Οι Δευτέρες στην Ανδόρα έχουν χρώμα μπλε!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ πρωτοβουλία συμβαίνει τελευταία στο σινεμά της Σεβαστουπόλεως που μας κάνει να βλέπουμε με άλλο μάτι την πρώτη μέρα της εβδομάδας.

girlhood_sciamma

Από την περασμένη εβδομάδα, οι Δευτέρες στον κινηματογράφο Ανδόρα εχουν αποκτήσει χρώμα... μπλε.

Αιτία το άτυπο αφιέρωμα που εγκαινίασε το σινεμά της Σεβαστουπόλεως με τίτλο "Μπλε Δευτέρες στην Ανδόρα", στο πλαίσιο του οποίου προβάλλονται ξανά πρόσφατες αγαπημενές arthouse ταινίες με διαφορετική θεματική κάθε εβδομάδα. Στις 7/2 για παράδειγμα, προβλήθηκαν τα αγαπημένα "Κορίτσια" (2014) της Σελίν Σιαμά ("Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται", "Μικρή Μαμά"), ενώ στις 14/2 την τιμητική τους έχουν τρία ασπρόμαυρα φιλμ.

Ο λόγος για το "Άφεριμ!" (Ράντου Ζούντε, 2015), η "Στολή του Λοχαγού" (Ρόμπερτ Σβέντκε, 2017) με φόντο τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο must-see για τους ποδοσφαιρόφιλους "Διαιτητής" (Πάολο Ζούκα, 2013). Μην ξεχνάτε πως οι ταινίες του αφιερώματος προβάλλονται αποκλειστικά κάθε Δευτέρα, μιας και το πρόγραμμα αλλάζει εβδομαδιαία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Μπραντ Πιτ εναντίον δεινοσαύρων

Απογοητευτικό ξεκίνημα για το "Jurassic World: Αναγέννηση" και εύκολη πρωτιά ξανά για το γκαζωμένο "F1: Η Ταινία", την παράσταση όμως στα ταμεία έκλεψε ένας... σαλεμένος Γάλλος ψυχίατρος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
08/07/2025

Τι νέο θα δούμε από αυτή την Πέμπτη (10/07) στα θερινά σινεμά

Όλες οι καινούριες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Ιουλίου.

"Οι Μπαλκονάτες": επιστροφή στο γυναικείο βλέμμα

Η νέα κωμωδία που γρήγορα μετατρέπεται σε θρίλερ έρχεται στους κινηματογράφους από το Cinobo.

Το καλοκαίρι επιστρέφει με το 8ο Stroggylo Open Air Film Festival

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις αγαπημένες, νέες και κλασικές ταινίες.

Φόβος και τρόμος στο 15ο Athens Open Air Film Festival!

Η Ακαδημία Πλάτωνος γίνεται το φόντο για μια horror ολονυκτία με τρεις ταινίες που στοίχειωσαν τη δεκαετία του ’80.

Λένε πως αυτή είναι η πιο ρομαντική ταινία με καρχαρίες που γυρίστηκε ποτέ

Και πότε κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους.

Κινηματογραφικές διαδρομές γυναικών μέσα από την κινούμενη εικόνα

Ένα ακόμη επεισόδιο του κύκλου "Προβολές της Ιστορίας. Αρχαιολογίες της κίνησης" από το Ethnofest και το Ινστιτούτο Γκαίτε.