρονιάς

Η "Χιονάτη" και το "War of the Worlds" ανταγωνίζονται για την πρωτιά στα αντι-Όσκαρ του Χόλιγουντ.

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 29/01

Μία από τις πρωταγωνίστριες των φετινών Ευρωπαϊκων Βραβείων Κινηματογράφου, ο Τζέισον Στέιθαμ, η Ρέιτσελ ΜακΆνταμς και όλα όσα θα δούμε στις αίθουσες την επόμενη εβδομάδα (29/1 - 4/2).

"Άμνετ": Η οσκαρική Κλόι Ζάο αφηγείται μια ιστορία έρωτα και θρήνου

Η μεταφορά του μπεστ σέλερ μυθιστορήματος της Ιρλανδής Μάγκι Ο’ Φάρελ έφτασε στις ελληνικές αίθουσες και υπόσχεται να μας κάνει να συγκινηθούμε περισσότερο από κάθε άλλη ταινία φέτος.

Τρεις viral ταινίες που αξίζει να δεις τώρα, αποκλειστικά στο Cinobo

Κινηματογραφικές παραγωγές που κέρδισαν τις εντυπώσεις και απέσπασαν βραβεία στα φεστιβάλ, καταφθάνουν για ατελείωτο streaming.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε αυτό το ΠΣΚ στους κινηματογράφους

Αυτές είναι οι κινηματογραφικές κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από 22 Ιανουαρίου.

Ένα συναρπαστικό διήμερο για νεαρούς σινεφίλ έρχεται από την Ολυμπία στην Αθήνα

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Θα προβληθούν βραβευμένες ταινίες της 28ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και της 25ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας "Camera Zizanio".