Πότε ανοίγουν οι εγγραφές για τα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων

Αθλητικές δραστηριότητες, ολυμπιακά αθλήματα, δημιουργική απασχόληση και πολύ παιχνίδι. Δείτε πότε ξεκινάνε οι εγγραφές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Από την Τρίτη 20 Μαΐου και ώρα 10 π.μ., ανοίγουν οι εγγραφές για τα καλοκαιρινά camps που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων, προσφέροντας στα παιδιά δημοτικού (γεννημένα από το 2013 έως το 2018) την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια πληθώρα αθλητικών δραστηριοτήτων, ολυμπιακών αθλημάτων, δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού. Τα camps θα πραγματοποιηθούν από τις 16 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου, στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: "Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα από τα παιδιά να γελούν, να παίζουν και να μαθαίνουν μαζί, με ασφάλεια και φροντίδα. Μέσα από τα καλοκαιρινά camps του ΟΠΑΝΔΑ, τα παιδιά μπορούν να χτίσουν σχέσεις, να αποκτήσουν εμπειρίες, αναμνήσεις και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους. Η Αθήνα αγκαλιάζει όλα τα παιδιά, χωρίς εξαιρέσεις, και τους δίνει χώρο και εργαλεία για ένα υπέροχο καλοκαίρι".

Φέτος, για δεύτερη χρονιά, το πρόγραμμα των καλοκαιρινών camps του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει και ειδικό πρόγραμμα για παιδιά με αναπηρία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Αθλητικό Κέντρο Γουδή, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑμεΑ "Ένας Κόσμος Κανένας Μόνος". Όπως τόνισε η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Ελένη Ζωντήρου: "Τα καλοκαιρινά μας camps αποτελούν πλέον θεσμό για τα παιδιά της πόλης, μια εμπειρία που συνδυάζει τη δημιουργία, την έκφραση και το παιχνίδι με τη μάθηση και τη φροντίδα. Φέτος, με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζουμε για δεύτερη χρονιά τη συμμετοχή παιδιών με αναπηρία, ενισχύοντας την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στις δράσεις μας".

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα camps θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που προάγουν την ομαδικότητα, τον σεβασμό και την υπευθυνότητα, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή τους. Οι μικροί αθλητές θα μάθουν την αξία της σωστής αθλητικής συμπεριφοράς και θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές των αθλημάτων, ενώ θα δημιουργήσουν καινούριες φιλίες.

Για τη συμμετοχή, οι γονείς ή κηδεμόνες θα πρέπει να έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.opandacamps.gr από τη Δευτέρα 19 Μαΐου. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει στις 20 Μαΐου 2025 και η σειρά προτεραιότητας θα καθοριστεί βάσει της ημερομηνίας και ώρας υποβολής των έγκυρων αιτήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία των καλοκαιρινών camps, τη διαδικασία αιτήσεων, το κόστος και τα απαραίτητα δικαιολογητικά εγγραφής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: cityofathens.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Χριστούγεννα στο AVENUE με τον Paddington και Scan & Win για ένα οικογενειακό ταξίδι στο Λονδίνο

Τα φετινά Χριστούγεννα, το AVENUE μεταμορφώνεται σε έναν ολοκληρωμένο γιορτινό προορισμό και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια περίοδο γεμάτη χαρά, εκπλήξεις και οικογενειακές στιγμές.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/12/2025

Δύο χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Δεκέμβρης στο Μουσείο θα είναι ένας μήνας με ιστορίες, θέατρο και κουκλοθέατρο για ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα.

Tα Χριστούγεννα ξεκινούν από το ΔΕΗ CHRISTMAS FACTORY

Παραστάσεις, εργαστήρια, παγοδρόμιο και γιορτινές γεύσεις και όσα ακόμα θα δοκιμάσεις στον απόλυτο χριστουγεννιατικό προορισμό (και) για φέτος.

"In Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε" – μια διαδραστική παράσταση που θα αγαπήσετε

Κάτι πρωτότυπο συμβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: "Ένα άγαλμα που το ’σκασε" και θα βρίσκεται στο φουαγιέ του θεάτρου από 7/12. Μάθετε περισσότερα.

Το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει για 6η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο

"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία", η διαχρονική αφήγηση του Κάρολου Ντίκενς, επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, ζωντανεύοντας ξανά τη μαγεία των γιορτών για θεατές κάθε ηλικίας.

Δύο παιδικά εργαστήρια με αφορμή τον René Magritte και τον Roy Lichtenstein

Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα δημιουργήσουν στα εργαστήρια του Μουσείου του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο πλαίσιο της έκθεσης "Από τον Monet στον Warhol".

Χριστούγεννα με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Το σωματείο οργανώνει τη γιορτή "Στο δίκτυο του Άγιου Βασίλη" με δράσεις που περιλαμβάνουν από αφηγήσεις, εκθέσεις κι εργαστήρια ως συναυλία με την Idra Kayne και bazaar.