Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

1,5

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Έλληνας δεύτερης γενιάς γεννημένος στο Μόντρεαλ, ο Αριστομένης Τσίρμπας έχει δουλέψει στα ειδικά εφέ πολλών χολιγουντιανών παραγωγών, ενώ έχει σκηνοθετήσει animation μικρού μήκους, διαφημιστικά και μουσικά βίντεο. Η πρώτη μεγάλου μήκους του είναι το κινούμενο σχέδιο "Terra" (2009), το οποίο περιγράφει με γλυκιά αφέλεια τον αγώνα ενός μικρού εξωγήινου ενάντια στους γήινους εισβολείς του πλανήτη του.

Στο ίδιο ύφος κινείται και η live action "Επιστροφή…", μια ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται. Σ’ αυτήν ο μικρός Τζέισον, του οποίου οι γονείς αγνοούνται(;) μετά από αυτοκινητικό ατύχημα, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο και μέσα του την έφηβη Βίβιαν. Πριν δοθούν οι αμοιβαίες εξηγήσεις, όμως, ένα λάθος του θα τους μεταφέρει εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν, όταν στη Γη περπατούσαν ακόμα οι δεινόσαυροι. Οι προσπάθειες επιστροφής τους απευθύνονται αποκλειστικά στο παιδικό κοινό, ισχνή δικαιολογία για το πόσο αυθαίρετα, προβλέψιμα και μπαγιάτικα είναι όλα όσα τους (και μας) συμβαίνουν.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Καναδάς. 2022. Διάρκεια: 80΄. Διανομή: ROSEBUD.21

Περισσότερες πληροφορίες

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Timescape
1,5
  • Φαντασίας
  • 2022
  • Διάρκεια: 80 '
  • Αριστομένης Τσίρμπας

Άγνωστοι μεταξύ τους, ο Τζέισον και η Βίβιαν είναι δυο παιδιά που επιβιβάζονται σε ένα μυστηριώδες διαστημόπλοιο το οποίο τους εκτοξεύει εκατομμύρια χρόνια πίσω.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ζωικό Βασίλειο

Βραβευμένη με πέντε Σεζάρ αλληγορία φαντασίας, η οποία ξεκινάει σαν μαύρη κωμωδία και εξελίσσεται σε δραματικό θρίλερ. Κερδίζει το στοίχημα του ρεαλισμού, δυσκολεύεται όμως να χειριστεί ευρηματικά την κορύφωσή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
30/05/2024

Τα Ταρώ του Θανάτου

Εντελώς μπανάλ τρομο-συνταγή, η οποία με την πιο χαλαρή σεναριακή αφορμή βάζει μπροστά μια σειρά σαδιστικών φόνων τινέιτζερ.

Η Κόρη του Μπαμπά

Κωμωδία και δράμα διασταυρώνονται σε μια παιχνιδιάρικη, αλλά υπερβολικά γαλλική (εξυπνακίστικα φλύαρη) ιστορία πολλαπλών ενηλικιώσεων.

Γιάννης Σπανός: Πίσω απ' τη Μαρκίζα

Εξομολογήσεις και πληροφορίες συνθέτουν μια περισκοπική όσο και κινηματογραφικά λιτή προσέγγιση στο έργο ενός μελωδικού, απρόβλεπτου και σεμνότατου μουσικού δημιουργού.

Ελεγεία της Μόσχας

Βασισμένος σε προϋπάρχον κυρίως υλικό, ένας καταξιωμένος ταρκοφσκικός μαθητής προσπαθεί να περιγράψει την ιδιοσυγκρασία και το πνεύμα του δασκάλου του.

Ένα νέο κινηματογραφικό φεστιβάλ έρχεται στον Πειραιά

Με έμφαση στο ελληνικό ποιοτικό σινεμά η καινούρια διοργάνωση παρουσιάζει σειρά προβολών με ελεύθερη είσοδο.

Ο Δημήτρης Φύσσας έγραψε ένα βιβλίο για τους κινηματογράφους της Αθήνας

Σε δύο τόμους και χίλιες σελίδες ο ερευνητής συγκέντρωσε όλη η ιστορία των σκοτεινών αιθουσών της πόλης.