Βάζουμε στοίχημα πόσα Όσκαρ θα κερδίσει η «Ευνοούμενη»;

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της απονομής των 91ων βραβείων Όσκαρ, σε ποιες κατηγορίες είναι φαβορί η ταινία του Λάνθιμου σύμφωνα με τα διεθνή στοιχήματα;

Βάζουμε στοίχημα πόσα Όσκαρ θα κερδίσει η «Ευνοούμενη»;

Στις 24/2, την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου, η τελετή της απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2018 θα ξεκινήσει χωρίς επίσημο παρουσιαστή, κάτι που είχε συμβεί τελευταία φορά το 1989, και θα ολοκληρωθεί τα (δικά μας) ξημερώματα της Δευτέρας με 24 Όσκαρ να έχουν απονεμηθεί στις αντίστοιχες κατηγορίες. Σε πόσες απ’ αυτές άραγε υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να ακουστεί ο τίτλος της «Ευνοούμενης», η οποία προηγείται μαζί με τη «Ρόμα» στην κούρσα των υποψηφιοτήτων με δέκα συνολικά; Και τι πιθανότητες έχουν οι συμπατριώτες μας Γιώργος Λάνθιμος και Γιώργος Μαυροψαρίδης να εκφωνήσουν ευχαριστήριο λόγο;

Πλήθος οσκαρολόγων έχουν πάρει θέση για το ποια είναι τα φαβορί και ποια τα αουτσάιντερ σε κάθε κατηγορία, ενδιαφέρον όμως έχει να δούμε τι λένε τα έγκυρα γραφεία στοιχημάτων επί του θέματος. Όπου παίζονται λεφτά τα πράγματα σοβαρεύουν άλλωστε και η πείρα δείχνει πως οι bookers ξέρουν τελικά περισσότερα από τους κάθε λογής σινε-ειδικούς. Οπότε έχουμε και λέμε, ξεκινώντας από τα Κοστούμια και συγκρίνοντας τις αποδόσεις οκτώ μεγάλων γραφείων στοιχηματισμού. Η «Ευνοούμενη» είναι εδώ το πολύ δυνατό φαβορί με απόδοση 1,2 (ποντάρεις ένα ευρώ και παίρνεις 1,2), αφήνοντας πίσω της το υπερηρωικό «Black Panther» με απόδοση που κυμαίνεται από το 3,7 (βάζεις ένα ευρώ και παίρνεις 3,7) με 4,5. Ίδιο σκηνικό και στα… Σκηνικά, με την «Ευνοούμενη» να παίζεται στο 1,4 με 1,45 και το «Black Panther» στο 3 με 3,5.

Βάζουμε στοίχημα πόσα Όσκαρ θα κερδίσει η «Ευνοούμενη»; - εικόνα 1
«Black Panther»

Τα καλά νέα συνεχίζονται και στην κατηγορία του Μοντάζ, όπου ο Γιώργος Μαυροψαρίδης βρίσκεται ένα βήμα πριν τη θριαμβευτική επικράτηση (απόδοση 2 με 2,5). Ισχυρό αουτσάιντερ το «Vice» (2,6 με 3,2), με το «Bohemian Rhapsody» (3,5 με 5) να κυνηγά τη μεγάλη έκπληξη. Στη Φωτογραφία, αντίθετα, το «Ρόμα» (1,03 με 1,05) μοιάζει να μην έχει αντίπαλο, με την «Ευνοούμενη» να πλασάρεται στην τρίτη θέση (11 με 17), πίσω από το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» (8 με 11).

Με δυο παρουσίες στην κατηγορία του Β΄ Γυναικείου Ρόλου, η «Ευνοούμενη» θα περιοριστεί όπως όλα δείχνουν σε ένα ευγενικό χειροκρότημα προς την νικήτρια (Ρετζίνα Κινγκ με 1,4 ή Έιμι Άνταμς με 3,2), αφήνοντας τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις να ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με απόδοση γύρω στο 15. Στην κατηγορία του Α΄ Γυναικείου ρόλου αυτό που έμοιαζε πριν λίγο καιρό με ντέρμπι έχει αποκτήσει τώρα το μεγάλο φαβορί του, το οποίο δεν είναι άλλο από την αδικημένη του θεσμού Γκλεν Κλόουζ (στο 1,2), η οποία έχει περιορίσει την Ολίβια Κόλμαν στο ρόλο του αουτσάιντερ με απόδοση από 5 μέχρι 6,5.

Βάζουμε στοίχημα πόσα Όσκαρ θα κερδίσει η «Ευνοούμενη»; - εικόνα 2
«Ρόμα»

Τα ηνία της κούρσας θα ξαναπάρει όμως η «Ευνοούμενη» στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου (με 1,9), ρίχνοντας το «Πράσινο Βιβλίο» στη δεύτερη θέση (3 με 3,5) και το «Ρόμα» στην τρίτη (4,5 με 5,5). Στις δυο μεγάλες κατηγορίες οι bookers ποντάρουν σε Αλφόνσο Κουαρόν (1.05 με 1,1) και «Ρόμα» (1,5 με 1,8), με τον Μεξικάνο σκηνοθέτη να νιώθει άνετος μπροστά από τους Σπάικ Λι (8 με 13) και Πάβελ Παβλικόφσκι (21 με 34). Λίγο πιο αμφίρροπα τα πράγματα για την ταινία του, με το «Πράσινο Βιβλίο» να διατηρεί ελπίδες (4,3 με 4,5) και την «Ευνοούμενη» να φιγουράρει στην εντυπωσιακή τρίτη θέση με απόδοση γύρω στο 8 με 9.

Τέλος, για τις κατηγορίες όπου η «Ευνοούμενη» δεν έχει υποψηφιότητα, τα στοιχηματικά φαβορί είναι οι Ράμι Μάλεκ (1,4) και Κρίστιαν Μπέιλ (2,8) στον Α΄ Αντρικό Ρόλο, ο Μαχερσάλα Αλί (1,2) στον Β΄, η «Παρείσφρηση» (1,4) μπροστά από το «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει» (3,5) στο Διασκευασμένο Σενάριο, με την τελευταία να έχει τον πρώτο λόγο στη Μουσική (απόδοση 1,6 για το σάουντρακ του Νίκολας Μπρίτελ) και το «Shallow» (1,05) από το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» στο Τραγούδι. Από την άλλη, ο «Spider-Man στο Αραχνοσύμπαν» (1,1) δεν έχει ανταγωνισμό στο Animation και το «Ρόμα» (1,08) στην Ξενόγλωσση Ταινία.

Βάζουμε στοίχημα πόσα Όσκαρ θα κερδίσει η «Ευνοούμενη»; - εικόνα 3
«Ένα Αστέρι Γεννιέται»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ελληνικό box office: Οι θεατές "άνοιξαν την πόρτα"

Το θρίλερ των Unboxholics "Μην Ανοίγεις την Πόρτα" γέμισε τις αίθουσες και έκανε ρεκόρ ανοίγματος τετραημέρου, ξεπερνώντας κι αυτό της "Φόνισσας", με 81.666 θεατές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
29/04/2024

Florian Fernandez, ο νέος επικεφαλής του "Short Film Hub"

Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να συνδέσει ταλαντούχους σκηνοθέτες, σεναριογράφους και παραγωγούς με την διεθνή και την εγχώρια κινηματογραφική βιομηχανία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες τη Μεγάλη Πέμπτη 2/5

Μια "Barbenheimer" περιπέτεια, ένας πορτοκαλί γάτος και τρόμος από τη Γαλλία προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Ουρές στις αίθουσες για το "Μην Ανοίγεις την Πόρτα"

Εντυπωσιακότατη πρεμιέρα για το θρίλερ των Unboxholics, το οποίο έκοψε 27.000 εισιτήρια την πρώτη μέρα προβολής του, ενώ έχει σημειώσει ρεκόρ προπωλήσεων.

Τι έμεινε από την τελετή απονομής του βραβείου κοινού LUX, πέρα από την υποχρέωση ψήφου στις επικείμενες Ευρωεκλογές;

Μια χούφτα αξιόλογες ταινίες με κοινωνικό πρόσημο, μια ψαλμωδία στα Εσθονικά και μια σημαία με τα αστεράκια της ΕΕ.

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (25/4-1/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Λοράν Καντέ ήταν ένας λαϊκός σκηνοθέτης

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Γάλλους δημιουργούς έχασε τη ζωή του σε ηλικία 63 ετών.