Συναρπαστικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο KinderDocs

Τρεις μικρού και μία μεγάλου μήκους ταινία μας συστήνουν σε πρωτοφανείς κόσμους και μοναδικές ιστορίες.

Συναρπαστικές ταινίες για μικρούς και μεγάλους στο KinderDocs

Το KinderDocs είναι πανέτοιμο για τις πρώτες προβολές του 2019, οι οποίες επιφυλάσσουν ξεχωριστές συγκινήσεις για τους μικρούς σινεφίλ θεατές του.

Στο νορβηγικό «Kavayo, the Living Shopping Baskets» (Μάρι Ρίσε, 2015) ταξιδεύουμε μέχρι την Γκάνα για να γνωρίσουμε τη συγκινητική ιστορία της Μπαμούνου, μιας 8χρονης ανάμεσα σε 100.00 κορίτσια στη χώρα, η οποία δουλεύει παρέχοντας ως μεταφορικό μέσο τον εαυτό της.

Σειρά έχει το «Hello Salaam» (Κιμ Μπραντ, 2017) από την Ολλανδία, στο οποίο ακολουθούμε τα πιτσιρίκια Μέρλιν και Σιλ, που αποφασίζουν να πάνε στη Λέσβο μαζί με τις μητέρες τους για να βοηθήσουν και να γνωρίσουν παιδιά της ηλικίας τους που ζουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς.

Η τελευταία μικρού μήκους του γκρουπ έχει τίτλο «Apollo Javakheti» (Μπακάρ Τσερκεζβίλι, 2017) και έχει ήρωα τον 12χρονο ορφανό Μπαντούρα, ο οποίος ζει σε ένα φτωχό χωριό της Γεωργίας. Ο μικρός δουλεύει ως βοσκός και βοηθός τυροκόμου, και το μόνο που ονειρεύεται είναι να ταξιδέψει στην Αμερική και από εκεί στο φεγγάρι.

Οι προβολές ολοκληρώνονται με τη φετινή ταινία έναρξης του KinderDocs, το «Τεχνητή νοημοσύνη: το μέλλον είναι ήδη εδώ» (Τόμι Παλότα & Φέμκε Βόλτινγκ, 2018). Σε αυτήν ανακαλύπτουμε τις προσδοκίες και εντοπίζουμε τις συνέπειες της εξέλιξης της τεχνητής νοημοσύνης, με αφηγητές τους σκηνοθέτες οι οποίοι επιχειρούν να κατασκευάσουν ένα ρομπότ που θα πάρει τον ρόλο του σκηνοθέτη στην τελευταία σκηνή της ταινίας.

i Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους KinderDocs | Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 | Είσ.: € 3 (μαθητές), € 6 (ενήλικοι) | Κυριακή 3/2, στις 12.00 για τις μικρού μήκους και 14.30 για τη μεγάλου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".