Οι Δευτέρες στην Ανδόρα έχουν χρώμα μπλε!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ πρωτοβουλία συμβαίνει τελευταία στο σινεμά της Σεβαστουπόλεως που μας κάνει να βλέπουμε με άλλο μάτι την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

girlhood_sciamma

Από την περασμένη εβδομάδα, οι Δευτέρες στον κινηματογράφο Ανδόρα εχουν αποκτήσει χρώμα... μπλε.

Αιτία το άτυπο αφιέρωμα που εγκαινίασε το σινεμά της Σεβαστουπόλεως με τίτλο "Μπλε Δευτέρες στην Ανδόρα", στο πλαίσιο του οποίου προβάλλονται ξανά πρόσφατες αγαπημενές arthouse ταινίες με διαφορετική θεματική κάθε εβδομάδα. Στις 7/2 για παράδειγμα, προβλήθηκαν τα αγαπημένα "Κορίτσια" (2014) της Σελίν Σιαμά ("Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται", "Μικρή Μαμά"), ενώ στις 14/2 την τιμητική τους έχουν τρία ασπρόμαυρα φιλμ.

Ο λόγος για το "Άφεριμ!" (Ράντου Ζούντε, 2015), η "Στολή του Λοχαγού" (Ρόμπερτ Σβέντκε, 2017) με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο must-see για τους ποδοσφαιρόφιλους "Διαιτητής" (Πάολο Ζούκα, 2013). Μην ξεχνάτε πως οι ταινίες του αφιερώματος προβάλλονται αποκλειστικά κάθε Δευτέρα, μιας και το πρόγραμμα αλλάζει εβδομαδιαία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που έρχονται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 22/01

Ένα βραβευμένο δράμα από την Κλόι Ζάο, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με τον Κρις Πρατ και όλα όσα έρχονται στις μαρκίζες των σινεμά αυτή την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΑΝΤΥ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ
18/01/2026

Το "α" βρίσκεται στα 38α Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βερολίνο

Στην τελετή, που λαμβάνει χώρα σήμερα, θα βραβευτούν οι πιο σημαντικές ευρωπαϊκές παραγωγές της περσινής χρονιάς.

Ταινίες των 80s και 90s που βλέπουμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα

Ντέιβιντ Λιντς, Γκλεν Κλόουζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι και άλλοι stars σε επιλογές από τις αγαπημένες μας δεκαετίες βλέπουμε στους κινηματογράφους από 15-22/1.

Οι νέες ταινίες που βλέπουμε στα σινεμά το ΠΣΚ

Τζος Σάφντι, Ράντου Ζούντε και όλες οι καινούριες κυκλοφορίες που παίζουν στις αίθουσες από Πέμπτη 15/1.

Η "Uchronia" του Φιλ Ιερόπουλου κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Berlinale

Πρόκειται για τη μόνη ελληνική ταινία που συμμετέχει φέτος στον θεσμό, ενώ αντλεί την έμπνευση από το βιβλίο του Αρθούρου Ρεμπώ "Μια εποχή στην κόλαση".

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (15-21/01)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Όλα όσα έγιναν στην VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών'

Το Esquire Greece και η Feelgood Entertainment διοργάνωσαν την VIP Avant Premiere του '28 Χρόνια Μετά: Ο Ναός των Οστών' στις πολυτελείς αίθουσες Velvet & Sunset lounge του Athinaion Experience.