Σπουδαίες ευρωπαϊκές ταινίες στο σινεμά «Αλεξάνδρα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο κινηματογράφος της Πατησίων οργανώνει αφιέρωμα στις καλύτερες ευρωπαϊκές παραγωγές της σεζόν.

Σπουδαίες ευρωπαϊκές ταινίες στο σινεμά «Αλεξάνδρα»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο κινηματογράφος της Πατησίων οργανώνει αφιέρωμα στις καλύτερες ευρωπαϊκές παραγωγές της σεζόν.

Σπουδαίες ευρωπαϊκές ταινίες στο σινεμά «Αλεξάνδρα» - εικόνα 1
«Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού»

Όσοι είναι λάτρεις του καλού ευρωπαϊκού κινηματογράφου έχουν τώρα την ευκαιρία να δουν στη μεγάλη οθόνη μερικές από τις καλύτερες φετινές ταινίες που έχασαν. Γιατί ο κινηματογράφος «Αλεξάνδρα Europa Cinemas» στην οδό Πατησίων οργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα δεκαήμερο προβολών (16-25/4) που εστιάζει στο σύγχρονο σινεμά της Γηραιάς Ηπείρου.

Στο αφιέρωμα θα προβάλλονται τρεις ταινίες την ημέρα, και περιλαμβάνουν οσκαρικές επιλογές όπως τις υποψήφιες στην ξενόγλωσση κατηγορία «Τετράγωνο», «Η Ψυχή και το Σώμα» και «Χωρίς Αγάπη», το βραβευμένο για το διασκευασμένο σενάριό του «Να με Φωνάζεις με τ’ Όνομά σου» και το απολαυστικό animation «Εγώ, ο Κολοκυθάκης».

Από τις περσινές Κάνες έρχονται τα ελληνικού ενδιαφέροντος «Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου και το «Μαζί ή Τίποτα» του Φατίχ Ακίν, από το Βερολίνο το βραβευμένο με Αργυρή Άρκτο σκηνοθεσίας «Η Άλλη Όψη της Ελπίδας» του Άκι Καουρισμάκι και από τη Βενετία το γαλλικό «Μετά το Χωρισμό» του Ξαβιέ Λεγκράν, το οποίο απέσπασε κι αυτό το αντίστοιχο βραβείο σκηνοθεσίας.

Τέλος, το πρόγραμμα συμπληρώνουν τρεις μίνι εκπλήξεις της φετινής σεζόν, με κορυφαία το βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα σουηδικό αστυνομικό θρίλερ «Κάιρο Εμπιστευτικό», γυρισμένο εξ ολοκλήρου στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Σε αληθινή ιστορία, αυτήν της κινηματογραφικής σταρ Γκλόρια Γκράχαμ, στηρίζεται και το ρομαντικό «Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ», με εντυπωσιακή πρωταγωνιστική ερμηνεία από την Ανέτ Μπένινγκ, ενώ το «Του Θεού η Χώρα» του Φράνσις Λι εκσυγχρονίζει δυναμικά τη στιβαρή δραματική βρετανική παράδοση, συνδυάζοντας μια gay ερωτική ιστορία με μια εύστοχη πολιτική αλληγορία.

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα προβολών:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Επιστροφή στην Εποχή των Δεινοσαύρων

Ανήλικη σε όλα της περιπέτεια φαντασίας, στην οποία κανείς θεατής άνω των οκτώ χρονών δεν γελά, δεν αγωνιά και δεν εντυπωσιάζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
09/05/2024

Detective Conan: Το Μαύρο Υποβρύχιο

Γνωριμία με ένα εξαιρετικά πετυχημένο στην Ιαπωνία franchise anime, το οποίο έχει αισίως φτάσει στην 27η ταινία του και έχει πλέον βάλει μπροστά τον αυτόματο πιλότο.

Sobibor

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία, η οποία αποτυπώνεται στην οθόνη με σκηνοθετική αρτιότητα, αλλά και παλιομοδίτικη μελοδραματική υπερβολή.

The Big Father

Απίστευτα αδέξια και σκανδαλωδώς αφελής κοινωνική σάτιρα, στην οποία είναι σχεδόν αδύνατον να ξεχωρίσεις τα ηθελημένα από τα ακούσια αστεία.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 9/5

Η επιστροφή ενός επικού franchise και ένα διχαστικό arthouse φιλμ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Οι αξέχαστοι ρόλοι της Άννας Παναγιωτοπούλου στο σινεμά

Αποχαιρετούμε μια από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.