Δύο Έλληνες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ των Κανών

Γιώργος Ζώης και Ζακλίν Λέντζου θα βρεθούν στην Κρουαζέτ με τις νέες μικρού μήκους ταινίες τους.

Δύο Έλληνες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ των Κανών

Δύο ανερχόμενοι νέοι κινηματογραφιστές, ο Γιώργος Ζώης («Interruption») και η Ζακλίν Λέντζου, θα ταξιδεύουν τον επόμενο μήνα στο φεστιβάλ των Κανών με τις νέες μικρού μήκους ταινίες τους συμμετέχοντας στην Εβδομάδα της Κριτικής.

Δύο Έλληνες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ των Κανών - εικόνα 1
Γιώργος Ζώης

Ο συχνός επισκέπτης των ευρωπαϊκών φεστιβάλ Γιώργος Ζώης, θα παρουσιάσει στην Κρουαζέτ το δυστοπικό sci-fi «Third Kind» σε ειδική προβολή, της οποίας το σενάριο συνυπογράφει η ταλαντούχα Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη. Η ταινία που γυρίστηκε εξολοκλήρου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, θέλει τη Γη να έχει εγκαταλειφθεί από το ανθρώπινο είδος που πλέον ζει στο διάστημα. Τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στον πλανήτη αναζητώντας την πηγή ενός μυστηριώδους πεντάτονου σήματος που εκπέπεται από αυτόν. Τη μουσική της ταινίας υπογράφει το μουσικό alter ego του σκηνοθέτη Γιάννη Βεσλεμέ («Νορβηγία»), Felizol.

Δύο Έλληνες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ των Κανών - εικόνα 2
«Third Kind»

Η Ζακλίν Λέντζου έχει αποδείξει τις σκηνοθετικές της ικανότητες με τις μικρού μήκους «Αλεπού» και «Hiwa», οι οποίες συμμετείχαν στα φεστιβάλ της Βενετίας και του Λοκάρνο αντίστοιχα, και τώρα συμμετέχει για πρώτη φορά στις Κάνες με το φιλμ «Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» που εντάχθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδας της Κριτικής.

Δύο Έλληνες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ των Κανών - εικόνα 3
Ζακλίν Λέντζου

Βασική ηρωίδα της ταινίας είναι η Σοφία, η οποία Παραμονή Πρωτοχρονιάς έχει ένα όνειρο πως ενώ περπατάει στην έρημο, μαθαίνει ότι είναι άρρωστη. Δεν το λέει όμως σε κανέναν και υποκρίνεται ότι δεν τη νοιάζει. Άραγε, έχει χάσει την καρδιά της;

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Σοφία Κόκκαλη («Μικρά Αγγλία», «Νήμα»).

Δύο Έλληνες σκηνοθέτες στο φεστιβάλ των Κανών - εικόνα 4
«Εκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς»

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Club Zero

Κοινωνική σάτιρα με έντονα σαρδόνιο χιούμορ και weird σκηνοθετικό στιλιζάρισμα. Αν και θεματικά ενδιαφέρουσα, η ψυχρότητά της μοιάζει εκβιαστική και η πικρή ειρωνεία της επιτηδευμένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.